Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

třeba se taky nemůžete rozhodnout, po kterých modrých potápkách sáhnout, a tak jsem níže sepsal pár vět o svém výběru.

Dlouho jsem nemohl najít pro mě ideální kombinaci - ocelové, rozměr 42 mm, rozumná výška, keramická luneta, safír, automat.

Někdo by možná navrhnul třeba Seamastery 300 M, já jsem se ale po pečlivém výběru dostal k následující čtveřici:

post-7240-0-22608600-1513337286_thumb.png

Už od začátku byly favority Tudor Pelagos, na ruce jsem ale po vyzkoušení nikdy nemohl překousnout šedý titan.

Raymond Weil Freelancer byly naživo až moc velké leštěnky a působily na mě takovým chatrným dojmem.

Alpina Alpiner 4 mi byly bohužel už moc velké, jinak bych je bral.

A tak jsem se jednoho dne vydal do Chronoshopu obhlédnout Seiko SPB053J1. Hned jak jsem uviděl temně modrý ciferník, tak nebylo co řešit a za pár minut už cestovaly se mnou domu.

Večer vypadají spíš jako černé.

post-7240-0-34519900-1513337301_thumb.jpg

Překvapila mě síla luminescence.

post-7240-0-86460000-1513337320_thumb.jpg

Přes den modré.

post-7240-0-92951900-1513337325_thumb.jpg

post-7240-0-15253800-1513337331_thumb.jpg

post-7240-0-31628800-1513337335_thumb.jpg

Slušet budou každému.

post-7240-0-00663500-1513337339_thumb.jpg

Pokud bych je měl zhodnotit:

+ Pro mě ideální velikost, pěkné zpracování, silná lumi, dobrá cena

-  Uvnitř na 6 a 12 hodině jsou vidět 2 smítka - vlásky, jedno jsem vyfotil níže

Pokud zatáhnu za gumový řemen nebo třeba točím s lunetou, tak stěžejky křupou

post-7240-0-96334900-1513337343_thumb.jpg

Až teď koukám, že sem dávám fotky s upatlanou lunetou, tak mi to odpusťte. Jsou to jen rychlocvaky mobilem.

Kdybyste měli tipy na nějaký jiný vhodný řemen nebo kovový náramek, který by pasoval, anebo mi poradili, jestli mám vyměnit stěžejky, abych se zbavil toho křupání, tak budu rád ;-)

Odesláno (upraveno)

Tah objednas na ebay origo seiko za cca. 3000,-  Na ebay.com dej vyhledat. Seiko bracelet SPB051   a stoji 140,- USD + 9,90,- posta

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Tah snad půjde dokoupit, nicméně i když jsou ty Seiko vzhledově velmi povedené, tak s cenou trochu výrobci ulítnul. Podobný model na tahu SRPB49K1, byť jenom s Hardlexem a 4R35, je za 12,5t.Kč https://www.helveti.cz/seiko-srpb49k1 , resp. Japan verze SRPB49J1 za 12t.Kč https://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/prospex/panske/17661-hodinky-seiko-prospex-srpb49j1-samurai-made-in-japan.htm

Odesláno

Tah snad půjde dokoupit, nicméně i když jsou ty Seiko vzhledově velmi povedené, tak s cenou trochu výrobci ulítnul. Podobný model na tahu SRPB49K1, byť jenom s Hardlexem a 4R35, je za 12,5t.Kč https://www.helveti.cz/seiko-srpb49k1 , resp. Japan verze SRPB49J1 za 12t.Kč https://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/seiko/prospex/panske/17661-hodinky-seiko-prospex-srpb49j1-samurai-made-in-japan.htm

Vim ze je u tebe value at money na prvním místě, ale tady si úplně mimo. To jsou úplně jiný hodinky, mohutnější. Mají jiný strojek, safír s AR. Společný mají jen, že to jsou modrý potápky od Seika. Ale to je při šíři produkce dost chabý.

Odesláno (upraveno)

Vim ze je u tebe value at money na prvním místě, ale tady si úplně mimo. To jsou úplně jiný hodinky, mohutnější. Mají jiný strojek, safír s AR. Společný mají jen, že to jsou modrý potápky od Seika. Ale to je při šíři produkce dost chabý.

O rozdílu "Hardlex a 4R35" jsem psal, stačí pozorně číst. I tak ale safír za pár peněz a 6R15, což není nic jiného, než 4R35 s prodlouženou délkou chodu, nedávají v součtu víc jak dvojnásobnou cenu (o pouzdru se bavit nemusím, to je haléřová věc). Obzvlášť, když za ty peníze už jsou např. Trasery v automatu. A u mě nejde ani tak o výši částky za hodinky jako o to, abych nedával peníze vlastní blbostí do ojebávek. Což bohužel tyto Seiko splňují beze zbytku (tedy podle mě samozřejmě, jak se k tomu postaví ostatní je čistě jejich věc a jejich peníze :) ).

Jinak ještě poznámka - nehaním hodinky, aby si někdo nemyslel (jak jsem psal, jsou povedené), ale mám pouze výhrady k ceně. Což jsem jenom sdělil, nic víc.

Upraveno uživatelem JanNovakJan
Odesláno

HonzoNovakuHonzo. Mel jsem presne ty samuraie co jsi postnul, mam i SPB051. Ja bych to videl jinak. Fakt to jsou jiny hodinky a ve zpracovani se ta cena taky promitnula. Sice ten skok neni tak markantni... svet hodinek je prave o tech detailech. S tvym pristupem se divim , ze jsi neskoncil u 007 protoze vsechno dalsi uz je vyhazovani penez.

Odesláno

Čím dál tím víc mě lákají, líbí se mi hlavně profil z boku. Cena u nás je dost vysoká, třeba i Seiya má už celkem slušné. Potřeboval bych přímé srovnání vedle sebe se želvama!

Odesláno

Uzivej novych hodinek a nenech si kazit radost a za me prikup tah.

Gratuluji ;)

Odesláno

Paráda ! Mě se taky moc líbí, možna si je časem taky pořídím. Prosím logo: SEIKO je lepené nebo opět tištěné ? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...