New X-Bob Odesláno 27. září 2007 Nahlásit Odesláno 27. září 2007 No já ti X-Bobe pořád nemůžu kousnout alianci Jawa-Tmec-Motoscoot Paktovat se s čínskejma šmejdama (výrobkama), propůjčit jim značku měl jsem možnost se právě v sobotu svézt na prototypu Jawy 250 s motorem TMEC. A vidět i další motory na ponku v dílnách. Tedy - myslím, že zrovna v tomto se nemá TMEC zač stydět, určitě bych to šmejd neoznačil. A jízdní vlastnosti toho motoru byly super. Furt táhl, sesbíral se z nízkých otáček na každý převodový stupeň a i vnější provedení (nejen na pohled) je na úrovni běžných japonských či evropských motorů. V 250 je to 4T řadový dvouválec se stejnoběžnými (jen přesazenými) písty. Obdobně, jako to měla 500 OHC
Lukáš Odesláno 27. září 2007 Autor Nahlásit Odesláno 27. září 2007 měl jsem možnost se právě v sobotu svézt na prototypu Jawy 250 s motorem TMEC. A vidět i další motory na ponku v dílnách. Tedy - myslím, že zrovna v tomto se nemá TMEC zač stydět, určitě bych to šmejd neoznačil. A jízdní vlastnosti toho motoru byly super. Furt táhl, sesbíral se z nízkých otáček na každý převodový stupeň a i vnější provedení (nejen na pohled) je na úrovni běžných japonských či evropských motorů. V 250 je to 4T řadový dvouválec se stejnoběžnými (jen přesazenými) písty. Obdobně, jako to měla 500 OHC Já ho právě taky viděl a dvakrát nadšený jsem nebyl, myslím, že kvalitou zpracování mají ještě co dohánět. O použití rámu a ostatních komponentů ze staré dobré Jawy 350 diskutovat cenu nemá, ale ten designový běs s maskou z Mosquita a dvěma čočkami...to bylo jako zlý sen. Travel 250 je o poznání klasičtější a za cenu 65tis i dostupný. Bohužel stále lepší nabídkou je Yamaha YBR 250 nebo Honda CBF 250 s cenou okolo 95 tis. Pokud tyto moto porovnáš v reálu je to opravdu velký rozdíl.
New X-Bob Odesláno 27. září 2007 Nahlásit Odesláno 27. září 2007 Já ho právě taky viděl a dvakrát nadšený jsem nebyl, myslím, že kvalitou zpracování mají ještě co dohánět. O použití rámu a ostatních komponentů ze staré dobré Jawy 350 diskutovat cenu nemá, ale ten designový běs s maskou z Mosquita a dvěma čočkami...to bylo jako zlý sen. Travel 250 je o poznání klasičtější a za cenu 65tis i dostupný. Bohužel stále lepší nabídkou je Yamaha YBR 250 nebo Honda CBF 250 s cenou okolo 95 tis. Pokud tyto moto porovnáš v reálu je to opravdu velký rozdíl. Produkční verze J 250 s 4T TMECem má samozřejmě střízlivý design, vepředu klasické kulaté světlo. Finální cena tuším bude 64.690,- +/- Myslím, že ale nejlépe se ten motor bude cítit v motocyklu typu "choper", kde lépe využije spíše stálý tah a velmi dobré parametry spotřeby. V reálu jsem srovnal, cenový rozdíl 30.000,- myslím je výrazný, nicméně Jawa směřuje (podle mě logicky správně) spíše ke klasice, Honda a Yamaha se tváří jako sportovní náčiní. Provedení v kvalitě snese srovnání, Jawa je spíše robusnější i v detailu. V situaci Jawy je to navíc i ekonomicky pochopitelné, potřebuje dát šanci náhrady za 350 i na trzích, kde i v budoucnu se bude ustupovat od 2T. Mimochodem, jak jsem se dozvěděl, Jawa už jede "v černých číslech" a vydělává zejména na exportu nových moto. Silně zredukovali počet zaměstnanců (vida, obdoba cesty Eltonu), vyrábí se ne na sklad, ale podle zájmu&objednávek a věc dříve nevídaná - přímo v továrně lze domluvit individualizaci stroje (nestandardní barvy, jíné doplňky...). Je to cesta na dlouhou trať, ale přiznávám se, že mě to potěšilo
Návštěvník RaGe Odesláno 27. září 2007 Nahlásit Odesláno 27. září 2007 Správné mašiny pro fandy hodinek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj: http://hustablbost.blog.cz/0707/motorky-z-hodinek
New Milis Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 Dneska při jedné z možná posledních vyjížděk jsem hodil minitlamu - sluníčko do ksichtu a přehlíd jsem na odbočce štěrk. Úplně okamžitě jsem byl dole, jel jsem dost pomalu, takže jsem jen obveselil celou náves - brouček pod motorkou, co nemůže vyndat nohu. Pomoh mě potupně cyklista.. Jen chci říct, že kdybych neměl pořádný boty, kožený kalhoty a bundu s chráničema ramen a loktů, tak se tomu asi nesměju jako teď - skoro nic mě nebolí. Motorka taky v poho, jen zrcátko a blinkr..
Návštěvník YPO Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 Dneska při jedné z možná posledních vyjížděk jsem hodil minitlamu - sluníčko do ksichtu a přehlíd jsem na odbočce štěrk. Úplně okamžitě jsem byl dole, jel jsem dost pomalu, takže jsem jen obveselil celou náves - brouček pod motorkou, co nemůže vyndat nohu. Pomoh mě potupně cyklista.. Jen chci říct, že kdybych neměl pořádný boty, kožený kalhoty a bundu s chráničema ramen a loktů, tak se tomu asi nesměju jako teď - skoro nic mě nebolí. Motorka taky v poho, jen zrcátko a blinkr.. Hlavně,že jsi živej ..... tohle je jeden z důvodů proč bych na to nikdy nevlezl ....... koukám věčně po ptákách a plechy mě trochu chrání
Foundryman Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 Dneska při jedné z možná posledních vyjížděk jsem hodil minitlamu - sluníčko do ksichtu a přehlíd jsem na odbočce štěrk. Úplně okamžitě jsem byl dole, jel jsem dost pomalu, takže jsem jen obveselil celou náves - brouček pod motorkou, co nemůže vyndat nohu. Pomoh mě potupně cyklista.. Jen chci říct, že kdybych neměl pořádný boty, kožený kalhoty a bundu s chráničema ramen a loktů, tak se tomu asi nesměju jako teď - skoro nic mě nebolí. Motorka taky v poho, jen zrcátko a blinkr.. No vidíš, tak to máš za sebou Držkopádem si musí projít úplně každej, tohle je ideální varianta, já něco podobnýho absolvoval taky.
M-72 Odesláno 30. září 2007 Nahlásit Odesláno 30. září 2007 (upraveno) Dneska při jedné z možná posledních vyjížděk jsem hodil minitlamu - sluníčko do ksichtu a přehlíd jsem na odbočce štěrk. Úplně okamžitě jsem byl dole, jel jsem dost pomalu, takže jsem jen obveselil celou náves - brouček pod motorkou, co nemůže vyndat nohu. Pomoh mě potupně cyklista.. Jen chci říct, že kdybych neměl pořádný boty, kožený kalhoty a bundu s chráničema ramen a loktů, tak se tomu asi nesměju jako teď - skoro nic mě nebolí. Motorka taky v poho, jen zrcátko a blinkr.. Připoj si k moto sajdu a štěrk v zatáčkách už tě neohrozí Upraveno 30. září 2007 uživatelem M-72
New X-Bob Odesláno 1. října 2007 Nahlásit Odesláno 1. října 2007 Milisi - přesně tak, první pád je důležitý a vrací motorkáře zase trochu na zem (obrazně). Je to škola života, tak gratuluji, že jsi to zvládl takto v lehké formě a už jsi (aspoň zčásti) "očkovaný".
Lukáš Odesláno 18. října 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. října 2007 Pánové koukal jsem, že je mezi vámi hromada skútristů a já začínám přemýšlet, že bych na jaře mohl něco koupit. Chci kompromis mezi slušnými jízdními vlastnostmi a spotřebou. Myslíte, že bude 125 ccm stačit nebo něco objemějšího 150-180 ccm. Rád bych Yamahu nebo nějakého itala, pěkná je Yamaha Maxster a Malaguti Medison (to je ale spíš takový autobus). Máte někdo zkušenosti se spotřebou u takových skútrů? Díky
lorch Odesláno 24. října 2007 Nahlásit Odesláno 24. října 2007 Tak jsem zakončil jednu etapu a rozjížím nový projekt - Zündapp KS600 Moc hezká motorka, budeš z toho dělat vojáka, nebo civil ?
M-72 Odesláno 24. října 2007 Nahlásit Odesláno 24. října 2007 Moc hezká motorka, budeš z toho dělat vojáka, nebo civil ? Díky. Bude to voják LW-PARA. Zatím mám z toho akorát těžkou hlavu, na co se podívám, tak je kaput
lorch Odesláno 24. října 2007 Nahlásit Odesláno 24. října 2007 Díky. Bude to voják LW-PARA. Zatím mám z toho akorát těžkou hlavu, na co se podívám, tak je kaput Vím co to obnáší, taky řeším něco podobného, na pohled kompletní motorka a ve skutečnosti půlka dílů na nic. Až budeš mít hotovo, můžem se jet projet, jsem taky v Vysočiny.
M-72 Odesláno 25. října 2007 Nahlásit Odesláno 25. října 2007 Vím co to obnáší, taky řeším něco podobného, na pohled kompletní motorka a ve skutečnosti půlka dílů na nic. Až budeš mít hotovo, můžem se jet projet, jsem taky v Vysočiny. O.K. určitě dám vědět, na jaře to musí vyjet. Zatím ale bez sajdy, ta bude, alespoň doufám až napřesrok. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
New X-Bob Odesláno 28. října 2007 Nahlásit Odesláno 28. října 2007 Tak dneska to u nás vypadalo na poslední záchvěvy slušného počasí a počítám, že jsem letos najel poslední km v jedné stopě. Neodolal jsem a udělal nějaké fotky. Ale pozdě odpoledne už je zima. Využil jste dneska Slunce taky někdo? ;-) sakryš, nejde mi vložit foto, píše mi to nějakou story v amgličtině, proč že to nejde....
honda Odesláno 29. října 2007 Nahlásit Odesláno 29. října 2007 Nezoufej!Ještě letos vyjedeš:Znám to.Teď je to sice hnusný,ale počasí se umoudří.Dal jsem v sobotu ještě pár zdravotních kilometrů a na listí jsem si docela užil.Ale bude ještě pár slunečných suchých dnů...třeba bude zima,ale to neva,že ano.Takže-ještě to ,,nekonzervuj"!
giptrick Odesláno 29. října 2007 Nahlásit Odesláno 29. října 2007 Taky bych měl kikině provětrat ještě naposled výfuky. Neměl jsem na chuděru od léta čas. Mám Jawu 250-590 Sport v edici pro min. vnitra. Proti motorkám tady nic moc, ale já bych neměnil!
koblih69 Odesláno 29. října 2007 Nahlásit Odesláno 29. října 2007 Pod +20°C na mašinu nelezu Zajímavý je to, že na jaře už rok od roku vyjíždím poprvé do práce když je víc než 8 stupňů a děkuju panu "Hein-Gericke" za vyhřívaný rukojeti, ale na podzim je asi zapálení poněkud menší... končím když je ráno míń než nějakých 12-13... když mi bylo 18 tak jsem jezdil i 23 prosince..... nějak stárnu...
Nemesis Odesláno 30. října 2007 Nahlásit Odesláno 30. října 2007 (upraveno) Mám slabost pro značku Indian a s napětím sleduji pokusy o její znovuoživení. Je krásný, že ? Upraveno 30. října 2007 uživatelem Nemesis
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se