Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Letos jsem měl poprvé v životě možnost vyzkoušet BMW R1200 GS, r.v. 2009 v nejlepší seriové výbavě. Výsledek a dojmy z jízdy předčily očekávání. Jezdím na jiných motocyklech, ale oceňuji kvalitu zpracování a jízdní vlastnosti. Cena je dost vysoká a když se k motu dokoupily tři kufry a náhradní drátěná kola z modelu Advenger na pneu do terénu, tak to vyšlo přes pětikilo.

post-5442-1262253463.jpg

Odesláno
Letos jsem měl poprvé v životě možnost vyzkoušet BMW R1200 GS, r.v. 2009 v nejlepší seriové výbavě. Výsledek a dojmy z jízdy předčily očekávání. Jezdím na jiných motocyklech, ale oceňuji kvalitu zpracování a jízdní vlastnosti. Cena je dost vysoká a když se k motu dokoupily tři kufry a náhradní drátěná kola z modelu Advenger na pneu do terénu, tak to vyšlo přes pětikilo.

Jo jo...kdo che mít opici, musí mít na banány... :whistling: Život je otázkou priorit. :sleeping_03anim:

Jinak 1200 je super na ježdění po silnici a polních cestách. Na východě v bahně a v šutrech jsem byl s plastovou R1200GSA jenom jednou a měl jsem docela staženou prdel abych dojel i když jsem sebou měl diagnostiku, náhradní elektroniku na čerpadlo i anténu imobilizeru, což jsou věci, který se zpočátku často měnily... :thumbsdown_anim: Naštěstí jsem dojel. Ale radši mám na takový kravení spolehlivou R1150GSA. Jinak....máš to pěkný...přeju ať ti to jezdí.

Odesláno
Jinak 1200 je super na ježdění po silnici a polních cestách. Na východě v bahně a v šutrech jsem byl s plastovou R1200GSA jenom jednou a měl jsem docela staženou prdel abych dojel i když jsem sebou měl diagnostiku, náhradní elektroniku na čerpadlo i anténu imobilizeru, což jsou věci, který se zpočátku často měnily... :thumbsdown_anim: Naštěstí jsem dojel. Ale radši mám na takový kravení spolehlivou R1150GSA.

Souhlas Cyrile, 1200ky už nejsou tak spolehlivý jako 1150ky. Je to jako s autama. Už jsme překonali tu hranici, kdy poctivej kus železa nahrazujou všudypřítomný plasty a elektronika (zde CAN-BUS). Něco jde celkem účelně řešit doplňkama od Touratechu nebo Wunderlichu, ale obecně to už žádnej extra hardcore nebude. Pravdou je, že 1200ka je zase příjemně ovladatelná. Co je ale nejdůležitější, to je fakt, že pořádná motorka má 2 válce, to je prostě základ solidního stroje! :cheers:

Odesláno
BMW motocykl je absolutni kvalita a kdyz se clovek postara,tak vydrzi na cely zivot.

Ja se uz dlouho chystam na BMW F 650 GS Dakar viz. http://www.beemerbits.com/catalog/images/f-650-GS_Dakar.jpg nebo BMW G 450X viz. http://cmgonline.com/images/stories/bikes/...8/g450x_rsf.jpg . :notworthy:.

S jednoválcovym Rotaxem si s BMW užiješ taky spoustu srandy! :angel: 450ku jsem nesedlal, ale v terénu si jí představit umím....bude hodně hravá!

Odesláno
S jednoválcovym Rotaxem si s BMW užiješ taky spoustu srandy! :angel: 450ku jsem nesedlal, ale v terénu si jí představit umím....bude hodně hravá!

Správně díš. Rotax taky není špatnej. Novodobý 800ccm řadový 2válce (F800GS,650GS) jsou ještě vychytanější, ty "géčka" jsou hlavně do terénu. U BMW ale uměli pořádný jednoválce už daleko dříve....např. BMW R2 rok 1935....Neměla by chybět v žádný sbírce :thumbsup_anim: Jet se na ní ve srovnání s novými stroji moc nedá, ale má to pořád něco do sebe.... :speak_cool: Řazení rukou, 8PS a skoro žádný brzdy mě při Vmax 105km/hod pořád nahání hrůzu..

Na "staré" policejní R80RT je to už ale docela pohoda. :thumbsup_anim:

Odesláno
Ahoj ta R2 je moc pěkná,není původem z Jindřichova Hradce?

Známý ji před pár lety prodal.

Tu jsem znal taky, dokonce jsem na ní jel. Bylo na ní ale dost nepůvodních dílů, další úsměvnost byla, že majitel, jedoucí na mojí FZS1000 občas sbíral upadlé části, z nichž největší byla reflektor. Svezení ale excelentní, největsí dojem na mě udělalo nahození stroje tou šílenou pákou.

Odesláno
Ahoj ta R2 je moc pěkná,není původem z Jindřichova Hradce?

Známý ji před pár lety prodal.

není....:-) a zatím jsem nic nestratil....ale nejezdím na ni. To si stařeček nezaslouží. :guiltysmiley:

Odesláno

Tak, aby to tady nebyla taková převaha BMW :sad01_anim:

U mě moto musí jezdit, i když je to taky dědeček.

Zündapp KS 600 r.v. 1941, loni podzimní výlet, Jihlava - Janovičky (Broumov) - Dobrošov - Jihlava

( osádka 2+pes )

post-1060-1262338730.jpg

Odesláno
není....:-) a zatím jsem nic nestratil....ale nejezdím na ni. To si stařeček nezaslouží. :guiltysmiley:

Mas rozhodne pravdu,ze nazaslouzi.

Ovsem mel by jsi ji urcite v garazi nekolikrat do roka jen nastartovat. :smile_anim:.

Ja sice nemam tolik starou masinu jako ty prispevek #1174 viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&amp...st&p=344045 ,ale parkrat do mesice se rad projedu. ;).

To M-72.

Moc pekne. :notworthy:.

Presne jak pises. :smile_anim:.

Odesláno (upraveno)
Tak, aby to tady nebyla taková převaha BMW :sad01_anim:

U mě moto musí jezdit, i když je to taky dědeček.

Zündapp KS 600 r.v. 1941, loni podzimní výlet, Jihlava - Janovičky (Broumov) - Dobrošov - Jihlava

( osádka 2+pes )

:thumbsup_anim: Zündapp je úplně parádní záležitost, :speak_cool: řekl bych že daleko lepší než u nás docela často chronovýrazem řečeno "fejkovaná" Sahara!!!! Blahopřeju a fakt závidím... :crying_anim02: Na takový ježdění mám R100RT+Carell E500 z roku 1978+1996. Sajda poskytne parádní zážitek a umožní vzít sebou děti. Oddělávací střecha, topení a přitom stará osvědčená technika. Teď je celá souprava rozdělaná a renovuje se do 1A stavu. Tak snad na jaře bude pár fotek. Hergot bych se svezl.... :whistling:

P.S. renovaci dělá můj kamarád z BMW klubu...já na schánění melouchářů nemám čas ani ty správný konexe :-)

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

Děkuji všem za pochvalu :)

Cyrile, tato kombinace také nemá chybu :thumbsup_anim: . Taky bych se svezl... do toho šurvajzu, co je na cestách to ale nevytáhnu.

Zimy se nebojím, mráz klidně může být, musí být ale suché silnice. Přeji úspěšné dokončení renovace !

Odesláno
Děkuji všem za pochvalu :)

Cyrile, tato kombinace také nemá chybu :thumbsup_anim: . Taky bych se svezl... do toho šurvajzu, co je na cestách to ale nevytáhnu.

Zimy se nebojím, mráz klidně může být, musí být ale suché silnice. Přeji úspěšné dokončení renovace !

Mluvíš mi z duše... :thumbsup_anim: Jo jo.

Až bude Kanár 1A, taky jej do nasolenýho sajrajtu jen tak nevytáhnu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...