Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na druhou stranu, ta cenová nevýhodnost u Helveti je jen u některých modelů. Navíc spousta lidí přijde do krámu, nakoupí hodinky a neřeší, jestli se dají někde na netu koupit levněji, případně předpokládá, že cenový rozdíl nebude tak propastný. Další sortu lidí by nikdy ani nenapadlo kupovat hodinky někde v Singapuru s platbou předem. To je pro ně scifi, takže ten cenový rozdíl neřeší, i kdyby se o něm dozvěděli, což beztak nejspíš nehrozí.

Nechci to paušalizovat, ale v době internetu u většiny zboží a i u většiny lidí, které znám a se kterýma přicházím do styku to funguje tak, že zadají zboží do vyhledávače a dají srovnat podle cen. Následně objednávají to nejlevnější, maximálně zvolí jiný shop, když ten nejlevnější má mizerné reference, ale určitě neobjednávají to nejdražší. Bavíme se o spotřebních věcech denního provozu. Pokud člověk není chronomagor a jde si koupit kvalitní hodinky a nic o tom neví, tak jde logicky do obchodu a tam si vybere a vyzkouší dle svého rozpočtu a neřeší, že to jde s určitými riziky jinde levněji. Ale pokud se budeme bavit o třeba dílech na auto, které jsou potřeba každý rok, tak nebudu kupovat třeba olej Total za 300kč, když se dá stejný sehnat za 150 (myšleno jen jako příklad). Bohužel, žijeme v době, kdy kupní síla je tady taková, jaká je a cena je ve většině případů hlavní a určující a spousta lidí se na nic jiného neohlíží.

• Odpovědi 261
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud ta CZ-AD omáčka stojí víc než samotný hodinky, je to prostě špatně. Tady fakt není o čem diskutovat. Já SKX 007 koupil u AD v luxusním krámě v centru Antwerp za bůra, oproti čtyřce z netu. Pokud by to v CZ chodilo jak jinde v Evropě, tohle vlákno by neexistovalo.

Odesláno

Pokud ta CZ-AD omáčka stojí víc než samotný hodinky, je to prostě špatně. Tady fakt není o čem diskutovat. Já SKX 007 koupil u AD v luxusním krámě v centru Antwerp za bůra, oproti čtyřce z netu. Pokud by to v CZ chodilo jak jinde v Evropě, tohle vlákno by neexistovalo.

V jakem to bylo roce?

Vyjma myslim jen Spojeneho kralovstvi maji AD v Evrope stejne ceny. Takze v CR to chodi stejne jako jinde...

Odesláno

Mě už to moc nebaví, protože stejně si každý bude stát za svým názorem a asi se "nepotkáme". Ale proč se tady řeší nákup v Asii, kde jsou peripetie s DPH + clem + dražší dopravou, když v Německu nebo Holandsku jsou stejné na náramku (JBL) kolem 5 - 6.000,-Kč. Nové. Je přeci blbost to brát v daleké Asii s peripetiemi, když se to dá objednat s klidem u sousedů.

Odesláno

Nechci kecat, 2011-2012 bych řekl.

No tak to samozrejme byly uplne jine ceny.... jak uz jsem tu psal, v roce 2017 najednou skokove zdrazily, predtim staly myslim 7900 na tahu a v roce 2012 to klidne v oficialni distribuci mohlo byt tech pet tisic, protoze si pamatuju, ze z Asie se daly sehnat za trojku.

Takze porovnavas jabka s hruskama.

Odesláno (upraveno)

Můžu se jen zeptat, proč se zdražily tak radikálně? Pokud správně počítám je to totiž 100%+ nahoru. Klidně do SZ, ale opravdu by mě zajímalo to navýšení ceny, přeci jen je to extrém. 

Edit: interpunkce

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odesláno

Můžu se jen zeptat, proč se zdražily tak radikálně? Pokud správně počítám je to totiž 100%+ nahoru. Klidně do SZ, ale opravdu by mě zajímalo to navýšení ceny, přeci jen je to extrém. 

To u nás asi neví nikdo a pochybuji, že by se ze Seika podařilo něco vytáhnout. Dá se předpokládat, že zdražily globálně, takže až se doprodají zásoby u šedivek, vyskočí cena i jinde. To bude ale asi nějakou dobu trvat.

Takže o důvodech můžeme jen spekulovat. Já si třeba myslel, že už je nevyrábějí, ostatně dlouho u nás vůbec nebyly k dispozici a překvapilo mě, když se tu opět objevily. 

Odesláno

Mužu se tedy ještě uplně hloupě zeptat, jak poznam AD seiko ? Protože na officialních strankach seiko je jen KOSCOM a deal klenoty. Je tedy Helveti officialní dealer a jak to poznám ?

Odesláno

A protože se tu objevují bludy a věci mimo kontext, tak pro jistotu ještě jednou:

Český distributor a autorizovaní prodejci si ceny nevymýšlejí a neurčují sami. Jejich výše je daná od Seika. Kdyby to distributor porušoval, tak by moc dlouho distributorem nebyl. Naopak si myslím, že Design Trade pro aktuální výši cen udělal, co mohl. Loni (2017) třeba Seiko o dvě nebo tři procenta zdražilo, ale ceny zůstaly stejné a snad ještě zůstanou. 

Ačkoliv se u Seika ceny hodinek z globálního hlediska v mnohém srovnaly nebo přiblížily, tak tu rozdíly stále jsou a jistě i nadále budou. Stejně tak mnoho lidí jde jen po nejnižší ceně, kterou jim vyhodí Heureka, to je normální u většiny zboží a u hodinek to není jiné. Že to není vždy ideální, to platí pro všechny druhy zboží a je pak jen na zákaznících, aby se z toho poučili, a na autorizovaných prodejcích, aby k sobě zákazníky přitáhli a přesvědčili je, aby i přes o něco vyšší cenu nakoupili u právě u nich. Ostatně mnozí z vás v ČR nakupují a určitě víte, že prodejci umí v lecčems vyjít vstříc, a tím nemyslím jen slevu. Stejně tak vím, že pro mnoho lidí je nákup u českého prodejce tabu, a to i v případech, kdy nejde o cenu. Ale jak už jsem psal, to je na prodejcích, aby k sobě zákazníky dostali.

A šedivky samozřejmě jsou a budou, pokud jde o české prostředí, tak to je zase na distributorovi, aby s tím nějak pracoval, i když tam jsou možnosti silně omezené. Na druhou stranu, my jsme tu fanoušci a většinou nám jde o limitky a speciální modely, a to si u timestore a podobných nepořídíme. 

Odesláno

Na druhou stranu, my jsme tu fanoušci a většinou nám jde o limitky a speciální modely, a to si u timestore a podobných nepořídíme. 

Vojto, nechci Ti oponovat, ale ty "levnější limitky" jako želvy Blue Lagoon a podobné se dají sehnat i u prodejců v Singapůru. Ale pokud si to myslel na eshopy u nás, tak s Tebou souhlasím.

Odesláno

Vojto, nechci Ti oponovat, ale ty "levnější limitky" jako želvy Blue Lagoon a podobné se dají sehnat i u prodejců v Singapůru. Ale pokud si to myslel na eshopy u nás, tak s Tebou souhlasím.

Myslel jsem eshopy u nás. Blue Lagoon šly koupit zvenku, ale tam se to myslím nevyplatilo cenově.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...