Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

Chlapi, bavime se tu o elegantnich hodinkach ala stary casy. Tech 100 je fakt nerealnejch. Pokud teda nebudou stat 7tis jako Vostoky. Hodne velky sito bude samotna velikost. Pokud se bavime o hodinkach tohoto typu za 30tis, tak je podle me strop nekde okolo 40. RAFky mely vyhodu v samotnym stylu hodinek (preci jenom pilotky jsou vcelku popularni).

Jak uz zde bylo napsano- vytvorit fungujici projekt neni vubec jednoduchy, mnohdy verejne skoro nerealny. Ale rad bych se ve vsem pletl a bude skvely, pokud se podari vytvorit a hlavne dokoncit neco povedenyho.

myslim, ze strop muze byt klidne i jen 20-30ks kdyz to bude v cene 30 nebo vic.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Varianta komplet hodinek od jednoho výrobce mi přijde, že jsme zrovna mohli udělat tuto limitku v Eltonu...

Je to pouze můj názor, ale asi nepotřebuju mít komplet německý hodinky ke 100. výročí Č(S)R, když můžu mít komplet český a to už těch Elton limitek mám osobně celkem dost (myšleno plný zuby :))....

Elton? :D

Německý k tomu nesedí, to určitě není cesta.

Jak myslíš komplet český? Hlavní komponenty ti u nás přece nikdo nevyrobí, nebo jsem mimo?

Odkaz ke komentáři

Pocty bych zatim neresil. Udela se jich kolik bude zajemcu. Osobne by se mi libilo 100ks, kdyz je to 100 letemu vyroci, ale tam se nevejdeme cenou. Ale ze 100 je moc a tim se ztraci exkluzivita, to je podle me blbost.

Dealbreaker bude ta cena a velikost, na coz by melo byt pamatovano.

Cenu bych videl do 20kkč, vys leda pokud tam bude prokazatelna vyssi pridana hodnota.

Velikost navrhoval kompromisni 42mm, coz je snesitelne takrka pro kazdeho (na obcasne noseni).

Jeste me napadlo, a sorry, ze tim nabouravam ideu unitasu, vyuzit nejaky stary prim strojek napr. cal.66. Naklady na strojek vc.serizeni by byly do 1000 Kc a meli bychom tam neco ceskeho. Nevyhoda je, ze pokud by pouzdro bylo 42mm, pak by uvnitr musely byt nejake krouzky, coz je je trochu osklive.

Odkaz ke komentáři

42mm na oblekovky je uz kua dost, i na vetsi ruku. Tady mi prijde rozumny kompromis prave v tech 40mm. Na malou ruku az az, a na velke se to neztrati. Nezapominejme, ze oblekovky mivaji kolikrat dost dlouhe nozky.

Na dokazovani "vyssi pridane hodnoty" snad abychom si rovnou uz sehnali pravnika ;)

Odkaz ke komentáři

...

Jeste me napadlo, a sorry, ze tim nabouravam ideu unitasu, vyuzit nejaky stary prim strojek napr. cal.66. Naklady na strojek vc.serizeni by byly do 1000 Kc a meli bychom tam neco ceskeho. Nevyhoda je, ze pokud by pouzdro bylo 42mm, pak by uvnitr musely byt nejake krouzky, coz je je trochu osklive.

Nesouhlasím, řeč je tu o malé vteřinovce, která charakterizuje dobu.

Pak by to musel bý Prim kal. 50 a ty neměly tlumič - v nových hodinkách je to IMHO citelný nedostatek.

Odkaz ke komentáři

Co mám v hlavě já:

nejdůležitější je kdo to celé "odsedí", kdo se za celý projekt postaví a odvede neskutečný kus práce,

obětuje obrovský podíl svého času a energie, to je ten "dealbreaker", protože bez schopného člověka

to nelze, kdo se hlásí? :D

nemá cenu slovíčkařit že limitka = principielně věc která není dostupná každému,

tohle může jet ve dvou lajnách
1. hodinky k výročí vzniku republiky, dostupné pro každého kdo chce  (hodně kusů, levnější, univerzálnější)
2. limitovaná edice ke vzniku republiky (málo kusů, dražší, osobitější)

se vším co k jednomu nebo druhému patří

osobně nabízím pomocnou ruku při realizaci, ale celé to kočírovat sám si netroufám, nemám za a takové znalosti

abych na to stačil a za bé vím moc dobře co to obnáší ;), ale rád pomohu, i kdyby se to neubíralo mým směrem

Odkaz ke komentáři

Co mám v hlavě já:

nejdůležitější je kdo to celé "odsedí", kdo se za celý projekt postaví a odvede neskutečný kus práce,

obětuje obrovský podíl svého času a energie, to je ten "dealbreaker", protože bez schopného člověka

to nelze, kdo se hlásí? :D

nemá cenu slovíčkařit že limitka = principielně věc která není dostupná každému,

tohle může jet ve dvou lajnách

1. hodinky k výročí vzniku republiky, dostupné pro každého kdo chce  (hodně kusů, levnější, univerzálnější)

2. limitovaná edice ke vzniku republiky (málo kusů, dražší, osobitější)

se vším co k jednomu nebo druhému patří

osobně nabízím pomocnou ruku při realizaci, ale celé to kočírovat sám si netroufám, nemám za a takové znalosti

abych na to stačil a za bé vím moc dobře co to obnáší ;), ale rád pomohu, i kdyby se to neubíralo mým směrem

Přesně to si myslím.

Podoba LE by měla vlastně vyjít z toho, co si představuje a chce tato osoba (ta která se o realizaci postará).

Dokud se k tomu někdo nepropůjčí, tak je z mého pohledu debata o podobě LE zbytečná.

Pokud to bude vznikat z více zdrojů, někdo musí zařídit také vybrání záloh, zaplacení dílčích faktur, kontrolu odvedených dílčích prací, pootovarů ...

Proto mi přišlo nejčistší zadat to nějaké firmě (hodináři), která se o to postará a ponese za konečný produkt zodpovědnost.

Odkaz ke komentáři

@ Anela - mě tohle pouzdro vždy strašně evokuje válečný Longines (líbí se)

Tak jsem přemýšlel, Longines není až tak blbý nápad, otevřel jsem katalog

našel tohle, ref. máte v názvu fotografie,
je to manuál, solidní velikost 47mm, modrý ručky, small seconds, co více si přát, že ;)?

post-28531-0-04311300-1515424916_thumb.jpg

pak jsem si otevřel fotošop a trochu z toho udělal kolotočářský :D
(sorry, musel jsem to sem dát pro pobavení)
post-28531-0-22926100-1515424923_thumb.jpg

no ale po skleničce vína už z toho leze něco uhlazenějšího,
tohle už bych si na ruce představit dovedl

post-28531-0-98655200-1515424929_thumb.jpg
tedy asi vyhodit nápis swiss a kredit jim dát vzadu na dýnku

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři

Mno já bych si skoro myslel, že jestli by mělo mít smysl pokračovat ve vláknu, mělo by se říct, o čem se tu chceme bavit. Viz předchozí post. Jako asi všechno dobře, ale být to tak o centimetr menší :-D

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři

Ta poslední varianta je dobrej směr (až na velikost).

Nečetl jsem tohle vlákno celý, jen asi 3 strany zpět, ale ze zkušenosti s Nautilem si myslím, že budete (budeme pokud mě to zaujme) rádi, pokud se dá dohromady 20-30 zájemců a v takovém případě si troufnu napsat, že cena bude (aby výsledek za něco stál) oscilovat mezi 40-50 tis. Kč za kus. Tedy pokud nechcete jít cestou hotových hodinek s jiným ciferníkem (viz Davosa LE).

Odkaz ke komentáři

Zkusím nahodit ještě jedno řešení, a to customizace stávajících modelů hodinek s tím, že bychom vytvořili moderní poctu stému výročí založení republiky, aniž bychom se jakkoli snažili o záměrný vintage. Vybral jsem jako příklad k úpravám vstřícného Jörga Schauera ? Stowa Partitio s co nejmenším zásahem do hodinek, zde tedy úprava ciferníku a ručiček. Výplň ručiček v národních barvách (červená, modrá), + přidán decentní kulatý terčík na vteřinovku (poslední bílá). Vzadu rychlá skica lva a popisu (není to moc dobré, ale pro představu stačí). Písmo na hodinkách je od českého autora Tomáše Brousila (Tabac G1), uvnitř může tikat třeba manuální Eta.

Nejde zde tak o samotnou podobu návrhu, ale spíš nahození možnosti úpravy stávajícího modelu (ať už to bude jakákoli značka)... Díky.

post-36431-0-24226300-1515436723_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

koukám, že směrů, kerými se lze ubírat, je opravdu mnoho :) a věřím, že každý směr by si pár zájemců našel.

btw. na instagramu novoměstského výrobce hodinek jsem zaregistroval příspěvek, že k letošnímu výročí "určitě něco vymyslíme"...

Odkaz ke komentáři

Jak nemám rád ciferník bez jednotlivých hodin, tato "čistota" se mi líbí.

Ale nechtělo by to uvést 18, 19 i 20 ať je odkaz na sto let komplet? Pak by ale vteřinovka musela být asi na pozici 3?

A pokud se nelze shodnout na velikosti tak dvě verze?

5309d49a5374e7a3ee790e681249d849.jpg

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři

Jak nemám rád ciferník bez jednotlivých hodin, tato "čistota" se mi líbí.

Ale nechtělo by to uvést 18, 19 i 20 ať je odkaz na sto let komplet? Pak by ale vteřinovka musela být asi na pozici 3?

5309d49a5374e7a3ee790e681249d849.jpg

Ja bych tam mermomoci ten letosni letopocet necpal. A onu 19 a 18 bych dal na 9. a 8. hodinu. Proste bych normalni osme a devate hodine predradil obema jednicku. Mozna by mohla byt ta 1 u devitky modra a ta u osmicky cervena (bily cifernik) a mame trikoloru.

Edit: v mem pripade jsem uvazoval cisla u vsech hodinovych indexu, jenom tu devitku a osmicku s predsazenou 1

Upraveno uživatelem Libor
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...