Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nestudoval jsem, ale jak je na tom stribrne pouzdro s pevnosti? Uz z principu ze se v praveku pouzivalo zlato a stribro pro svou tvarnost a opracovatelnost bych si myslel ze to zadny zazrak nebude.

Proto by to chtelo nejaky nerez, pripadne by nejaky damasek mohl vypadat zajimave. Mysleno pouzdro, cifernik by zustal porculan

https://goo.gl/images/6KyH3M

47f8e97ac39bc0e23fdb060debf6c6de.jpgf6b487127ad5efd707f85e7c6f17744b.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, nápady super, ale zatím jsem to vnímal spíš jako snahu o decentní a jednoduché hodinky, více méně trochu dobové oblekovky (předpokládám, že kdo v té době měl na slušný hodinky, tak nosil oblek, nebo si je bral svátečně právě k obleku). S tím mi ten damašek úplně nejde. Stříbro z mincí byl jen výstřel do vzduchu, drobný nápad, co mi jeden večer vrtal hlavou a chtěl jsem se s ním podělit :)

Libor: hodinky, ze zlata, stříbra, platiny nebo i bronzu se normálně dělají, nejsou tak subtilní jak třeba nerez, ale vemte třeba starý primky - pochromovaná mosaz, což je taky blato a drží desítky let (ok, ošoupá se). Předpokládám, že tu nepůjde o tool watche, podobnej steam punk bych nechal asi na jiný téma...

Jak to tak čtu, něco málo vypadá, že tu na tom panuje shoda. Nebo se pletu?

Nerezové pouzdro (polštářkové?) ve stylu dobových hodinek 20.-30. let, vzdáleně odkazující na kapsáče

Pozice korunky - 3 nebo 12?

Unitas se subciferníkem na 6 (dle pozice korunky)

Jednoduchý ciferník, ideálně smalt (zde? https://www.aljancic.com/cz-texty-9.html)

Modřené ručky - osobně by se mi líbili ty s očkem u špičky

Na dýnko ruční rytina nebo použití dobové mince/ražby dle návrhu dobové mince (například https://ceskamincovna.cz/zakazkove-razby-347/)

Pokud se shodneme na základním, chtělo by to zjistit možnosti co kde koupit nebo kde nehcat vyrobit a pustit se taky už jedním směrem k nějakému malování. Zatím mi přijde, že se tu bije vůbec několik základních možností a tuším, že tak to klidně bude pokračovat další týdny, pokud se neřekne jasně kudy ;)

Odkaz ke komentáři

Za me si nejsem jisty polstarkovym pouzdrem, ale nebudu tu do toho hazet vidle. Se zbytkem souhlasim. Oblekovky vlastne nemam, takze hlavne decentne, ale porad aspon 42mm.

Odkaz ke komentáři

za mne

Nerezové pouzdro (polštářkové se mi líbí)
Pozice korunky podridim se
Unitas - subcifr na 6 - vyplnil bych ho ne ostrymi= jemnymi odstiny trikolory a trojramenna rucka
Jednoduchý cifr
Modřené ručky
Na dýnko rytina

post-21723-0-69945600-1515170867.jpg

Odkaz ke komentáři

Co místo slovních subjektivních návrhů nakreslit vizuální hrubé představy třeba 3/4/5 typů a na čem bude panovat největší shoda a zájem dále ladit?

Já už sem jeden návrh dokonce hodil, kterej jsem sám kreslil ještě v diskusi po SZ s Tikalem a Bertem, ale než se začne malovat, tak si myslím, že by bylo fajn aby panovala shoda na tom, kterým směrem to jde, nebo to dopadne jako Davosa limitka, která se musela 3x restartovat než vznikly RAFky :)

EDIT: jen doplním, že tenhle typ ruček, podobný typ pouzdra (tohle je čína), a jinou hrafiku cifru (zde jsem si jen trochu hrál např nápis místo swiss made )

post-26116-0-56048300-1515171257_thumb.png

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

třeba tohle jde hned vidět že tam je moc stupnic, dělá to hodinky strašně nepřehledný
jako hodiny 1 - 12, pak hodiny 12 - 24 (ještě se odráží na leštěném povrchu),
pak vteřinová stupnice a ještě letopočet
pravda vítězí se zcela ztrácí

vypadá to moc až moc decentně :)

jinak jako dobrý, tvarově se mi to pouzdro líbí (teda jsem konzerva a korunku na 12 bych nevydejchal)

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři

Já bych hlavně úplně nechtěl nějakou 1:1 repliku starých hodinek jen s nějakým nápisem k výročí. Prostě to nějak odlišit, nechci moc +/- co se dá běžně koupit. 

Nějaké jiné než klasické kulaté pouzdro určitě. K zvážení je ta korunka nahoře, to je zajímavé. Něco jiného místo vteřinovky - na Nautilech žeru ten lodní šroub.

Jenže zase, aby z toho nebyl cirkus... těžké to zkloubit.

Navrhuju důkladně progůglit hodinky s unitasem a inspirovat se.

Odkaz ke komentáři

Peknym smerem se to tu ubralo :)

Ja souhlasim s Mantakem s tou korunkou. Na dvanactce se mi to moc nezda. Devitka by byla fajn.

Z toho posledniho obrazku od Lamiczky - libi se mu tenhle styl Brequet rucek, ale nejsem si uplne jistej, jestli mi to jde k tomu polstarkovemu pouzdru. Mozna me zmateni ale dela spis ten cifr...

Odkaz ke komentáři

Můj ideál limitky by byly kapesní hodinky, normálně s oblíkem a řetízkem. Unitas by byl pro tohle ideální. A ta stříbrná mince na dýnku co vymyslel Lamiczka je z mého pohledu numismatika prostě geniální :-) Ale tak už vidím, že tahle varianta moc průchozí není, no co se dá dělat.

Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Já se přiznám, že sleduji bedlivě vývoj a pokud to dopadne v mých očích aspoň trochu nositelne, budu členem.

A teď pár mých postřehů :

Jestli se bavíme o velikosti 42+, říkáme tomu společenské hodinky ještě? Já bych si za sebe představoval 41 jako ideální, možná i menší.

Pokud to má být "předělávka" kapesních a tedy velikost větší, tak bych byl velice pro, mít korunku kdekoli jinde než na trojce. To by mi prostě už bylo nepříjemné nosit...

A nápad s mincí na dynku je fajn, ale třeba ta dvacka mi tam vůbec neseděla, Bo na ni byl rok 33(nebo kolik) A myslím si že sehnat mince z roku 18 asi nebude z nejlehcich úkolů ... Ale kdyby to vyšlo, líbilo by se mi to velice.

Edit : a korunka na deset ( Prostě levý horní roh ) je vůbec prudce nositelna!

Upraveno uživatelem mAra_
Odkaz ke komentáři

pokud zvolíme unitas, jaká je minimální velikost pouzdra?

u pozdra prvorepublikové limitky bych neřešil vodotěsnost, takže bez šroubovacích korunek a závitů, jen naklapávací dýnko - na takové pouzdro už by si možná někdo ímstní troufnul?

jinak 100% souhlas s jaroonem

Nerezové pouzdro (polštářkové se mi líbí)
Pozice korunky nejraději na 12
Unitas - subcifr na 6
Jednoduchý cifr
Modřené ručky s očkem
Na dýnko rytina 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...