odjinud Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Latinsky se Pravda vitezi objevila v 90.letech, bo nekteri Slovaci si stezovali, ze je to cesky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Kluci nerez! Držme se nerezu... Ty nápady se stříbrem, zlacením zní možná pěkně, ale trvanlivost, nositelnost se tím neúměrně sníží... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Nestudoval jsem, ale jak je na tom stribrne pouzdro s pevnosti? Uz z principu ze se v praveku pouzivalo zlato a stribro pro svou tvarnost a opracovatelnost bych si myslel ze to zadny zazrak nebude. Proto by to chtelo nejaky nerez, pripadne by nejaky damasek mohl vypadat zajimave. Mysleno pouzdro, cifernik by zustal porculan https://goo.gl/images/6KyH3M Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Pánové, nápady super, ale zatím jsem to vnímal spíš jako snahu o decentní a jednoduché hodinky, více méně trochu dobové oblekovky (předpokládám, že kdo v té době měl na slušný hodinky, tak nosil oblek, nebo si je bral svátečně právě k obleku). S tím mi ten damašek úplně nejde. Stříbro z mincí byl jen výstřel do vzduchu, drobný nápad, co mi jeden večer vrtal hlavou a chtěl jsem se s ním podělit Libor: hodinky, ze zlata, stříbra, platiny nebo i bronzu se normálně dělají, nejsou tak subtilní jak třeba nerez, ale vemte třeba starý primky - pochromovaná mosaz, což je taky blato a drží desítky let (ok, ošoupá se). Předpokládám, že tu nepůjde o tool watche, podobnej steam punk bych nechal asi na jiný téma... Jak to tak čtu, něco málo vypadá, že tu na tom panuje shoda. Nebo se pletu? Nerezové pouzdro (polštářkové?) ve stylu dobových hodinek 20.-30. let, vzdáleně odkazující na kapsáčePozice korunky - 3 nebo 12?Unitas se subciferníkem na 6 (dle pozice korunky)Jednoduchý ciferník, ideálně smalt (zde? https://www.aljancic.com/cz-texty-9.html)Modřené ručky - osobně by se mi líbili ty s očkem u špičkyNa dýnko ruční rytina nebo použití dobové mince/ražby dle návrhu dobové mince (například https://ceskamincovna.cz/zakazkove-razby-347/) Pokud se shodneme na základním, chtělo by to zjistit možnosti co kde koupit nebo kde nehcat vyrobit a pustit se taky už jedním směrem k nějakému malování. Zatím mi přijde, že se tu bije vůbec několik základních možností a tuším, že tak to klidně bude pokračovat další týdny, pokud se neřekne jasně kudy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Co místo slovních subjektivních návrhů nakreslit vizuální hrubé představy třeba 3/4/5 typů a na čem bude panovat největší shoda a zájem dále ladit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Za me si nejsem jisty polstarkovym pouzdrem, ale nebudu tu do toho hazet vidle. Se zbytkem souhlasim. Oblekovky vlastne nemam, takze hlavne decentne, ale porad aspon 42mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Za mě: Nerezové pouzdro (polštářkové se mi líbí)Pozice korunky nejraději na 12Unitas - subcifr na 6Jednoduchý cifrModřené ručky s očkemNa dýnko rytina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kerob Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 za mne Nerezové pouzdro (polštářkové se mi líbí)Pozice korunky podridim seUnitas - subcifr na 6 - vyplnil bych ho ne ostrymi= jemnymi odstiny trikolory a trojramenna ruckaJednoduchý cifrModřené ručkyNa dýnko rytina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 (upraveno) Co místo slovních subjektivních návrhů nakreslit vizuální hrubé představy třeba 3/4/5 typů a na čem bude panovat největší shoda a zájem dále ladit? Já už sem jeden návrh dokonce hodil, kterej jsem sám kreslil ještě v diskusi po SZ s Tikalem a Bertem, ale než se začne malovat, tak si myslím, že by bylo fajn aby panovala shoda na tom, kterým směrem to jde, nebo to dopadne jako Davosa limitka, která se musela 3x restartovat než vznikly RAFky EDIT: jen doplním, že tenhle typ ruček, podobný typ pouzdra (tohle je čína), a jinou hrafiku cifru (zde jsem si jen trochu hrál např nápis místo swiss made ) Upraveno 5. ledna 2018 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 (upraveno) třeba tohle jde hned vidět že tam je moc stupnic, dělá to hodinky strašně nepřehlednýjako hodiny 1 - 12, pak hodiny 12 - 24 (ještě se odráží na leštěném povrchu),pak vteřinová stupnice a ještě letopočetpravda vítězí se zcela ztrácí vypadá to moc až moc decentně jinak jako dobrý, tvarově se mi to pouzdro líbí (teda jsem konzerva a korunku na 12 bych nevydejchal) Upraveno 5. ledna 2018 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Já bych hlavně úplně nechtěl nějakou 1:1 repliku starých hodinek jen s nějakým nápisem k výročí. Prostě to nějak odlišit, nechci moc +/- co se dá běžně koupit. Nějaké jiné než klasické kulaté pouzdro určitě. K zvážení je ta korunka nahoře, to je zajímavé. Něco jiného místo vteřinovky - na Nautilech žeru ten lodní šroub. Jenže zase, aby z toho nebyl cirkus... těžké to zkloubit. Navrhuju důkladně progůglit hodinky s unitasem a inspirovat se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Mně ta korunka na dvanáctce přijde jako opičárna. Nechal bych ji na devítce. Sice je tam historický odkaz na predělané kapsáče, ale když už, tak chci, aby se mi to líbilo. Navíc unitas má korunku na devítce a subdial na šestce, což se mi zamlouvá nejvíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Trojce ci devitce? Kazdopadne na devitce jeste nemam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Peknym smerem se to tu ubralo Ja souhlasim s Mantakem s tou korunkou. Na dvanactce se mi to moc nezda. Devitka by byla fajn. Z toho posledniho obrazku od Lamiczky - libi se mu tenhle styl Brequet rucek, ale nejsem si uplne jistej, jestli mi to jde k tomu polstarkovemu pouzdru. Mozna me zmateni ale dela spis ten cifr... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Jsem debil, samozřejmě jsem myslel trojku a napsal devítku. Sorry.Korunku na trojce jsem už měl a nařízování pro mne přes ruku mi natolik vadilo, že jsem je prodal, i když to jinak byly skvělé hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Můj ideál limitky by byly kapesní hodinky, normálně s oblíkem a řetízkem. Unitas by byl pro tohle ideální. A ta stříbrná mince na dýnku co vymyslel Lamiczka je z mého pohledu numismatika prostě geniální :-) Ale tak už vidím, že tahle varianta moc průchozí není, no co se dá dělat. Odesláno z mého D5803 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 (upraveno) Já se přiznám, že sleduji bedlivě vývoj a pokud to dopadne v mých očích aspoň trochu nositelne, budu členem. A teď pár mých postřehů :Jestli se bavíme o velikosti 42+, říkáme tomu společenské hodinky ještě? Já bych si za sebe představoval 41 jako ideální, možná i menší. Pokud to má být "předělávka" kapesních a tedy velikost větší, tak bych byl velice pro, mít korunku kdekoli jinde než na trojce. To by mi prostě už bylo nepříjemné nosit... A nápad s mincí na dynku je fajn, ale třeba ta dvacka mi tam vůbec neseděla, Bo na ni byl rok 33(nebo kolik) A myslím si že sehnat mince z roku 18 asi nebude z nejlehcich úkolů ... Ale kdyby to vyšlo, líbilo by se mi to velice.Edit : a korunka na deset ( Prostě levý horní roh ) je vůbec prudce nositelna! Upraveno 5. ledna 2018 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 pokud zvolíme unitas, jaká je minimální velikost pouzdra?u pozdra prvorepublikové limitky bych neřešil vodotěsnost, takže bez šroubovacích korunek a závitů, jen naklapávací dýnko - na takové pouzdro už by si možná někdo ímstní troufnul? jinak 100% souhlas s jaroonemNerezové pouzdro (polštářkové se mi líbí)Pozice korunky nejraději na 12Unitas - subcifr na 6Jednoduchý cifrModřené ručky s očkemNa dýnko rytina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Pánové mějte rozum s tou velikostí... Ať se to dá nosit... Bílej cifr bez lunety bude vypadat větší, navíc pravděpodobně velká rozteč nožek u tohle typu pouzdra... 40 mm je podle mě absolutní strop... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sborez Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Narvat Unitas do 40mm bude možná nadlidský úkol :-( Můj strop je 42mm. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se