Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kolegové, vypisuji výběrko na nové letní hodinky, jelikož na G-Shocky to nevidím.

1) Seiko SBDC047 - líbí se mi jak vypadaj na fotkách a videích. Safírové sklo, keramická luneta, sunburst efekt, zajímavě řešené pouzdro a v recenzích chválí TOP zpracování na úrovni MM300. Úplně nadšený nejsem z uchycení tahu, které znemožňuje výměnu za Isofrane atd. Bohužel jsem neměl možnost vidět je naživo.

2) Seiko SBDC051 - připadá mi to trochu jako volba rozumu. Hodinky se mi líbí, mají také safír a naživo vypadaj, na první dobrou, fakt pěkně. Těší mě, že mají normální možnost výměny řemenů. Bojím se, aby se po týdnu neokoukaly. Něco podobného jsem zažil s MM300 - tak dobré a nekonfliktní až mě začaly nudit. Existuje alternativní varianta v podobě SBDC055, což je úplná novinka - limitka PADI. Mrzí mě, že nejsou v základu na tahu.

A teď mi poraďte. Prozatím mi z toho lépe vychází SBDC047 díky keramické lunetě a fakt parádnímu sunburst efektu. U SBDC051 / SBDC055 oceňuji, že skvěle sedí na ruce.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Transocean, jednoznačně. Pár dní na ruce mě přesvědčilo.

Napiš mi k nim něco víc prosím :-). Zpracování je opravdu tak dobré, jak píšou na WUS? Co výška, bez problému?

Odesláno

Napiš mi k nim něco víc prosím :-). Zpracování je opravdu tak dobré, jak píšou na WUS? Co výška, bez problému?

Jo, neměl jsem s nimi problém. Výška mi určitě nepřišla limitující. 

sbdc, resp. spb051 mě neberou, Transoceany jsou mnohem zajímavější. Ano, mají integrovaný tah, ale to má docela dost hodinek. Tah je kvalitní.

Odesláno

Já se pořád vnitřně peru u SPB (sbdc) s tou hodinovou ručičkou, ale jinak se mi líbí moc. Až tento blok dostanu z hlavy, tak je pořídím. Ta na transoceanech je taková subtilnější a líbí se víc. Na spb se mi líbí zase víc pouzdro a indexy. Ovšem je pravda, že transoceany jsem neměl v ruce.

Odesláno

Určitě Transoceany, vypadají skvěle, sám je mám v hlavě už strašně dlouho. Integrál je asi to jediné, co mě také odrazuje, ale zase je tak pěkný a skvěle napojený, že tady snad ani člověk nic jiného nechce :) Štve mě, že nejsou i u nás, aby je mohl člověk zkusit, přece jen nejsou z nejmenších hodinek a i s tím integrálem by to vážně chtělo, aby pěkně sedli na ruku a jako komplet to fungovalo jak má.

Odesláno

Určitě Transoceany, vypadají skvěle, sám je mám v hlavě už strašně dlouho. Integrál je asi to jediné, co mě také odrazuje, ale zase je tak pěkný a skvěle napojený, že tady snad ani člověk nic jiného nechce :) Štve mě, že nejsou i u nás, aby je mohl člověk zkusit, přece jen nejsou z nejmenších hodinek a i s tím integrálem by to vážně chtělo, aby pěkně sedli na ruku a jako komplet to fungovalo jak má.

Já nad tou nemožností výměny tahu / řemenu brečím, ale když mám hodinky na tahu, snad jen jednou se mi stalo, že bych ho z nich sundaval. Je to spíš v hlavě :-).

Odesláno

Tak já právě i měním poměrně dost, baví mě si trišku hrát, ale jak jsem říkal, zrovna u Transoceanů by mi to bylo asi jedno, tah mají vážně parádní. Když tak nad tím zase přemýšlím (díky tobě na ně mám opět velkou chuť :D), vlastně díky integrálu bych ještě hodně ušetřil, když bych nemohl vymýšlet žádné kombinace :D

Ale zpět ke tvůmu výběru, já bych šel jednoznačně do TO, pokud na ně máš ruku. Ty druhé nejsou určitě špatné, ale TO jsou přece jen trošku jinde, především fakt povedeným designem, případně tím, že je rozhodně nebude mít moc lidí, což třeba mě osobně také imponuje.

PS: Samozřejmě se tě do nich snažím uvrtat, aby je konečně někdo měl a já je případně mohl omrknout :D Ne tak to není, i když je omrknu rád, každopádně jsou prostě lepší.

Odesláno

Ja si tu zahlasuju taky pro Transoceany. Prijdou mi jako jinej level prave diky tomu integrovanemu tahu. Ja uz jsem ale ve stadiu, kdy me hrani s remenama preslo a vsechny jsem rozprodal. Stejne hodinky pak nejcasteji nosim na tahu nebo na jednom konkretnim remenu a nestridam to.

Odesláno

Za mě taky Transky. Většina důvodů tady už zazněla, ale mám ještě jeden. Něco mi říká, že až je přestanou vyrábět, tak půjdou hodně nahoru ...... třeba jako starý samuraje. Vzpomínám si, jak se na ně nadávalo ( i tady ), když se začali prodávat a teď se to pomalu obrací .....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...