kocurstvo Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Ahoj, zajímalo by mě, jestli se dneska ještě dělají hodinky s pomalými kalibry. Ideálně 18000 za hodinu (2,5 Hz). Mám rád zvuk této frekvence. Sháním moderní hodinky s touto frekvencí, stáří designu max 20 let. Ideálně Swiss made... díky
kocurstvo Odesláno 4. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2018 První série Big Pilotů, tj 5002 Díky za tip. Ty se mi zrovna líbí... ale čím více tipů bude, tím lépe
Karlos Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Kdyby sem zavítal třeba strojař a přečetl si termín pomalý kalibr, co by se mu asi tak honilo hlavou
Frostie Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Kdyby sem zavítal třeba strojař a přečetl si termín pomalý kalibr, co by se mu asi tak honilo hlavou Standardní výraz. Stejně jako rychloběžka - 5 Hz, 36.000 bph
kocurstvo Odesláno 4. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Kdyby sem zavítal třeba strojař a přečetl si termín pomalý kalibr, co by se mu asi tak honilo hlavou Jsem strojař s diplomem a nemám s tím problém, takže klídek a pokud nemáš radu, tak nespamuj. Díky
Karlos Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Když si slovo kalibr nahradím nějakým synonymem, třeba slovem typ, tak je rázem po standardním výrazu.Pro mě má výraz pomalý kalibr asi takovou logiku, jako levná cena. Cena prostě není hmatatelný předmět, kterým by šlo samostatně manipulovat, nemůže mít fyzikální vlastnosti. Kalibr je to samý. Není to strojek, takže nemůže být pomalý.
Frostie Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Když si slovo kalibr nahradím nějakým synonymem, třeba slovem typ, tak je rázem po standardním výrazu.Pro mě má výraz pomalý kalibr asi takovou logiku, jako levná cena. Cena prostě není hmatatelný předmět, kterým by šlo samostatně manipulovat, nemůže mít fyzikální vlastnosti. Kalibr je to samý. Není to strojek, takže nemůže být pomalý.Říkají ti něco frekvence mechanických kalibrů u hodinek? A frekvence může být pomalá / rychlá, resp. nízká a vysoká (audio)
bohus76 Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Kalibr je špatně zaužívané pojmenování strojku,stejně jako tah /náramek u hodinek/.
Frostie Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Kalibr je špatně zaužívané pojmenování strojku,stejně jako tah /náramek u hodinek/.To už souhlasí.
MVX Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Jak zjistim, na jake frekvenci frci strojek 4R36 v mych Seiko Baby Tuna? Pocitat to odmitam..
bohus76 Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Hledej šmudlo http://www.watcharama.com/the-seiko-4r36-family-in-brief/ Moc práce,u strejdy Gůgla :-)
Frostie Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Jak zjistim, jakym tempem frci strojek 4R36 v mych Seiko Baby Tuna? Pocitat to odmitam..21.600 bph, 3 Hz
kocurstvo Odesláno 4. března 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Prosím o smysluplné rady, proto tady jsem. Plky nevyslyšených mudrlantů můžu číst po celém internetu... děkuji za pochopení
MVX Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 A vyssi frekvence kmitu by mela zajistovat vyssi presnost?
Frostie Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 A vyssi frekvence kmitu by mela zajistovat vyssi presnost?Spíše lepší seřiditelnost
Karlos Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Typ nemůže mít ani rychlost, ani frekvenci. To může mít jen strojek. Aby to dostalo nějaký význam, je potřeba to trochu rozšířit. Třeba jako ta frekvence mechanických kalibrů u hodinek, to už začíná dávat smysl, protože je upřesněno o co se jedná. Ale samotný pomalý kalibr (pro strojaře s diplomem pomalý průměr) neříká vůbec nic.Ale je mi jasný, že když jste si na to zvykli, nikdo s tím nehne. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.
Londoner Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Cokoliv s unitasem 6498 (18.000bph)nebo 6497-1(18.800bph).
martar Odesláno 4. března 2018 Nahlásit Odesláno 4. března 2018 Vulcainy - minimálně modely Cricket se strojkem V10 a jeho deriváty. Pokud ti jde ale o zvuk, vyhni se dobře utěsněným modelům s WR 100 - 300, ty nejsou moc slyšet.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.