Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Lucky Lucaso napsal:

https://www.facebook.com/share/AzmYetiXtv5qNbkS/

Prislo mi fer dat sem i jeho vyjadreni.

Myslím, že nic lepšího jsi nemohl udělat. Pokud já o něm napíšu, že je to debil,je to pořád můj názor, který cpu do hlav ostatním. Po přečtení vyjádření pana Turka k názoru, že je to úplnej debil, dojde IMHO 90 procent čtenářů.

• Díky 1
  • Dát hlas 5
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, eloga napsal:

Mně teda fascinuje jak se z této docela obyčejné žumpy vyvinulo  velmi dominantní politikum. Úžasná proměna. Něco jako Parlament, Senát a Brusel dohromady. :goof:

Tak s tím něco uděláme. 😂

Já si myslím (bez jakéhokoli podkladu), že Biden rozhodnutí nekandidovat nemohl udělat během několika hodin, resp. toto rozhodnutí realizovat za jeden víkend.

Nějak tak doufám, že interní procesy a mechanismy, ať už formální nebo neformální, v demokratické straně toto jednoduše neumožňují, aby se strana sama nechytla do pasti, třeba tím, že jim kandidát odstoupí týden před volbami.

Takže si kolem a kolem myslím, že už to měl třeba týden rozjeté a "jenom" ladil nějakou bazální podporu pro Kamalu, aby demokrati měli nějakou cestu z té bažiny.

Odkaz ke komentáři

Tak ta strana má nepochybně nějaké schválené stanovy nebo podobný dokument, který dané procesy upravuje (to jakým způsobem vzejde kandidát na prezidenta). Pravděpodobně bude možné si to dohledat. A z toho pak dovozovat, co a v jakém časovém horizontu je reálné možné.

Třeba je tu někdo, kdo se politickým systémem USA zabývá a bude schopen to stručně ozřejmit.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Americkej napsal:

Především je směšné se domnívat, že to rozhodnutí o ne/kandidaci je gerontovo.

Tam asi úplně nebude tvrdá hranice. Jednoduše Biden nechtěl odstoupit od kandidatury a ten tlak byl tak velký že prakticky musel. Hlaveň u spánku mu asi nikdo nedržel, ale nic jiného mu nezbylo.

Celkem by mě zajímala role jeho ženy v té celé (ne)kandidatuře.

Odkaz ke komentáři

Týden se to už asi táhne, ale podle mě nebylo do poslední chvíle jasno. Byl tam tlak jak z venku od velkých donorů a zevnitř strany zase od špiček a osobností. Co se týče procesů k výběru kandidáta, tak začly hned v neděli a pondělí. Obama a spol. chtějí kandidáta z kongresu strany v srpnu, Clintonovi zase podporují Kamalu, no jednota vypadá jinak. Budou to mít ještě těžké a ještě by měli vypadat jako sjednocená strana a nehádat se. Bude ještě legrace.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...