Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 21,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mě ten projev zas tak skvělej nepřijde. Janě jsem rád, za jeho vyznění, ale...

Promyšlený projev co na první dobrou zaujme, protože je "jiný". Ve skutečnosti je jen chytře marketigově napsaný. 

Dobrá konfrontace moci vs čas, oslovení přímo Lavrova, poukázání na vlastní škody. Ale celkově jen plácnutí do vody bez reálného nového pohledu. I když přesně tak se na první pohled může tvářit.

Ale jo, lepší než aby řek, že za válku může rozšiřování NATO...

Odesláno (upraveno)

Včera jsem koukal chvíli na nějaké noční zprávy na ČT24. Mluvil tam nějaký odborník o tom, že v tom projevu vlastně není vůbec nic nového, ale v podstatě jen to, co bylo vyřčeno (zřejmě různými státníky) už před třemi, čtyřmi lety, přičemž reakce Ruska na to, jak známo, nebyla žádná.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno
Před hodinou, Kristian.nov napsal:

Promyšlený projev co na první dobrou zaujme, protože je "jiný". Ve skutečnosti je jen chytře marketigově napsaný. 

Dobrá konfrontace moci vs čas, oslovení přímo Lavrova, poukázání na vlastní škody. Ale celkově jen plácnutí do vody bez reálného nového pohledu. I když přesně tak se na první pohled může tvářit.

před 56 minutami, geometr napsal:

Včera jsem koukal chvíli na nějaké noční zprávy na ČT24. Mluvil tam nějaký odborník o tom, že v tom projevu vlastně není vůbec nic nového, ale v podstatě jen to, co bylo vyřčeno (zřejmě různými státníky) už před třemi, čtyřmi lety, přičemž reakce Ruska na to, jak známo, nebyla žádná.

...ale jo, máte pravdu - myslel jsem to spíše tak, že od Macinky bych to (potom co dosud předváděl) nečekal, a mile mě překvapil.

• Dát hlas 2
Odesláno
Před hodinou, Kristian.nov napsal:

Jak by jsi si ten nový reálný pohled představoval ?

Odesláno

Tak minimálně by měl začít trochu vyvíjet tlak i na Maďary se Slovákama, protože Rusák bude částečně oslabovat i tím, čím víc kámošů se na něj vykálí. Řeč hezká, ale řečeno už bylo hodně.

Odesláno (upraveno)

Natíral jsem Macinku fest, tak at je to fer. Projev bez keců vyzrálý, nemůžu a ani nechci proti němu říct jediné křivé slovo. Rád si počkám Úplně bez ironie, až bude ministr zahraničí naplňovat myšlenky uvedené v  projevu v praxi. Že nastal čas válku zastavit, ten čas už je tady od 25. února 2022. Tehdy měli Rusáci šanci vypadnout z Ukrajiny a dát jí a světu pokoj.  Nestalo se tak. A protože se tak nestalo, Rusáci vyhrožují, že jejich cílem je udělat bezpečnostní strukturu Evropy jako byla před rokem 1997, tedy před naším vstupem do  NATO, náš ministr zahraničí má zaujímat podle mého názoru daleko tvrdší postoje proti Rusku. Reálně se totiž nacházíme ve vlivové zóně ivanů. Chápu, že jsem Jouda U počítače A neznám a nevím všechny konsekvence vysoké diplomacie. Proto mi může něco unikat.

Ale i Jouda může být dobroser. Nebudu plivat na to, že jsou součástí vlády, která se nezaručila za půjčku Ukrajině a nechce přispívat na muniční iniciativu. Mohli být na jednání vlády přetlačeni dvojicí Okamura, Babiš. Nevím.  Co však udělali sami, je seškrtání humanitárních projektů, které ministerstvo zahraničí podporovalo. ADRA, Člověk v tísni, pomoc školám v oblasti Chersonu, psychociální pomoc dětem z Ukrajiny. Netuším, jestli to nebyl nějaký handl, ale tohle je v mém vidění světa hrozné chucpe. Opravdu upřímě nevím, co by musel Macinkaa předvést, abych mu byl schopný odpustit a respektovat ho. Jedním dobrým projevem se tak nestane. 

Upraveno uživatelem Roman I.
  • Like 2
  • Haha 1
  • Dát hlas 4
Odesláno
před 3 hodinami, Conrad napsal:

Jak by jsi si ten nový reálný pohled představoval ?

To ja nemam představu 🙂 Taky nejsem ani nemám ambici být ministrem zahraničí. A ani po Macinkovi žádnou představu nechci. Jen jsem chtěl říct, že ten projev se tváří jako něco super, odvážného s novým pohledem, ale to neni…

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
V 25. 2. 2026 v 14:40, Kristian.nov napsal:

To ja nemam představu 🙂 Taky nejsem ani nemám ambici být ministrem zahraničí. A ani po Macinkovi žádnou představu nechci. Jen jsem chtěl říct, že ten projev se tváří jako něco super, odvážného s novým pohledem, ale to neni…

Opravdu statnicky projev by prave daval priklady, toho co chceme realne delat a jak se chceme postavit dane situaci... na jednu strana vladnout s spd, skrtat pomoc ukrajine, skrtat rozpocet na obranu a pak psat hesla a pojevy "nemam rad valku", nikam kupredu moc nevede...

... kdyz to prezenu skoro v tom vidim takove cechackoveke snazeni "se z toho vykecat" a pritom nic realne nedelat, a cekat jak to dopadne...

Upraveno uživatelem petr_cha
  • Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

K valce s iranem se schylovalo dlouho... navic je potreba zakryt neschopnost na trumpetovo domacim hristi.. ale co me prekvapuje, je to ticho ze strany ciny a ruska... zajimave...

Upraveno uživatelem petr_cha
  • Like 2
Odesláno

Současnou turbulentní situaci v Iránu asi moc nemá cenu komentovat. Avšak jedno připodotknutí .... Iránci napadli SAE, Katar, Omán, Bahrajn .... Jasně, tvrdí, že proto, že tam jsou US základny. Pominu li ten fakt, že trefili velké množství civilních cílů, neodpustím si otázku. Proč kurva rakety letěly i na Kypr? Tam jsou "jen Britové". Posraní ručníkáři.

Odesláno
před 2 hodinami, Bert napsal:

Současnou turbulentní situaci v Iránu asi moc nemá cenu komentovat. Avšak jedno připodotknutí .... Iránci napadli SAE, Katar, Omán, Bahrajn .... Jasně, tvrdí, že proto, že tam jsou US základny. Pominu li ten fakt, že trefili velké množství civilních cílů, neodpustím si otázku. Proč kurva rakety letěly i na Kypr? Tam jsou "jen Britové". Posraní ručníkáři.

Ty nadelas... Nekdo se treba jen ukliknul...

(Humor)

Odesláno

Ne že bych měl sympatie k Iránu, ale  Trump si asi nevzpomněl na Vietnam , Afganistan, nakonec i Irák.

Odesláno
před 40 minutami, H-B napsal:

Ty nadelas... Nekdo se treba jen ukliknul...

(Humor)

Jasně, a kde je Nový Zéland? 🍻

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...