Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 26. 12. 2023 v 15:55, Radek124 napsal:

V knedlíkově jednou za 100 let rupne jednomu frustrátovi v kouli a mediální experti už hýkají, kterak je důležité mezi sprostým lidem plošně zakázat a vymýtit palné zbraně (viz výše) ...a pochopitelně "posílit pravomoci Policistů", kteří si nám už teď hrajou "bojová komanda", co se i u silničních kontrol a při rozhovorech v televizním studiu místo předepsané uniformy nestydatě promenuje v "taktických" čerňákách, neprůstřelných vestách, "akčně" ověšení teleskopama, taserama, vysílačkama a bombama se slzákem - asi aby měli pitomci s militantními sklony správnou inspiraci a nemuseli kvůli tomu koukat na koblihožrouty z 5. elementu.

ViewImage.aspx?physid=1031222&docname=stViewImage.aspx?physid=992433&docname=5%24beb68b63cd0bd4222df997ee5985b22.jpg

Stejně připitomnělou logikou by teď měli pro Francii žádat "rozhodnou zákonodárnou iniciativu", vedoucí k zákazu nožů - a pro jistotu i Božího hodu, aby to náhodou někoho nenapadlo zopakovat třeba se sekerou, kosou, krumpáčem a nebo náklaďákem... :skull:

Když se podíváš na ty jejich vesty, každý tam má mimo jiné lékárničku a tourniquety, které na předepsanou uniformu nepověsíš. Ta je dobrá leda tak do kanclu. A na videu z FF je vidět, že ty lékárničky a tourniquety opravdu používali k prvotnímu ošetření zraněných. V tesilové uniformě by mohli místo škrtidla použít leda tak vázanku😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rád bych věřil, že už je všechno jinak, ale u ozbrojených složek vždy platilo: “chceš-li něco kvalitního, kup si to za svoje!” A taková základní CLS lékárna vyjde hrubě přes pět litrů, spíš skoro k desíti. A když se něco použilo, nehrozilo přijít a říct použil jsem turniket za 1500,- nebo izraelák za dvojku, nedejbože hemostatickou gázu, dejte mi nové…. Fakt by mě zajímalo, jestli používali na FF věci které nafasovali, nebo to brali ze svého. Za mě každopádně všem palec nahoru a veliké díky!

Odkaz ke komentáři

Rád bych věřil, že už je všechno jinak, ale u ozbrojených složek vždy platilo: “chceš-li něco kvalitního, kup si to za svoje!” A taková základní CLS lékárna vyjde hrubě přes pět litrů, spíš skoro k desíti. A když se něco použilo, nehrozilo přijít a říct použil jsem turniket za 1500,- nebo izraelák za dvojku, nedejbože hemostatickou gázu, dejte mi nové…. Fakt by mě zajímalo, jestli používali na FF věci které nafasovali, nebo to brali ze svého. Za mě každopádně všem palec nahoru a veliké díky!
To myslíš vážně že si kvalitnější věci kupují za svoje nebo jen že jsi v žumpě? O státních zaměstnancích mám svoje odůvodněné mínění, nebo se to prostě nepoužívalo a tak lékárničky u četníku mají stejný smysl jako autolékarničky?

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Mluvím z vlastní zkušenosti, takže to myslím vážně. Tu druhou větu jsem nějak nepochopil, holt bývalý státní zaměstnanec🤣 Ale s autolékárničkou toho moc nezmůžeš, není tam ani pořádné škrtidlo, takže spousta lidí si skládala vlastní lékárny, ať už pro sebe, nebo pro pomoc parťákovi, nebo někomu jinému. Ale jak jsem psal, je to už dlouho a nevím, jak je to v současné době.

Odkaz ke komentáři

Mluvím z vlastní zkušenosti, takže to myslím vážně. Tu druhou větu jsem nějak nepochopil, holt bývalý státní zaměstnanec Ale s autolékárničkou toho moc nezmůžeš, není tam ani pořádné škrtidlo, takže spousta lidí si skládala vlastní lékárny, ať už pro sebe, nebo pro pomoc parťákovi, nebo někomu jinému. Ale jak jsem psal, je to už dlouho a nevím, jak je to v současné době.
Takže dke tebe stát nefunguje ani v první pomoci?

Odkaz ke komentáři

Ne, to jsem nenapsal. Ale jestli sis všiml, tak úplně první pomoc zraněným studentům poskytovali zasahující policisté, protože nepustí záchranáře do budovy, kde se pohybuje aktivní střelec. A i tohle je důvod, proč u sebe nosí lékárničky. Nejen kvůli sobě. A BTW, zkoušel sis někdy účinně nasadit škrtidlo v běžně prodávaných autolékárničkách? Proto většina nosí tourniquetty a lékárny si vybavuje sama. 

A jsem zvědavej, jak tohle zase překroutíš…

Odkaz ke komentáři

@Fester Nechci dělat mluvčího celýmu IZS (potažmo všem krajům), ale určitě se to zlepšilo. Navíc jak jsem psal v jiným vlákně, průběžně se mění doporučený postupy, takže i vybavení (předpokládám, že při zásahu na FF používali fasovaný věci).

Odkaz ke komentáři

Ne, to jsem nenapsal. Ale jestli sis všiml, tak úplně první pomoc zraněným studentům poskytovali zasahující policisté, protože nepustí záchranáře do budovy, kde se pohybuje aktivní střelec. A i tohle je důvod, proč u sebe nosí lékárničky. Nejen kvůli sobě. A BTW, zkoušel sis někdy účinně nasadit škrtidlo v běžně prodávaných autolékárničkách? Proto většina nosí tourniquetty a lékárny si vybavuje sama. 
A jsem zvědavej, jak tohle zase překroutíš…
V klidu nemám důvod něco překrucovat.Nikdy jsem z povinné autolékarničky naštěstí nic použít nemusel a doufám že to tak zůstane.

Odkaz ke komentáři

Ještě zareaguju na větu

před 2 hodinami, Fester napsal:

... zkoušel sis někdy účinně nasadit škrtidlo v běžně prodávaných autolékárničkách? Proto většina nosí tourniquetty a lékárny si vybavuje sama. ...

Tady se nabízí odpověď otázkou: A zkoušel sis někdy účinně nasadit turniket..? 🙂 Ty zřejmě ano, ale narážím na to, že pro většinu laiků v tom nebude rozdíl. Protože 1) dobře naloženej turniket opravdu kurevsky bolí, 2) i když je to pomůcka z těch jednodušších, stejně je správný použití netriviální a 3) aplikovat ho sám sobě v kritický situaci je ještě vyšší level... Takže suma sumárum je v případě zachránce-neodborníka zásadní a) poznat, že někdo významně krvácí a b) aplikovat přímej tlak do rány (a nevymejšlet nic dalšího, jako tlakový body, elevace končetiny, barvu a pulsaci krve... jak se to edukovalo dřív...).

Odkaz ke komentáři

Vím, že Argentina není zrovna ve formě, a že jí po letech nerozhodné vlády čekají těžké časy, ale možná bychom si my, hyperkorektní (čti připosraní) evropané mohli vzít malý příklad.

.... Nová ministryně vnitra Patricia Bullrichová, která byla mimochodem v prezidentských volbách jednou z Mileiových protikandidátek, zároveň oznámila, že demonstranti nebudou mít nadále možnost blokovat silnice nebo dálnice. Organizátoři protestů ponesou za případné přerušení plynulé dopravy finanční odpovědnost a samotným blokujícím hrozí, že přijdou o nárok na sociální dávky....

Zdraj: forum24

Odkaz ke komentáři

Nechci rozpoutat flame a špinit vám vlákno o zbraních. Ale nedá mi to a zeptám se ...

I kdyby v okolí toho střelce byly 2-3 civilní osoby se zbraní, jsme si jistí, že by jejich zásah pomohl.. například by vše správně vyhodnotili, nebáli by se trestněprávního postihu, nebyli by omylem identifikováni jako samotný střelec, měli by koule na to, jít do budovy, kde se střílí a naopak nevzít nohy na ramena ...

A druhá otázka je: Chceme, aby na uverzitách bylo více studentů se zbraněmi?  Nebylo by naopak lepší, aby každá uverzita měla ochranku, jako skutečnou ochranku, kde jsou v každé hlavní budově přítomni 1-2 profesonálové vycvičeni lépe, než běžný držitel pistole? A plus vycvičené studenty, aby věděli, jak se chovat k rizové situaci, tj. minimálně jednou za semestr patřičné cvičení, atd? 

Díky za úvahy a fakt nechci žádný flame, jen seriózní odpovědi...

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, safi napsal:

Nechci rozpoutat flame a špinit vám vlákno o zbraních. Ale nedá mi to a zeptám se ...

I kdyby v okolí toho střelce byly 2-3 civilní osoby se zbraní, jsme si jistí, že by jejich zásah pomohl.. například by vše správně vyhodnotili, nebáli by se trestněprávního postihu, nebyli by omylem identifikováni jako samotný střelec, měli by koule na to, jít do budovy, kde se střílí a naopak nevzít nohy na ramena ...

A druhá otázka je: Chceme, aby na uverzitách bylo více studentů se zbraněmi?  Nebylo by naopak lepší, aby každá uverzita měla ochranku, jako skutečnou ochranku, kde jsou v každé hlavní budově přítomni 1-2 profesonálové vycvičeni lépe, než běžný držitel pistole? A plus vycvičené studenty, aby věděli, jak se chovat k rizové situaci, tj. minimálně jednou za semestr patřičné cvičení, atd? 

Studenti se zbraní ve škole je nesmysl... ozbrojená profesionální ochranka smysl dává...

Odkaz ke komentáři

Měl jsem kolegu, který jezdil drsné offroad akce, měl střelnici, hromadu zbraní, do práce s přísnými bezpečnostními pravidly nosil zbraň, aniž by o tom někomu řekl a pak z toho byl MEGA průšvih.  Tak takový člověk by asi střelce dokázal minimálně zabavit..

Odkaz ke komentáři

@safi Když bude mít každá univerzita rámy a ochranku, půjde magor do obchoďáku. Když bude mít každý obchoďák rámy a ochranku, půjde do metra. Když bude mít metro rámy a ochranku…. Tomuhle se prostě nedá zabránit všude. Nechci aby to znělo hnusně, nebo arogantně. Spíš by mě zajímalo, nehltal jsem každý článek, jestli univerzita varovala ostatní studenty třeba pomocí školního rozhlasu o probíhající hrozbě a jak se mají zachovat…

Odkaz ke komentáři

37 minutes ago, safi said:

Samozrejme by to pomohlo. Prikladu uspesnych zasahu civilistu mame hromadu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...