Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 minutami, Fester napsal:

@DavidLC je problém, že jsou kurzy a “kurzy.” Některé společnosti jsou fajn, jiné se soustředí na to, aby jim to sypalo a předávají frekventantům dosti tristní věci. Bohužel jsem měl tu “čest” protrpět seminář s tímto “umělcem”…

na druhou stranu, tímto videem jsem vždycky pobavil lidi, kteří se kolem zbraní motají v rámci obstaráváni chleba svého vezdejšího…🤣

Je pravda, že něco by se mělo změnit 😅 

Odesláno

Safi: Nesouhlasím. Držet a nosit, bránit svůj život zbraní (při splnění zákonných podmínek) je právo. Ne výsada podléhající něčí libovůli. Stejně tak mě bere čert, když slyším, že auto je zbraň. Není.

Odesláno
před 6 minutami, safi napsal:

Ale v zásadě se diskuse ze zbraní tak trochu stáčí k tématu systému civilní ochrany, kde držení zbraní civilisty je jedna komponenta.

A proč ne. Stát Ti vyjadřuje svoji důvěru, že můžeš držet zbraň, a Ty naopak tomu státu vzkazuješ: ano, jsem schopen bránit státem hájený zájem. Mně to připadá naprosto v pořádku. Jakkoli tento stát úplně nemusím, pokud by výše napsaný vzorec fungoval, neměl bych nejmenší problém jej podporovat.

Odesláno
před 5 minutami, Americkej napsal:

Safi: Nesouhlasím. Držet a nosit, bránit svůj život zbraní (při splnění zákonných podmínek) je právo. Ne výsada podléhající něčí libovůli. Stejně tak mě bere čert, když slyším, že auto je zbraň. Není.

Ale s každým právem se mají pojit i povinnosti a mě se bertova definice společenské smlouvy líbí 🙂

Odesláno
před 16 minutami, Fester napsal:

@DavidLC je problém, že jsou kurzy a “kurzy.” Některé společnosti jsou fajn, jiné se soustředí na to, aby jim to sypalo a předávají frekventantům dosti tristní věci. Bohužel jsem měl tu “čest” protrpět seminář s tímto “umělcem”…

na druhou stranu, tímto videem jsem vždycky pobavil lidi, kteří se kolem zbraní motají v rámci obstaráváni chleba svého vezdejšího…🤣

To si musím pustit několikrat, abych pochopil tu hloubku myšlenek, vybití zbraně je skoro jako stardance 😂

Odesláno

Myslíš stále podceňovanou cihlu? Psychotesty co rok zedníkům! Dobrá, doplňuji střelnou zbraň.

před 1 minutou, Fester napsal:

@Americkej dle výkladu práva je zbraní cokoliv, čím je možnost učinit útok vůči tělu důraznější…🤣

jen pro odlehčení, no flame😉

Odesláno

Ale notak 🙂 Borci, všichni víte, odkud čerpám své myšlenky a názory. Ještě před pár lety bych klidně přijal Vaše vyjádření typu: běž do háje ... Bohužel dnes musím říct jediné: pokud zůstaneme u @Americkej přístupu k držení a UŽITÍ zbraně, tak jsme v následujících letech v hajzlu.

Odesláno

Bohužel stejně jako máme víkendové řidiče, máme i víkendové střelce, kteří vytáhnou zbraň na Dušičky a na Vánoce, stejně, jako zmiňovaní řidiči. Úroveň ovládání vozidla i zbraně je pak na stejné úrovni….

Odesláno

Nekdo tady zminoval Svycarsko. Je pravda, ze je tady mezi lidma zbrani hodne, chlapi si je muzou nechat po vojne, ale kratkou tady nenosi moc lidi. Pokud by se tedy ciste hypoteticky semlelo neco podobneho, jako v Praze, jenom tezko by nejaky civil zakrocil. Jenomze tady na takove kovbojky nikdo nema myslenky. Uz od mala se decka seznamuji se strelbou a se zodpovednou manipulaci. Proste jsou vsichni vychovani tak, aby se vzajemne respektovali. To bude nejspis hlavni rozdil mezi CH a USA. Cesko je bohuzel nekde mezi a dokud se nezmeni vychova a celkove premysleni ve spolecnosti, debata, co povolit nebo prikazat, bude vzdycky jen castecne reseni. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...