financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Vtomto případě maš pravdu. Není to ale jen toto pouzdro ale i to Vajlouxoovo- který tu děla a nabízí reprodukci.ano je. A Elton dělá co s nerezem ? Také je to náhrada čili fejk.Vláďa /valžuk/ je frajer,že dokázal to co Elton a za méně peněz. A pokud by kvalita čínských /či kdo to nabízí/ byla odpovídající ,nikdo by ani nepípl a byl by rád,že má náhradní díly.Elton dělá náhradu a pořád ještě si může dovolit používat název Prim. Láďa je frajer, špičkový hodinář, ale na název Prim nemá nárok. Navíc je tam pořád ještě velký rozdíl v dotažení, to kompenzuje nižší cena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Na závěr drobné rýpnutí - chtít po obchodníkovi, aby Vám řekl, kde vzal náhradní díly, které nikdo jiný nemá, je nelogické. Byli byste dost naivní, pokud očekáváte, že by vám to prozradil . V tomhle máš určitě pravdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) A Elton dělá co s nerezem ? Také je to náhrada čili fejk.Vláďa /valžuk/ je frajer,že dokázal to co Elton a za méně peněz. A pokud by kvalita čínských /či kdo to nabízí/ byla odpovídající ,nikdo by ani nepípl a byl by rád,že má náhradní díly. Když omega/seiko/rolex/... udělá nový náhradní díl na svoje hodinky je to fejk? Že si ty lidi ty rolexy zrovna neskládají z aftermarket dílů... já jsem teda na ty svoje blešákový chtěl origo korunku rolex, byť byla nová a ne z 80. let... .... Na závěr drobné rýpnutí - chtít po obchodníkovi, aby Vám řekl, kde vzal náhradní díly, které nikdo jiný nemá, je nelogické. Byli byste dost naivní, pokud očekáváte, že by vám to prozradil . To po něm nikdo nechce, ani cenu atd. Já jsem jen říkal, že korektní by bylo, kdyby uvedl, že se jedná o aftermarket, jestli to dělal číňan nebo Pepa na koleni je mi fakt buřt Celkově mě dost zaráží, jak se tu na jednu stranu umí velmi logicky a správně obhajovat originálnost dílů a snaha některých značek v oblasti pozáručního servisu vintážek se adoruje, jen do Eltonu se neustále kope a chválí jak je super, že to někdo dělá levněji jak oni a jak jsou kvůli tomu neschopní. Rozpory, zda je to vůbec pokračovatel Prim mi přijdou úsměvné, byť je to stejná fabrika ve který desetiletí dělají často stejný lidi, mají archiv výrobní dokumentace atd. (když se Breitling teď prodal, tak už to není ten starý breitling?). Tím neříkám, že by ten jejich servis okolo renovací neměl co zlepšovat... Už je to jen krůček k tomu, aby se tu začali točit AAA fejky slovutných značek a tvrdilo se, že to je vlastně naprosto v pohodě, protože na nošení to stačí a lidem je to stejně jedno, protože to ani nikdo nepozná (jak už tu několikrát zaznělo), navíc kdo by podporoval ty hnusný kapitalisty s předraženejma hodinkama co dělají originální díly, když to ten šikovnej číňan tak krásně zvládl opajcovat, beztak už to není ta stará fabrika a vlastní je nějakej holding... Ale pro jistotu to nikomu explicitně neřeknem (bude to prostě rolex z nových dílů), protože kdyby to někomu nedošlo, že je to aftermarket, tak je to blbec kterýmu to patří a jen ať si za to zaplatí raketu jako za origo, žejo...běžte s tím alibismem k šípku... Jen aby bylo jasno, tohle není kritika aktivit vajouxe, ten se to snaží posunout dost jinam a celkově to beru spíš jako kvalitní "tuningový" díly a především se nikdy nesnažil tvářit, že by to mohlo být něco jinýho. Stejně už se začíná posouvat i mimo primky, krom to že z nich designově vychází a na igenech to začalo (viz pár měsíců stará fotka rozdělaných ala igen chronografů). Než tu vznikne samostatná limitka je imho už jen otázka času (pokud už nevzniká) Upraveno 18. března 2018 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Počítám,že Rolex,Omega atp. mají své díly chráněny patenty.Pokud vím,tak pouzdra Sportů nejsou nijak chráněny.Takže veškerá novodobá pouzdra vyrobená jak v Eltonu ,tak i někde jinde jsou fejk.A už na to ser.u nemá to smysl. Upraveno 18. března 2018 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Podle mě tady jde hlavně o to, že prodejce uvádí kupující v omyl.Tím, že napíše nové ocelové pouzdro neřekne celou pravdu.A jen hrstka lidí ví, že se nejedná o originální pouzdro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joskas Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Počítám,že Rolex,Omega atp. mají své díly chráněny patenty.Pokud vím,tak pouzdra Sportů nejsou nijak chráněny.Takže veškerá novodobá pouzdra vyrobená jak v Eltonu ,tak i někde jinde jsou fejk.A už na to ser.u nemá to smysl.To bych si nebyl tak jistý. Nechat si patentovat pouzdro asi nejde, Možná nějaký průmyslový vzor nebo tak něco, ale patent podle mě těžko. Upraveno 18. března 2018 uživatelem Joskas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Počítám,že Rolex,Omega atp. mají své díly chráněny patenty.Pokud vím,tak pouzdra Sportů nejsou nijak chráněny.Takže veškerá novodobá pouzdra vyrobená jak v Eltonu ,tak i někde jinde jsou fejk.A už na to ser.u nemá to smysl.Tak to si o tom něco nastuduj. Upraveno 18. března 2018 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novopa Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Když omega/seiko/rolex/... udělá nový náhradní díl na svoje hodinky je to fejk? Že si ty lidi ty rolexy zrovna neskládají z aftermarket dílů... já jsem teda na ty svoje blešákový chtěl origo korunku rolex, byť byla nová a ne z 80. let...Omlouvám se, ale nevšiml jsem si, že bych použil slovo "fejk", který je v Česku tak populární. Jedná se o druhovýrobu. a je jedno odkud. Pokud trpím nedostatečnými znalostmi - což je realné - rád se nechám poučit. Elton změnil svoji značku, tedy Prim Manufacture už neni Prim podle obchodního rejstříku. Jedná se o nově vybudovanou společnost, a proto bych ji nesrovnával se značkou Rolex a podobně. Protože srovnáváte jablka s hruškami. (nechci tu řešit dohady o patentu na značku Prim, kterou tu každý zná víc než dobře). To, že sídlí ve stejné fabrice a pracují tam stejní pracovnící, na tom nic nemění. To by mohl koupit i zde velice "populární" firmy Parexo nebo MPM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novopa Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Podle mě tady jde hlavně o to, že prodejce uvádí kupující v omyl.Tím, že napíše nové ocelové pouzdro neřekne celou pravdu.A jen hrstka lidí ví, že se nejedná o originální pouzdro.Taky si myslím, že je to zavádějící a měl by tuto skutečnost uvést na pravou míru. Na druhou stranu, tam ani nenapsal, že se jedná o pouzdro z Eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 (upraveno) Reakce na tebe byla jen ta první věta, ten zbytek byl obecně, o fejku mluvil Bohuš... To s tím Prim manufacture je fakt dobrá demagogie a hlavně podle obchodního rejstříku je to Elton hodinářská a.s. dřív to byla součást n.p. Chronotechna. Elton je dle soudního rozhodnutí oprávněn používat grafickou podobu loga Prim od pana Žida (zanechme kecy o tom, zda je to jeho návrh nebo ne) a MPM zůstal bochánek. Elton si kromě toho nechal zapsat ochranou známku Prim manufacture 1949. Originální renovační díly dělá Elton má k těm původním dokumentaci a sám je vyráběl. Omáčka okolo jsou pouze úskoky způsobené divokýma privatizacema v 90. letech a o tom ta diskuse fakt není, ty hodinky se tam prostě kontinuálně vyrábí od 60. let, to tedy jednu dekádu vypadalo na to, že to chcípne... Já se tu hádal o jediné upřesňující slovo "aftermarket" v jednom podělaným inzerátu, které by jasně dalo najevo jaký je původ pouzdra, protože to jinak já osobně považuju za ojeb. Tímto opdavdu končím, je to furt dokola... Upraveno 18. března 2018 uživatelem Lamiczka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Lamiczka: No počkej, nám tu nadáváš do alibistů a sám si taky vybíráš kdo je OK a kdo ne, kdy být zásadový a kdy korektní.Ani Elton si nevyrábí vše sám, znamená to, že co nakupuje od jiných, to jsou fejky? A co v případech, kdy mám něco, co už dnes výrobce nemá? Jsem v koncích?Tahle honba za něčím, jakousi virtuální originalitou, tak sice má kus pravdy, správnosti a obhajitelnosti, ale asi tak stejně, jako je to jen vymyšlený a uměle vytvořený a subjektivní pocit, cosi na podobné úrovni, jako vybírání autorských poplatků za televizi puštěnou v hospodě, nebo za zpívání písniček na táboře.Prostě někdo to vidí tak, někdo jinak, často jak se mu zrovna hodí. Jednotné obecné stanvisko k tomu zaujmout nejde, už třeba proto, že každý jednotlivý případ je trochu jiný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Omlouvám se, ale nevšiml jsem si, že bych použil slovo "fejk", který je v Česku tak populární. Jedná se o druhovýrobu. a je jedno odkud. Pokud trpím nedostatečnými znalostmi - což je realné - rád se nechám poučit. Elton změnil svoji značku, tedy Prim Manufacture už neni Prim podle obchodního rejstříku. Jedná se o nově vybudovanou společnost, a proto bych ji nesrovnával se značkou Rolex a podobně. Protože srovnáváte jablka s hruškami. (nechci tu řešit dohady o patentu na značku Prim, kterou tu každý zná víc než dobře). To, že sídlí ve stejné fabrice a pracují tam stejní pracovnící, na tom nic nemění. To by mohl koupit i zde velice "populární" firmy Parexo nebo MPM. Elton pořád ještě může svoje hodinky a díly označovat ochrannou známkou Prim. To valžuk a ani nikdo jiný nemůže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Tak to si o tom něco nastuduj.Rád se nechám poučit Davide jak to je.To co jsem napsal o "patentu" /průmyslovém vzoru/,může být moje mylná představa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baza Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Já to mám pro sebe tedy nastaveno tak, že co si koupím od Eltonu, je originál.Ostatní je aftermarket. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novopa Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Reakce na tebe byla jen ta první věta, ten zbytek byl obecně, o fejku mluvil Bohuš... To s tím Prim manufacture je fakt dobrá demagogie a hlavně podle obchodního rejstříku je to Elton hodinářská a.s. dřív to byla součást n.p. Chronotechna. Elton je dle soudního rozhodnutí oprávněn používat grafickou podobu loga Prim od pana Žida (zanechme kecy o tom, zda je to jeho návrh nebo ne) a MPM zůstal bochánek. Elton si kromě toho nechal zapsat ochranou známku Prim manufacture 1949. Originální renovační díly dělá Elton má k těm původním dokumentaci a sám je vyráběl. Omáčka okolo jsou pouze úskoky způsobené divokýma privatizacema v 90. letech a o tom ta diskuse fakt není, ty hodinky se tam prostě kontinuálně vyrábí od 60. let, to tedy jednu dekádu vypadalo na to, že to chcípne... Já se tu hádal o jediné upřesňující slovo "aftermarket" v jednom podělaným inzerátu, které by jasně dalo najevo jaký je původ pouzdra, protože to jinak já osobně považuju za ojeb. Tímto opdavdu končím, je to furt dokola...Nechci tu nikoho ovlivnit nebo přesvětčit, jen řikám svůj názor. A ano, použil jsem možná zavádějící termín Prim manufacture, myslel jsem tím Elton hodinářská a.s. Bohužel se na tom nic nemění. Pokud dovolíte, uzavřel bych naši debatu. Ať si každý koupí to, co uzná za vhodné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novopa Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Elton pořád ještě může svoje hodinky a díly označovat ochrannou známkou Prim. To valžuk a ani nikdo jiný nemůže. To teoreticky může i MPM ne? A za originál bych to rozhodně nepovažoval. Pro mě druhovýrova neni to co historický originál. Ale každý z nás může mít jiný pohled na danou věc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Rád se nechám poučit Davide jak to je.To co jsem napsal o "patentu" /průmyslovém vzoru/,může být moje mylná představa.úřad průmyslového vlastnictví, je to dostupný i na netu. Rubrika ochranné známky To teoreticky může i MPM ne? A za originál bych to rozhodně nepovažoval. Pro mě druhovýrova neni to co historický originál. Ale každý z nás může mít jiný pohled na danou věc ano i MPM. Na MPM se tady kydá špína jak to dělají v Číně a jak to není ten pravý Prim (s tím taky souhlasím) a výrobky od noname výrobců, kteří ani nemají právo používat ochrannou známku se tady hodnotí jaká je to bomba a kdo všechno by si to koupil. To na hodinkový forum fakt nepatří. Když Elton vyhrál spor o grafickou podobu podle Josefa Žida, putovala do MPM mastná faktura za neoprávněné použití ochranné známky. Dá se to dohledat v účetnictví na Justici. a MPM změnilo logo na svých hodinkách. Nedávno Elton změnil podobu svých nástěnných hodin a vypustil z nich logo PRIM. Proč asi?Dneska se mydlí Elton s MPM mezi sebou. Umím si představit že až to jeden z nich vyhraje nafurt, tak začne rozesílat faktury za neoprávněné použití ochranné známky všem ostatním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Ještě dotaz Davide,jak se dotýká ochranná známka pouzdra ? Na pouzdru přece není žádné označení Prim či ochranná známka,logo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 když svůj výrobek označím názvem - pouzdro na Prim Sport I, použiju zapsanou ochrannou známku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 18. března 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2018 Ok,asi to tak bude.Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se