Přejít na obsah

Prim Sport - Záhadné pouzdro

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 592
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Takže bychom se mohli shodnout na tom, že ať vyrobí pouzdro kdokoli, jedná se o druhovýrobu (novovýrobu) a ne plagiát. To, že sběratelsky jsou v podstatě bezcenné by sběratel měl být schopen posoudit sám, aniž by jej měl kdokoli nějak upozorňovat nebo se ho snažit systémově chránit (protože jinak to není sběratel), a uživatelům to může být celkem jedno, protože se jim ty hodinky prostě líbí a za ty peníze je chtějí nosit. Proto ta militantní diskuze, jestli někdo má v inzerátu upřesňovat, která továrna přesně vyrobila nové pouzdro mi přijde skoro úsměvná, problém vidím spíš v tom, že mraky lidí chtějí být přes noc sběrateli a přitom jsou jen uživateli.

Sakra :(

Militantní diskusi z toho teď děláš ty, nezlob se na mě. O fabrikách jsem tu ani jednou nenapsal, celou dobu naprosto konzistentně píšu, že mi jde čistě o korektní označení aftermarket dílu.

Za mě je prostě normální se snažit lidi neojebávat, pokud pro vás ano pánové, jsem tu asi špatně (ne fakt nemám pocit, že lidi nejsou svině, ale aspoň zde bych očekával jiný přístup). Protože pokud je to uživateli jedno, jak píšeš, tak by přece neměl být nejmenší problém tam skutečnost o aftermarketu uvést a vůbec nic by se nestalo. Jenže to by dost pravděpodobně hýblo s cenou, že, a to prodejce zjevně nechtěl riskovat...

Nic proti Honzovi (prosím neber to osobně), ale jeho popisek se sem vlastně teď výtečně hodí...

Tajemství úspěchu je slušnost a upřímnost.

Jakmile se jich zbavíte ? dosáhnete všeho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím, že JR 2010 to tady konečně rozsekl.  Originál je mosaz, ocel je druhovýroba. Kdo kupuje na inzerát hodinky v oceli, je mu jasné, že kupuje druhovýrobu a sběratelsky nezajímavé hodinky.  Kolik za to kupec dá, je už jen jeho boj.

Tak to abych teď všechny limitky v nerezu vyhodil do koše, sakra. A já myslel, že třeba takový lahváče jsou sběratelsky tady na fóru zajímavý dost, asi jsem se dost šeredně sekl....

Odkaz ke komentáři

Nikdo tady nehovořil o limitkách. Ty mají svou cenu jako limitky a ničím se nesnaží přiřazovat si nějakou historickou hodnotu. Snad se mi podařilo vyjádřit se správně.

Jasný, však to byla reakce na ramona a jeho "Kdo kupuje na inzerát hodinky v oceli, je mu jasné, že kupuje druhovýrobu a sběratelsky nezajímavé hodinky." ;)

Já si ve skutečnosti myslím, že renovační igeny z Eltonu svoji hodnotu mají, dokonce i sběratelskou, však i místní inzerce to celkem ukazuje...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Jasný, však to byla reakce na ramona a jeho "Kdo kupuje na inzerát hodinky v oceli, je mu jasné, že kupuje druhovýrobu a sběratelsky nezajímavé hodinky." ;)

Já si ve skutečnosti myslím, že renovační igeny z Eltonu svoji hodnotu mají, dokonce i sběratelskou, však i místní inzerce to celkem ukazuje...

Nechtěl jsem už reagovat a opustit toto téma, ale.... Co je sběratelského na hodinkách, které jsou renovované? Max ty díly, které zůstaly původní  :lol2:. Vždy budou mít vyšší hodnotu hodinky, které jsou v původním hist. stavu, než hodinky z renovace (alespoň pro sběratele). Ohledně limitek vytvořených zde na foru - pro mě zatím nemají žádnou sběratelskou hodnotu, spíš je beru jako kuriozitu/raritu si vytvořit hodinky podle požadavků. Počkej 50 let a sběratelskou hodnotu určitě budou mít :clap: .  

Odkaz ke komentáři

Tak to abych teď všechny limitky v nerezu vyhodil do koše, sakra. A já myslel, že třeba takový lahváče jsou sběratelsky tady na fóru zajímavý dost, asi jsem se dost šeredně sekl....

Tady je ale řeč o renovaci starých PS1 nabastlením do nového pouzdra z nerezu, a o žádných limitkách. Limitky jsou původní hodinky.

Mají akorát cenu, za kolik to Elton dneska zbastlí. A ta se mění podle toho, o kolik Elton zdraží. Sběratelská hodnota vypadá jinak.

Odkaz ke komentáři

Jenom tu opět PŘICMRNDUJI (připodotýkám) k PS 1 : Z ekonomického hlediska myslím : 1. originál mosaz pochrom. 2. nerez Prim renovační a limitky. 3. .........4 . A poslední neznámé pouzdro z Aukra jehož cena není sběratelská, ale cena materialu nerezi, práce, cla pošty, motivace,entuziazmu, 

Odkaz ke komentáři

Mna by zaujimala jedna vec, ze ked tu  niekto pisal, ze luneta je vlepena, tak pravdepodobne ta vyroba presna nebude. CI vôbec potom tie hodiny su i vodotesne. A ta cena, to je nelogicke. Sice je tam strojcek v cene, ale tu kolega, ci elton ponukaju kvalitnejsie puzdro za podobnu cenu. A to este cena nie je konecna. Inak mne tie hrany co tu niekto pisal osobne az tak nevadia, ak to nie je celkovo ako ocucany bombon. Nosim PS1ky denne a prave skrz hran mam problem, ze sa mi nici lem kosiel ci iného oblecenia. Mam povodne puzdro, tak ta ocel by na kazdodenne nosenie zla nebola i ked na krase by to ubralo.

Odkaz ke komentáři

Kluci mně fascinuje, že se dokážete dohadovat i tady v tomhle vlákně ohledně pouzdra, které udělali soudruzi v Čínské lidově demokratické republice a navíc ne zrovna moc kvalitně.

A navíc rozmáhá se nám tady takový nešvar. Domněnky a konspirace. :-)

Navíc se dohadujete o něčem co je stejně, tak jako renovované pouzdro z Elton, není to tedy intaktní a hodnota této věci  jede dolů z kopce a cena této věci je určená poptávkou pouze v naší komunitě.

Cena a hodnota jsou dvě části, které nejsou stejné a nelze je slučovat

Když se podíváte kamkoliv i do jiných odvětví sběratelství, tak nejvyšší cenu a hlavně hodnotu v očích opravdového sběratele má jen věc zcela původní, intaktní.

Auto, Hraci stroj, porcelánová panenka, nebo třeba původní Jukebox.

Je jedno kde proběhne renovace, oprava, zbastelní, servisní zásah ( výměna použitých dílů za nové, nepůvodní)

Druhým úhlem pohledu je morální hodnota ( dědictví, nebo touha věc v renovovaném stavu vlastnit).

Tam si každý i s výměnou realizuje svoje sny a tužby, ale tím, že se tam ty díly mění a je jedno, odkud za nepůvodní věc ztrácí tu hodnotu, tu sběratelskou i když ceny za tyto kompilace jsou mnohdy horentní.

Na to navazuje výroba tohoto pouzdra zřejmě z Číny, které někdo nechal vyrobit na základě možné poptávky s poměrem cena výkon a jistě si své kupce na každodenní nošení i když bez sběratelské hodnoty najde.

Mír s Vámi všemi :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...