bluman Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října (upraveno) 2 hours ago, Bert said: Tohle mne zajímá nejen kvůli hodinkám. Ptal jsem se na celní správě, ale nedali mi korektní odpověď. Snad tedy pomůžeš. JAK deklarovat vývoz při výstupu z EU. Doplním: s tím předmětem se chci vrátit. Díky. Hmm, tak to je dobra otazka. Ked uz ani sami colnici nevedia . Ja tiez neviem, nikdy som to v EU nerobil. Skusil som k tomu nieco vyguglit: Spada to pod pravidla EU pre RGR (Returned Goods Relief) - to je vsak myslene viac na podnikanie. Pre osobne veci v ramci osobnej batoziny som tam nasiel odkaz, je to od cla oslobodene, ak to lokalne pravidla jednotlivych krajin oslobodzuju od DPH. U nas som k tomu nasiel toto: Na colnici pri vystupe z EU si nechas potvrdit zoznam vyvazanych veci. https://www.financnasprava.sk/sk/aktualne-dan-clo/faq/clo-spd/clo#3KrajinyCesta Edit: a ako pisal @AndyAaron, ak si schopny pri pripadnej kontrole pri navrate do EU doveryhodne preukazat, ze si to nadobudol v EU (alebo importoval do EU a zaplatil dovozne cla/dph) tak je to cajk Upraveno 17. října uživatelem bluman 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. října Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října Pánové,díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epominos Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října (upraveno) Jen doplním info, dopadlo to dobře a nic se nekonalo. Nicméně je to stále o tom, koho si při východu vezmou stranou a koho ne, pak už je scénář jasný. Upraveno 30. října uživatelem epominos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 9. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu Maté někdo nějakou poslední zkušenost nákupu z Creationwatches? Chci tam pořídit jedny Seiko 5. Cena 180ecek. Jak to je, když nechám poslat přes airmail? Jasný, doba dodání skoro měsíc, ale je šance se vyhnout DPH a poplatkům za vyřízení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 11. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu Nějaký zdroj, že se vyhneš vyclení na vstupu do země? Podle mě to před uvolněním do oběhu beztak skončí na poště 120. Good luck... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 11. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu Nevím...jen mě to napadlo. Už jsem objednal, hodinky jsou na cestě... tak se nechám překvapit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 11. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu Zalezi od toho, ako vypise odosielatel "papiere" k zasielke. Ak deklaruje hodnotu mensiu ako 45€, tak je to oslobodene od cla aj dph a asi to vobec nejde cez preclenie. Tiez som niekde pocul, ci cital, ze zasielky cez EMS sa casto vyhnu preclievaniu, ale dovod netusim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno úterý v 14:06 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 14:06 Objednal som vec z JP z Buyee za 2 Eura (deklarovana ciastka na dodacom papieri 311 JPY). delivery ma vyslo na cca 18 Eur a este som doplatil dnes postarke 3 Eura za colny dlh a ostatne poplatky... a to sa mi to zdalo z ebay za 20 EUR drahe... 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno úterý v 15:15 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 15:15 a to se vyplatí 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno sobota v 12:15 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 12:15 Pošta se mi ozve po e-mailu? Bude vyžadovat fa od Creationwatches nebo bude stačit výpis z účtu? Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno sobota v 13:10 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 13:10 před 53 minutami, Gustaf napsal: Pošta se mi ozve po e-mailu? Bude vyžadovat fa od Creationwatches nebo bude stačit výpis z účtu? Dík Fakturu obsahující i to, zda cena je včetně poštovného nebo ne. Pokud není poštovné součástí ceny, bude dopočítána cena za pošťáka samostatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno sobota v 15:34 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 15:34 Takže musí být postage included nebo jak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno sobota v 15:43 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 15:43 před 8 minutami, Gustaf napsal: Takže musí být postage included nebo jak? Ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno sobota v 15:46 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 15:46 Já na faktuře o poště nemáme nic...ani postage free. Zkusím napsat ať to upraví. Takže tam musí být uvedeno postage included nebo free? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno sobota v 16:28 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 16:28 Musi tam byt postovne nejak vycisleno. Kdyz tam bude Free, tak ti priazi nejakej pausal.Edit: A kdyz prilozis i vypis z Paypalu, nebo cims to platil, tak nic nezkazis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno sobota v 16:55 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 16:55 Tak jim napíšu, ať tam dodají "postage included" to bude stačit,ne? Platil jsem normálně z účtu, takže jim tam můžu poslat příkaz. Zatím se nikdo neozval.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno sobota v 17:33 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 17:33 mělo by to být jak píše AndyAron, vyčísleno zvlášť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno sobota v 18:44 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 18:44 Jak jsem zde psal v květnu a dával odkaz na výňatek z celního řízení: "postage included" by mělo dostačovat. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno sobota v 19:01 Nahlásit Sdílet Odesláno sobota v 19:01 Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se