Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?

Doporučené příspěvky

2 hours ago, Bert said:

Tohle mne zajímá nejen kvůli hodinkám. Ptal jsem se na celní správě, ale nedali mi korektní odpověď. Snad tedy pomůžeš. JAK deklarovat vývoz při výstupu z EU. Doplním: s tím předmětem se chci vrátit. Díky.

Hmm, tak to je dobra otazka. Ked uz ani sami colnici nevedia 🤣. Ja tiez neviem, nikdy som to v EU nerobil. Skusil som k tomu nieco vyguglit:

Spada to pod pravidla EU pre RGR (Returned Goods Relief) - to je vsak myslene viac na podnikanie. Pre osobne veci v ramci osobnej batoziny som tam nasiel odkaz, je to od cla oslobodene, ak to lokalne pravidla jednotlivych krajin oslobodzuju od DPH.

U nas som k tomu nasiel toto:

Na colnici pri vystupe z EU si nechas potvrdit zoznam vyvazanych veci.

https://www.financnasprava.sk/sk/aktualne-dan-clo/faq/clo-spd/clo#3KrajinyCesta

Edit: a ako pisal @AndyAaron, ak si schopny pri pripadnej kontrole pri navrate do EU doveryhodne preukazat, ze si to nadobudol v EU (alebo importoval do EU a zaplatil dovozne cla/dph) tak je to cajk

Upraveno uživatelem bluman
  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Jen doplním info, dopadlo to dobře a nic se nekonalo. Nicméně je to stále o tom, koho si při východu vezmou stranou a koho ne, pak už je scénář jasný. 

Upraveno uživatelem epominos
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Maté někdo nějakou poslední zkušenost nákupu z Creationwatches? Chci tam pořídit jedny Seiko 5. Cena 180ecek. Jak to je, když nechám poslat přes airmail? Jasný, doba dodání skoro měsíc, ale je šance se vyhnout DPH a poplatkům za vyřízení?

Odkaz ke komentáři

Zalezi od toho, ako vypise odosielatel "papiere" k zasielke. Ak deklaruje hodnotu mensiu ako 45€, tak je to oslobodene od cla aj dph a asi to vobec nejde cez preclenie.

Tiez som niekde pocul, ci cital, ze zasielky cez EMS sa casto vyhnu preclievaniu, ale dovod netusim.

Odkaz ke komentáři

před 53 minutami, Gustaf napsal:

Pošta se mi ozve po e-mailu? Bude vyžadovat fa od Creationwatches nebo bude stačit výpis z účtu? Dík 

Fakturu obsahující i to, zda cena je včetně poštovného nebo ne. Pokud není poštovné součástí ceny, bude dopočítána cena za pošťáka samostatně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...