tt2712 Odesláno 10. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2016 (upraveno) v pondělí mi přišli ze skywatches seika za 185 Dolarů a platil jsem bez pár korun litr jako DPH 21% a dalších asi 110 za úložný na tom jejich zlodějskym úřadě. A to jsem si tam sám zavolal a jel tam ten den, co to tam přišlo.Jo a na tý poště na Plzeňský v praze, kde je i ten Celní úřad nemaj ani bankomat, takže jsem deset minut před zavíračkou musel sportovat do asi 600m vzdálenýho bankomatu:) No nic, radost z hodinek si ale zkazit nenechám, jen příště budu vybírat asi někde v EU. Upraveno 10. června 2016 uživatelem tt2712 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mornix Odesláno 18. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2016 Track & Trace mi ukazuje "Uložení zásilky na vyměňovací poště". Znamená to automaticky, že budu platit DPH + clo, nebo to ještě můžou pustit bez proclení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Doufat, že to pustí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Dneska procli prakticky vsechno, nema smysl zbytecne doufat, me proclili i vec s dopravou za 36 USD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Fakt? Já pořád doufám, že je to náhoda. Objednal jsem už asi patery hodinky, v poslední době zesilovač ke kombu za 2500,- a snímače docela za řachu a nic. Naštěstí. Neobjednával někdo z http://www.longislandwatch.com/? Tam mám větší strach, že by to šlo skrze celnici. Ale taky bych něco urgentně potřeboval. :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Hmm zajímavý.Mně tedy hodinky nikdy neprošly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 V minulosti neco obcas pustili, ale posledni rok mi nepustili i sebemensi blbost, ktera stala par dolaru a merila pet milimetru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Njn,jsou to kujwy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mornix Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Našel jsem hezký článek, kde jsem, mimo jiné, našel odpověd na moji otázku. http://gizchina.cz/2015/11/11/zachovejte-paniku-balik-je-na-celnici/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanNovakJan Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Za poslední cca rok a půl jsem bral z dutyfree 5x, z toho 4x to prošlo v pohodě a ty poslední před 2 měsíci už proclili. Z creationwatches je to pak procleno vždy díky DHL. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 Já za poslední tři měsíce dvoje Seika ze skywatches a oboje bez proclení. Asi jsem měl kliku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Tak jasně. Když použiju DHL, tak to je konečná. To musej bejt ty jejich rejžopošty. DHL si ještě namastí kapsu na tom, že za člověka zařídí proclení, takže by byli blbí, kdyby to nedělali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l.adamek Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 (upraveno) 3 tydny zpatky z http://www.longislandwatch.com/ a doplacel jsem jak clo a dph, tak poplatek za vyrizeni.Balik sel pres Fedex, takze se clo i dph pocitalo i z ceny dopravy + cena za vyrizeni neco pres 300 CZK. Edit: oprava preklepu a doplneni Upraveno 20. června 2016 uživatelem l.adamek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2016 hmmmm, 19? za colne zastupovanie spol. TNT, DPH, clo statu ... ! tak, to je sila! to sa teda oplati nakup ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2016 Našel jsem hezký článek, kde jsem, mimo jiné, našel odpověd na moji otázku. http://gizchina.cz/2015/11/11/zachovejte-paniku-balik-je-na-celnici/Článek je přeci jen již pár měsíců starý: od 1. května 2016 platí nová nařízení, které se dotýkají i deklarace "free shipping". Viz info České pošty:"Od 1. 5. 2016 dochází ke změně výpočtu celní hodnoty. Dle Nařízení komise (EU) 2015/2447 čl. 139 se poštovné (až na místo určení) zahrnuje do celní hodnoty zboží u všech druhů zásilek.Pokud nebude poštovné uvedeno na zásilce, nebo její výši nedoloží příjemce zboží, poštovné bude stanoveno dle platného ceníku ČP.Dle Nařízení komise (EU) 2015/2447 čl. 138 odst. 3 se v případě zásilek označených na přiložených dokladech jako ?free shipping, ?free postage? poštovné musí započítat do celní hodnoty.Pokud je z průvodních nebo jiných dokladů patrné, že je poštovné součástí ceny skutečně placené (např. ?postage included?) ? poštovné se připočítávat nebude." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2016 To je super, např. u EMS balíčku 1kg z Číny jsem měl cenu 20 USD, ČP si účtovala 70 USD, tedu u zásilky free bude cena často podobná jako za zboží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2016 Pokud doložíš, že za poštovné si zaplatil 20USD, tak budou brát v potaz tuto hodnotu. Když tam bude napsáno shipping free, tak cenu určí ČP. A když tam bude shipping included, tak to bude v pohodě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2016 balik v hodnote 300$ ma vysiel na 92.76?!!! uplne uzasneeeeeeeeee! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2016 Řada malých balíčků je z Číny zdarma (dotace státu) a tak je potřeba na to myslet, aby prodejce uvedl cenu na př. 1 USD, nebo jak píšeš "poštovné v ceně" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 21. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2016 balik v hodnote 300$ ma vysiel na 92.76?!!! uplne uzasneeeeeeeeee! Tomu se říká zlepšit výběr daní, to že pak firmy očůrají fakturu za 10 mil Kč už je vedlejší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se