Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?

Doporučené příspěvky

Naprosto. Pochopit se dá, kdyby chtěl člověk obejít jejich zákony, pak se proti tomu prodejce logicky postaví, ale ne toto.

Z jejich pohledu je to trochu jinak a máš nálepku podvodníka už tím požadavkem na obcházení...A nemusíme chodit tak daleko, podobně to mají nastaveno i v A, CH nebo D...Ale to je celkem jedno, kupuj kde chceš

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Emerický prodejce byl asi trochu duchem hnutý, protože mu může být úplně jedno, jestli někdo v ČR zaplatí nebo nezaplatí DPH a clo. Svoje peníze dostal a po ostatním je mu houby. Aspoň pamatovák pro příště, že u něho již ne.

Pěkná hovadina. Pokud uvádí nižší cenu (dnes je jedno zda se jedná o gift nebo ne), pak je balíček na tuto cenu prakticky i pojištěný. V případě ztráty kupující dostane peníze zpět, ať již od PayPal či od ebay, zatímco on dostane jen těch pár dolarů. Proč by to měl, z jeho pohledu, kvůli nějakému křovákovi z Evropy, riskovat? 

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Já se dnes dohadoval s UPS, proč mám platit DPH z dopravy, která je zdarma. Nakonec jsem to vyhádal, neplatím za dopravu nic, ale sdělili mi, že příště budu mít smůlu.

Nicméně, pán byl ochotný, konstruktivní. I když tedy ty požadavky a prohlášení celní správy moc logiku nedávají.

Pokud je doprava zdarma, tak mi ji dopočítají.

Pokud je zahrnuta v ceně zboží, tak nikoliv. Pakárna :)

A kolik to postovny respektive dph z neho vychazi?
Odkaz ke komentáři

Pěkná hovadina. Pokud uvádí nižší cenu (dnes je jedno zda se jedná o gift nebo ne), pak je balíček na tuto cenu prakticky i pojištěný. V případě ztráty kupující dostane peníze zpět, ať již od PayPal či od ebay, zatímco on dostane jen těch pár dolarů. Proč by to měl, z jeho pohledu, kvůli nějakému křovákovi z Evropy, riskovat?

Aha, Emeričan je nadčlověk a všichni ostatní právě slezli z palmy někde v pralese, že? :D O důvod víc dát zpátečku. Mimochodem cena pojištění zásilky vůbec nemusí odrážet cenu zboží, a to ani v jednom směru. Upraveno uživatelem JanNovakJan
Odkaz ke komentáři

Aha, Emeričan je nadčlověk a všichni ostatní právě slezli z palmy někde v pralese, že? :D O důvod víc dát zpátečku. Mimochodem cena pojištění zásilky vůbec nemusí odrážet cenu zboží, a to ani v jednom směru.

Ne, nadčlověk není, právě naopak: zeměpisné a další znalosti průměrného Američana nejsou nic moc, a proto je jeho svět často zúžen jen oblast Severní Ameriky. I z toho důvodu velké procento prodejců má při prodeji psáno jen "Conus".

Odkaz ke komentáři

Ne, nadčlověk není, právě naopak: zeměpisné a další znalosti průměrného Američana nejsou nic moc, a proto je jeho svět často zúžen jen oblast Severní Ameriky. I z toho důvodu velké procento prodejců má při prodeji psáno jen "Conus".

Conus, to je něco jako contingent US? Ptám se vážně...Jinak mne napadá, že to vylučuje dodávku mimo US...

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Případně jim stačí čestné prohlášení od zasílajícího a nějakou pohádku k tomu. Třeba, že je to bratrance manželka, která tam žije, zatím si jí neplatil, budeš až v létě, když přijede a sumu v tom čestném prohlášení uvede dle dohody ;)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...