Prochy68 Odesláno 3. února Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února Kolik si to teď počítají? Dřív bývalá pošta snad nejlevnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitekB Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února V 3. 2. 2024 v 14:25, Prochy68 napsal: Kolik si to teď počítají? Dřív bývalá pošta snad nejlevnější. Ted jsem platil 300 za zastoupeni. Takze 1405kc celkem u hodinek za 200 dolaru nebo kolik to bylo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Ví někdo kolik zaplatím navíc a jak to bude probíhat, když si objednám za desítku tahy a gumy z Unclestraps a zvolím dopravu FedEx? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davidofs.cz Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 13 minutami, Jiří Sedlák napsal: Ví někdo kolik zaplatím navíc a jak to bude probíhat, když si objednám za desítku tahy a gumy z Unclestraps a zvolím dopravu FedEx? Řekl bych, že to bude stejné, jako když mi jel Fedex z Japonska, tedy přijde email k doložení hodnoty k proclení. Fedex tuším zařizuje celní proclení za cca 500,-Kč, tedy výsledná hodnota bude cca 10tis. + 500,- proclení + 2100,-DPH + clo dle sazebníku mezi 2-8% tj. 200 až 800,-Kč. Výsledná částka by tedy mohla být cca 12800,- až 13400,-Kč. Na rozdíl oproti kupní ceně přijde od Fedexu faktura k zaplacení asi do 14 dnů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Dobrý, děkuji. Počítal jsem jsem tak 30% navrch. Takže odpovím na jeden mail a můžu čekat zásilku? Zásilka přijde a pak ještě doplatim frakturou rozdíl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davidofs.cz Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Před hodinou, Jiří Sedlák napsal: Dobrý, děkuji. Počítal jsem jsem tak 30% navrch. Takže odpovím na jeden mail a můžu čekat zásilku? Zásilka přijde a pak ještě doplatim frakturou rozdíl? Tak nějak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Díky za info. Takhle by to bylo v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hightower Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 9 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Ví někdo kolik zaplatím navíc a jak to bude probíhat, když si objednám za desítku tahy a gumy z Unclestraps a zvolím dopravu FedEx? Hele já si objednával tah na Alpinisty + vystěžejkovač, byl to teda Strapcode. Zboží za 2500,- k tomu doprava za 350,- a dph cca 150,- vše placeno na strapcode v rámci objednávky. Suma sumárum 3000,- vezl to Fedex a nic víc jsem neplatil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února Tak uvidíme. Strapcode nechci, maj příliš masivní spony a ty samčí strašně dlouhý koncovky jsou hnusný. Tak uvidíme, jak se vytáhne Uncle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitekB Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Chápu správně, že podle sazebníku bych u hodinek za méně než 150 € měl platit dph a poplatek České poště? Vždy, pokud to není dárek do 45 € tam stojí. Takže šance, že by prošly z Aliexpressu hodinky za 90€ bez výpalnýho je nulová, nebo máte jinou zkušenost přímo z Ali při odeslání z Číny? Jde mi fakt o tu hranici. Teď jsem kupoval nad 150 a platil jsem clo i dph, ale zdá se mi, že u věcí třeba i za 15 € to prošlo celnicí bez dodatečných nákladů, tak přemýšlím, jestli to pod 150 třeba neřeší anebo oblečení/doplňky neřeší, hodinky ale ano kvuli fejkům... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Z ali mi na Slovensko chodi vsetko bez poplatkov. Vsetko par eurove záležitosti. Ale prave vcera prisli hodziny za tych cca 90 evri. A nikto nic nepytal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitekB Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února před 2 hodinami, shaggy napsal: Z ali mi na Slovensko chodi vsetko bez poplatkov. Vsetko par eurove záležitosti. Ale prave vcera prisli hodziny za tych cca 90 evri. A nikto nic nepytal... Byly odeslany z Ciny? Kamarád nakupuje na Ali ruzne hodinky, ale vzdycky vybira Spanelsko nebo Francii, kde uz je to proclene hromadne, takze taky nic navic neplati. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davidofs.cz Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února před 6 hodinami, VitekB napsal: Byly odeslany z Ciny? Kamarád nakupuje na Ali ruzne hodinky, ale vzdycky vybira Spanelsko nebo Francii, kde uz je to proclene hromadne, takze taky nic navic neplati. Ono je to dáno také tím místem odeslání, to je jasné. Akorát když člověk vyfiltruje na Ali odeslání ze Španělska, Francie, Polska, Německa atd. tak mu tam na Ali zbyde asi tak 5% nabídek a k tomu, pokud se to týká hodinek, tak nabídky, které jsou dražší o 20-30% než ta nabídka z Číny. Do těch cen je totiž také promítnuté nějaké výpalné... Chce to prostě počítat a počítat, co se více vyplatí. U nás s proclením je to loterie, někdy to projde, jindy ne, někdy je to dražší, někdy levnější. Ovlivňuje to myslím několik faktorů: 1) jaký je to prodejce (nějaký zná triky, jiný ne. Někdo chce pomoci, jiný na to sere) 2) jakou zvolil možnost přepravy (China post, NL post, Fed ex atd.) 3) Co tam napíše do papírů, když to odesílá (gift 15 USD) 4) Jak velký je to balíček, obecně čím větší, tím horší 5) Jaká směna zrovna u nás řeší proclení (někdo na to sere, jiný proclívá i gift za 5 USD) 6) Co člověk napíše do papírů, když se ho celník ptá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února Byly odeslany z Ciny? Kamarád nakupuje na Ali ruzne hodinky, ale vzdycky vybira Spanelsko nebo Francii, kde uz je to proclene hromadne, takze taky nic navic neplati.Jj, islo to z mainland ciny. Niekde v europe zrejme to bolo prebalene. Dorucenie za 12 dni. Len ma nasral nas kurier, pohodil to v parcel shope, zvycajne vsetko nosi priamo na adresu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února (upraveno) před 23 minutami, Davidofs.cz napsal: Ono je to dáno také tím místem odeslání, to je jasné. Akorát když člověk vyfiltruje na Ali odeslání ze Španělska, Francie, Polska, Německa atd. tak mu tam na Ali zbyde asi tak 5% nabídek a k tomu, pokud se to týká hodinek, tak nabídky, které jsou dražší o 20-30% než ta nabídka z Číny. Do těch cen je totiž také promítnuté nějaké výpalné... No, já nevím, ale co jsem v průběhu cca posledních 2 let nakupoval na Ali, tak mi to vždy k ceně připočítalo částku DPH a zásilka pak přišla bez doplatku a dotazu z vyclívací pošty. Upraveno 23. února uživatelem lucid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února Kazda ponuka je uz "Price includes VAT", tak preco preclievat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února před 2 minutami, shaggy napsal: Kazda ponuka je uz "Price includes VAT", tak preco preclievat? No, jenom na téma pojmů a dojmů. VAT není clo, ale DPH. Tedy Tebou zmiňovaná hláška o clu ničeho nehovoří.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února Skus nieco k teme. Pri preclevani sa plati dph a clo je vacsinou nula nula prd.Tvoju pravnicinu si strc niekam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února Shaggy SRY, ale pokud dobře vidím, tak Bert je naprosto v tématu a co napsal je pravda. Dost mě překvapila tvá nepřiměřená reakce o právničině, kterou to posouváš do osobní roviny, kde to nebylo. O tohle přesně nestojíme, chceme civilizovanou diskuzi, bez napadání se, takže se uvidíme za týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kobliha Odesláno 23. února Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února Dovolím si připojit vlastní zkušenost asi dva týdny starou. Objednáno na Ali, placeno v Kč, v nabídce "Price includes VAT", cena málo přes 1600Kč včetně dopravy. Přišlo za 10 pracovních dní. Podle sledování se to chvíli přehazovalo v Číně, pak se to ocitlo zřejmě někde v Evropě, pak se podivně změnil čas pro jeden krok na GMT+8 a pak zase zpátky a najednou hop a bylo to v Mošnově. Dovezla Česká pošta, neplatil jsem nic dalšího. Z balení nebylo zřejmé, že by to bylo v Číně, ale opatřené adresním štítkem, jakoby to šlo z Holandska. Tedy předpokládám že to šlo v nějaké velké zásilce, v Holandsku se to proclilo a přebalilo. Jen pro pochopení, o co šlo, přikládám obrázek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se