paya01 Odesláno 16. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna Já myslím, že by Tě museli DE nebo CZ (Schengen, takže kravina) s těmi hodinkami chytit. Nevím, jaký je režim na CH-DE hranicích. Jsou tu k dohledání zkazky o Livignu, ale to je profláknutá Tax free zóna a celníci tam řeší dovoz z Livigna do CH. Myslím, že CH-DE nikdo řešit nebude. Ale každopádně pak dej vědět, tohle info se bude hodit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna (upraveno) No tak průjezd hranice z CH do EU byl dle očekávání zcela v klidu - ani jsme nemuseli zastavit a už mávali ať se pohneme dál. Upraveno 18. srpna uživatelem DarylVanHorne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paya01 Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna před 3 hodinami, DarylVanHorne napsal: No tak průjezd hranice z CH do EU byl dle očekávání zcela v klidu - ani jsme nemuseli zastavit a už mávali ať se pohneme dál. A nechal sis vrátit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 18. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna No mám nějaký papír, ale ten musím zaslat buď poštou, nebo prý to umí každá CH ambasáda, tak nevím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lookyn Odesláno 22. září Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září @DarylVanHorne sry za pozdní reakci, ale to ti švýcaři "vnutili" nějaký tax free formulář? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Ano - doslova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Campino Odesláno 23. září Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září Ja keď som kupoval hodinky v CH, tak sa ma pani v butiku pytała či ten formular chcem, keď som odmietol,tak ďalej nenaliehala. Hodinky som v pohode cez hranicu s DE previezol a nič som neriešil.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lookyn Odesláno 26. září Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září @DarylVanHorne Pak by to mělo být tak, že ty s tím formulářem můžeš (ale určitě nemusíš) někam zajít / můžeš ho někam poslat a těch 50 franků ti vrátí a pak bys správně měl u nás dodanit... Podle mě ti ten formulář vnutili, aby byli krytí, kdyby tě náhodou někde celníci zastavili a ty bys třeba řekl, že formulář nemáš, protože ti ho v obchodě ani nenabídli, tak by z toho mohli mít třeba nějaké problémy. Osobně si myslím, že i kdyby sis těch 50 franků nechal vrátit a u nás jsi už nic neřešil, tak jsi v klidu To by tě musel někdo vyloženě napráskat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 26. září Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září před 21 minutami, Lookyn napsal: @DarylVanHorne Za jednosměrnou jízdu lanovkou v Zermattu jsem platil víc, a já jsem spokojený, mám suvenýr a moc líný na to řešit byrokracii - prý bych s tím musel na CH ambasádu, kde by mi na ten papír dali potvrzení, jelikož žádný celník ho neviděl a tudíž mu rukama neprošlo. A kvůli tomu to hrotit a jezdit do Prahy se mi fakt nějak nechce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 26. září Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září (upraveno) 11 hours ago, Lookyn said: @DarylVanHorne Pak by to mělo být tak, že ty s tím formulářem můžeš (ale určitě nemusíš) někam zajít / můžeš ho někam poslat a těch 50 franků ti vrátí a pak bys správně měl u nás dodanit... Dodanit, resp. preclit, by to spravne mal tak, ci tak. To nijak nesuvisi s tym, ci mu tych 50 chf vratia alebo nie. 11 hours ago, Lookyn said: Podle mě ti ten formulář vnutili, aby byli krytí, kdyby tě náhodou někde celníci zastavili a ty bys třeba řekl, že formulář nemáš, protože ti ho v obchodě ani nenabídli, tak by z toho mohli mít třeba nějaké problémy. To urcite nie. Ten formular je len tvoje pravo na vratenie svajciarsken dph, ked tovar vyvezies z CH. Ci ho vyvezies, nevyvezies, pouzijes ci nepouzijes formular, to uz je v CH kazdemu uplne sumafuk (i svajciarskym colnikom). Oni si strazia len to, aby ti dph vratili len v pripade, ak bol tovar skutocne vyvezeny zo Svajciarska. Naopak, kazdy tovar, ktory dovazas do EU podlieha precleniu, bez ohladu na to, ci mas ten formular alebo nie. Upraveno 26. září uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epominos Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října V úterý letím na Srí Lanku, chci se poradit. Když by se mi velmi poštěstilo a mohl jsem si odvézt od dealera nějaký model Rolex, jak to funguje se clem, DPH? Děkuji za zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října Hod je na ruku a cajk 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 11. října Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října A krabici pro sichr poslat poštou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epominos Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října V 12. 10. 2024 v 0:54, Gustaf napsal: Hod je na ruku a cajk A mas s tím osobní zkušenost? Na ruku je dam, krabičku a papíry dam k někomu jinému do kufru, než jsem já. Bude to takto dostačující? Co když me zastaví celnici v ČR, ze bych to měl proclít? Řeknu, ze je mam z ČR? Nechci, aby se mi ten nákup prodražil. Už jsem totiž pořídil pěkný kousek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října (upraveno) před 34 minutami, epominos napsal: A mas s tím osobní zkušenost? Na ruku je dam, krabičku a papíry dam k někomu jinému do kufru, než jsem já. Bude to takto dostačující? Co když me zastaví celnici v ČR, ze bych to měl proclít? Řeknu, ze je mam z ČR? Nechci, aby se mi ten nákup prodražil. Už jsem totiž pořídil pěkný kousek. Já osobně ne....ale tohle by mělo projít. Nekdo už to tu psal. Co ti kdo dokáže, když máš hodinky na ruce. Krabici pošli poštou. Upraveno 17. října uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epominos Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října před 5 minutami, Gustaf napsal: Já osobně ne....ale tohle by mělo projít. Nekdo už to tu psal. Co ti kdo dokáže, když máš hodinky na ruce. Krabici pošli poštou. Jasně papíry dám někomu jinému to problém není. Ale krabici poslat poštou se mi nechce. Co když ji někde ztratí. A jak ji budou řešit v kufru někoho jiného? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 48 minutes ago, epominos said: A mas s tím osobní zkušenost? Na ruku je dam, krabičku a papíry dam k někomu jinému do kufru, než jsem já. Bude to takto dostačující? Co když me zastaví celnici v ČR, ze bych to měl proclít? Řeknu, ze je mam z ČR? Nechci, aby se mi ten nákup prodražil. Už jsem totiž pořídil pěkný kousek. Co povedia colnici, ak najdu niekomu v kufri krabicu, to Ti tu asi tazko niekto povie, ledbo neverim, ze sa to niekomu stalo . A tiez pochybujem, ze by tu mal niekto osobnu skusenost s preclievanim osobne dovazanych hodiniek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října (upraveno) Cisto teoreticky, aj ked mas na ruke svoje hodinky, ktore si nedeklaroval ako vyvoz pri vystupe z EU, tak Ti ich pri navrate spat do EU mozu preclit. Upraveno 17. října uživatelem bluman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října Tohle mne zajímá nejen kvůli hodinkám. Ptal jsem se na celní správě, ale nedali mi korektní odpověď. Snad tedy pomůžeš. JAK deklarovat vývoz při výstupu z EU. Doplním: s tím předmětem se chci vrátit. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 17. října Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října Kdysi jsem mel problem prave na letisti v Praze. A to jsem se nesnazil zadne hodinky protahnout, jen jsem jel s hodinkovnici o 6 kusech na vanocni svatky z US do CZ. Od cleni me zachranilo to, ze jsem byl v emailech schopny dohledat, ze jsem dane hodinky koupil uz pred tim v EU a tudiz nebylo potreba platit.Co se tyka prejezdu sem tam, tak mi pani radila, ze je nejlepsi sepsat seznam hodinek a nechat si to potvrdit u celniku pred tim, nez clovek jede pryc. Aby pri navratu nemel problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se