Přejít na obsah

Jak je to s placením cla a dph při dovozu hodinek?

Doporučené příspěvky

V 22. 12. 2024 v 15:31, špelda66 napsal:

Stačí když máš podací číslo zásilky, to je první krok vyplňování, takže dopravce ti oznámí sledovací číslo a už můžeš vyplňovat doklady.

Takže jak píšeš "za letu"

Edit: oznámil mi crafter blue, že odesílá zásilku, já zadal číslo do track and trace české pošty, kde se mi už objevilo, že odesláno z HK a už šlo vyplňovat přes ten portál co jsem sdílel výše 

to jde pouzit at to veze jakykoliv dopravce a staci jen cislo zasilky?
DHL je celkem fajn, ten expres dokazal z UK dopravit balik za 24hodin, ale potrebuju ted objednat hromadu drobnosti a maji v tech 450 pausalu jen asi 5 polozek (a kazda dalsi je asi +130,-) a ja jich budu mit tak 40 tak by to mohlo byt jednodussi nez vysvetlovat anglicanovi at tam vyrobi a prilozi fakturu kde bude jen 5 polozek :) 

Upraveno uživatelem radek123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

DHL další zkušenosti: 

Wednesday January 8, 2025 3:57 PM (UTC +09:00) Shipment information received OSAKA - JAPAN
Friday January 10, 2025 9:30 AM (UTC +01:00) Delivered Service Area: BRNO - CZECH REPUBLIC, THE

a výpalné i s poplatky pak necelých 24 % z ceny zásilky. Dnes ráno před 8 volá borec, jestli zaplatím online, ať se to nezdržuje a za 2 hodiny od telefonátu doručeno.

Jako ta doba dodání je už celkem hustá, pod 50 hodin čistého času jestli dobře počítám. 
Upraveno uživatelem misso
  • Like 2
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 22. 12. 2024 v 14:59, špelda66 napsal:

Jak už tady někdo zmiňoval, nemusíš platit za celní řízení nic, stačí se přihlásit třeba přes bankovní identitu

https://cportal.celnisprava.cz/web/portal/celni-prohlaseni

Pak zaplatíš pouze clo a dph a hotovo 

Obávám se ale že to je pouze pro zásilky do 150 euro. Pokud je cena vyšší, pak odkazují na dopravní společnost. 

image.thumb.png.8226726b1da37dd6ed8dd998b0d17510.png

Upraveno uživatelem lucid
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...