Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak tohle je nejzáhadnější vlákno co jsem tu četl. Krom jednoho dávnýho silvestrovskýho testování hodinek. Trochu se nechytám a teochu mne děsí....

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Za mě se mi ty hodinky moc líběj, koukám tu na ně už pravidelně dycky, když jdu kolem :) škoda jen toho ciferníku. Jinak radioaktivity bych se já osobně bál asi míň, neż toho, co ze sebe vylučují dnešní mobily a jiná rádiová zařízení... Hodinky nosit nemusíme, bez mobilu už to dnes ale nejde, a ikdyby se přecijen takovej exot, co ho záměrně nemá, našel, je mu to platný jak mrtvýmu zimník - ty sra@cky sou tady všude kolem.

Návštěvník eloga
Odesláno

Longines

ty sra@ky jak zmiňuješ -  jsou všude z Černobylu a ruskej vraků matomových ponorek na Kole, no a naprostá jednička je závod Majak na Urale a k tomu jezero Karačaj....  http://extrastory.cz/kystym-1957-svet-nemel-vedet-o-nejvetsi-jaderne-katastrofe.html

Tobě bych ty potápěčský doporučovaol na denní nošení, zdá se že jsi staršího data, takže během dvou let to máš jasný, endokrinologie a nukleární medicína tě ráda přijme mezi pacoše, pokud ovšem nejsi Kostěj Nesmrtelný nebo Ilja Muromec.

Odesláno

No kdoví kolik by se naměřilo. sice dozimetr mám, ale nepůjčuji   :hannibal: 

Návštěvník eloga
Odesláno

nemusíš půjčovat dozimetr, stačí když si půjčíš ty hodinky...  :lol2:

**

Odesláno

Ono radioaktivni byly v minulosti snad kazdy hodinky s lumi, o tom zadna, ale tyhle potapecsky byly v tomto neco extra i na pomery tehdejsiho SSSR, kdy se na to moc nehralo. Tusim, ze mely snad i v navodu, ze na to bacha a nejake bezp. instrukce.

Odesláno

Sporty 1 to měly v návodu taky. Sklo údajně s příměsí olova a měl to opravovat jenom autorizovaný servis.

Ale když jsem jedny pro zajímavost nedávno měřil . Přez pouzdro nic, prostě radioaktivita pozadí a když jsem vyndal strojek chvilku to mělo 0,35 mS . Během 10 minut to kleslo na radioaktivitu pozadí + - 0,18. byl to nejspíš plyn . Ale ano půjčit si hodinky by nebyl problém, ale nevím kdo by je poslal a určitě bych je nerozebíral. jedině přez pouzdro.

Jirka 

Odesláno
Tak tady mám jeden poznatek .

Dneska jsem pro zajímavost a za srandy měřil zlaté chronografy Dugena z 50 let,  které jsem opravoval . A docela mne to zarazilo. 

Příště si hodinky   raději změřím předem a když tak odmítnu opravu.  

Číselník a ručky zepředu, když jsem přiložil dozimetr skoro  na ně  2,15 mikro Sivrtu to je nebezpečné.

Ve vzdálenosti  lupy cca 1 mS  to je vysoké a ze strany stroje s namontovaným číselníkem cca 0,3 mS to je ještě normální, ale vyžší  a přez sklo cca 1,2.

No kamarádovi majiteli to určitě řeknu. Ještě, že nepracuji s číselníkem, ale se strojem  a ten má cca 0,24. Tak jsem dnes a včera nějakou dávku bohužel dostal při montáži číselníku a ruček. A to čísla ani ručky přez noc spíš už nesvítí ale záření jde pořád.    Jirka
  • po měsících...
Odesláno

Moc jsem je chtěl a po hodně dlouhé době se povedlo.

Jsou to ty samé, co tady "prezentoval" zakladatel vlákna, jen s tím rozdílem, že jsem je od něj koupil na Aukru...

Noty, ani krabička nejsou, ale i tak jsem spokojenej parchant, protože jsou bezvadné.

20181214_115049.jpg

Fakt jsou velký

20181214_105749.jpg

Po neděli půjdou na dozimetr, ale podle všech znaků se jedná o poslední sérii, kde by údajně nemusel být radium ciferník, i když tenhle teda vypadá, že je, no uvidíme...

https://forums.watchuseek.com/f10/zlatoust-191-serial-numbers-type-case-datation-1579722.html

Odesláno

Gtratuluji! Taky jsem po nich pokukoval, prtože originály se hned tak nevidí.

Právě proto jsem po nich skočil, chtěl jsem je už hodně dávno, dokonce jsem si kvůli tomu koupil Invicta Russian Diver  :mummy: ale to je tak 10let zpět..

Konečně něco akorát na Tvou tlapu.  :lol2:

Člověče Karle, ty jsou i na mě velké  :lol2:

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Ahoj

Chtěl bych pořídit hodinky Agat 191chs

Protože se mi líbí velké hodinky a myslím ze na ne mám postavu.

Moc hodinkám nerozumim ale zaujali mě ty co jsou zrovna nabízeny (Bazoš-aukro)

Můžete někdo poradit co jsou vlastně zač?

Dekuji

Upraveno uživatelem Alfred
Odesláno

Moc jsem je chtěl a po hodně dlouhé době se povedlo.

Jsou to ty samé, co tady "prezentoval" zakladatel vlákna, jen s tím rozdílem, že jsem je od něj koupil na Aukru...

Noty, ani krabička nejsou, ale i tak jsem spokojenej parchant, protože jsou bezvadné.

attachicon.gif20181214_115049.jpg

Fakt jsou velký

attachicon.gif20181214_105749.jpg

Po neděli půjdou na dozimetr, ale podle všech znaků se jedná o poslední sérii, kde by údajně nemusel být radium ciferník, i když tenhle teda vypadá, že je, no uvidíme...

https://forums.watchuseek.com/f10/zlatoust-191-serial-numbers-type-case-datation-1579722.html

Sakru chtěl sem je taky od něj brat ale jaksi sem se nemoh rozhoupat pač nebylo zrovea moc financi,chtěl sem je do sady,chybí mě už jen ty hodinky

post-18096-0-79342000-1546896192_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...