Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj lidi.

Jsem student vysoké školy (a mám tedy omezený rozpočet) a přemýšlím o koupi lepších hodinek, k mým 25. narozeninám.
Mechanické pro mě (asi? kdyžtak mě opravte) nemají smysl, jsou náchylné na otřesy, nechci mechaniku za 5 tisíc a mechaniky od 10k si nemůžu dovolit. Navíc ty hodinky budu nosit furt. Takže něco trochu univerzálnějšího, co člověk může mít jak na obyčejném výletě, k riflím a nepůsobí jako pěst na oko k obleku (leč je mi jasné, že zde se hodí oblekovky). Mimo situace, kde člověk opravdu upřednostní G-shocky.

Proto bych se chtěl zeptat, co si myslíte o Seiko SGEH61P1 ? Je to quartz, safír. Jestli je to na 25. narozeniny důstojné nebo ne. Nebo nějaká jiná značka (díval jsem se v této ceně na nějaké Citizeny, ale nejsou tak hezké jak toto Seiko). Záleží mi na tom a nechci prohloupit, snad rozumíte.  :) Každý nějak začínal s hodinkama  :)

Rozpočet: 5500,-

Zápěstí: 18 cm , jsem levák, takže hodinky nosím na pravé ruce (tzn. radši zakrytou korunku?? poraďte)
Průměr: Okolo 40-45mm

V tahu - ocel, titan. 
Ciferník : kruh, ručička
Vodotěsnost - 100m, nebo alespoň na sprchování

Pohon - otázka ...Nevadí mi quartz

Sklo - safír (aby nějaký rok vydržely)

Budu rád za každé odpovědi, nápady. Rady :) děkuju

Odesláno

Napadla me znacka orient napr typ mako, je to automat, nemaji safir, ale diky lunete se na sklicko jen tak nedostanes, maji hodne dobrou wr, slusnej strojek a diky hratkam tah/ guma/ kuze z nich muzes za par kacek mit sportovni/ spolecenske hofinky kdy chces.

Odesláno (upraveno)

Asi raději nové. U těch dobrých bych neměl s bazarem problém, ale pohybuji se na docela už tak nízké ceně nových hodinek.

Upraveno uživatelem Dranylor
Odesláno

Napadla me znacka orient napr typ mako, je to automat, nemaji safir, ale diky lunete se na sklicko jen tak nedostanes, maji hodne dobrou wr, slusnej strojek a diky hratkam tah/ guma/ kuze z nich muzes za par kacek mit sportovni/ spolecenske hofinky kdy chces.

Ale ty automaty budou náchylné na otřesy, ne? Jakože se u nich očekává, že se k nim bude člověk chovat více něžně než k quartz. Chápu to dobře?

Odesláno

U slova "dobré" je to uhoľ pohľadu. Pre niekoho sú aj Omega málo, pre iného Seiko SKX viac ako dosť.

Určite si ten bazár pozri, ani nevieš na čo tam narazíš. 

Nové do rozpočtu: Seiko 5, Casio, Orient, Seagull možno Citizen.  

Odesláno (upraveno)

Ty cos vybral nebudou špatný, proč ne.

Krom toho třeba něco z následujícího.

Orient Mako/Ray

Seiko SKX007/009

Seiko SNZG13K1

Libovolné Seiko 5

Wenger Sea Force

Můj typ by byly tuty, za ty lowe jsou boží - ačkoliv zadání stopro nesplňují:

https://www.helveti.cz/seiko-snxs79?gclid=EAIaIQobChMItdfg9LCV3AIVk-FRCh1SWwnqEAAYASAAEgICW_D_BwE

Obecně pokud budeš hodinky nosit často, naopak bych se mechanik nebál. I v relaci do 5k se dá sehnat.

Otřesy jež by je ohrozily v reálném životě imo tolik nehrozí a na štípání dřeva je dyštak prostě sundáš.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Ale ty automaty budou náchylné na otřesy, ne? Jakože se u nich očekává, že se k nim bude člověk chovat více něžně než k quartz. Chápu to dobře?

Jsou nachylnejsi- sekat drevo bych nedoporucoval, jizdu na horaku asi tez ne. Ale na druhou stranu, k 25- ti nam bych casia asi nekupoval.

Odesláno

Měl jsem Orient Ray II a ačkoliv jsem je pak zase prodal, tak pokud bych chtěl mít jedny hodinky kolem této ceny, tak je to podle mě dobrá volba (takže taky hlasuju pro Mako/Ray II). Jsou docela univerzální.

Pokud je budeš nosit pořád, tak bych se mechanik taky vůbec nebál. Den a půl bez nošení přežijou. A taky nejsou z cukru, při běžném občanském životě se jim nice nestane...

A konkrétně Mako/Ray II mají další výhodu - časem (třeba k Vánocům :-)) k nim můžeš dokoupit SuperOyster ze StrapCode a safír z CrystalTimes. A když už je bude mít hodinář otevřený kvůli výměně sklíčka, tak ti může případně trochu doupravit přesnost. A máš hodinky jak svině :-)

Odesláno

v danej cene by som do baterky neisiel. kupis pekne a dobre Orient alebo Seiko. kludne by som sa popozeral po microbrandoch, kde je strojovna Seiko NH 35 alebo Miyota 9xxx.

Odesláno

Jako fanoušek Citizenu ti nedoporučím nic jiného.

Mám jich několik a to co nabízí je obdivuhodné, teda pokud tě baví často seřizovat hodinky a nutně potřebuješ tu plynulou sekundovku, tak upřednostníš mechaniky.

Je zřejmé, že sis něco načetl popř. pokud budeš chtít, tak se dopátráš informací jaké výhody přináší solární napájení a RC a to je právě co se mě konkrétně líbí. Neděláš skoro vůbec nic, jen občas v zimě nabiješ na sluníčku nebo někdy lovíš signál pro synchronizaci s vysílačem. Pokud ti chybí to "hraní" s hodinkami, tak si můžeš přestavovat časová pásma, kontrolovat synchronizaci, lovit signál aj.

Pokud bys šel tímto směrem, tak neuděláš vůbec chybu.

Jen je problém s rozpočtem - nové s RC za tu cenu asi neseženeš, takže buď RC oželet nebo pořídit něco z druhé ruky.

Podívej se na model At9030 (chrona) a řadu CB např. 0020, 0010 jen hodiny a datum.

Jestli bys chtěl něco bližšího k Citizenům, tak mi napiš PM.

Odesláno

Seiko SPC155P1. Pro mě parádní univerzály, na kůži v pohodě k obleku, na modré gumě skvělé k riflím... Navíc vypadají mnohem hodnotněji, než kolik ve skutečnosti stojí. A big date Seiko zas tak často nedělá...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...