City Odesláno 14. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2019 ahojte náhodou neviete o nejakých kurzoch pre začiatočníkov aj na slovensku ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xjr1 Odesláno 15. listopadu 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2019 Mám už čínskou sadu (jedna ze sad z aliexpress včetně kukátka, foukátka, stahovák ručiček ,otvíráku dýnka) + stahovák na plastová vypouklá sklíčka.. práce s tím je o kompromisech, ale šroubováky a hlavně pinzeta jsou špatné. Chystám se pořídit u Conrada:Hodinářský šroubovák Bernstein 4-381, 1 mmDržák sklíček/víček hodinek ToolcraftSada nerezových pinzet TOOLCRAFT, 2-dílná(zohledňuji hobby level)Když jsem začínal, taky jsem koupil něco z aliexpresu, něco u Conrada...a všechno to docela rychle vyhodil, protože se s tím nedá dělat. Opravdu, nepoužívám z toho jedinou věc. Kupte si rovnou něco lepšího, protože u toho stejně skončíte;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drda Odesláno 4. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2019 JJ, pinzety z Aliexpresu už letěly do koše :/). Všechny 4, a tak pěkně vypadaly než jsem s nima něco zkusil udělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedmaster1 Odesláno 5. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2019 Pro všechny zájemce o kurz hodinařiny. Na stránkách Království hodin, v rubrice ?Zajímavosti? nebo na jejich Facebooku je článek, kde se dočtete o tom kdy a za jakých podmínek budou prvozovat rychlokurzy hodinařiny. Protože jsem tady o nikom, kdo dělá hodinářské kurzy nevěděl, tak myslím, že by Vás to mohlo zajímat. Co vy na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(eco)Driver Odesláno 5. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2019 Pro všechny zájemce o kurz hodinařiny. Na stránkách Království hodin, v rubrice ?Zajímavosti? nebo na jejich Facebooku je článek, kde se dočtete o tom kdy a za jakých podmínek budou prvozovat rychlokurzy hodinařiny. Protože jsem tady o nikom, kdo dělá hodinářské kurzy nevěděl, tak myslím, že by Vás to mohlo zajímat. Co vy na to? Skvělý. Díky za info. Hned jsem jim napsal, že mám zájem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
City Odesláno 7. prosince 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2019 vyzerá to zaujímavo ale kedže som nenašiel kurzy tak som si objednal knižku "Demontáž a montáž hodinek Prim caliber 68" a ku tomu príslušné náradieale ak mi to nepôjde tak sa aj ja prihlásim na ten kurz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeflyer Odesláno 1. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2020 Ahoj, jsem hodinařinou nepolíbenej amatér a taky jsem narazil na ten kurz Království hodin, kde se člověk během 3 hodin za 1500 naučí vyndat stroj, sundat ručičky a pak to tam zase všechno vrátit. Asi do toho časem půjdu, protože nevim, jestli se někdy vůbec budu chtít pouštět do větších akcí. Nebo je nějaká lepší aletrnativa v tomhle rozsahu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2020 Když budeš mít vlastní nářadí, tak se tady řešila lepší alternativa. Mimochodem, na co Ti bude, že budeš umět: vyndat stroj, sundat ručičky a pak to tam zase všechno vrátit ....? To nepomůže ani strojku, ani ručkám, a už vůbec ne číselníku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeflyer Odesláno 1. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2020 Chtěl jsem si zkusit co to obnáší. Tady mi v ceně to nářadí půjčí, protože nemám nářadí ani na tuhle jednoduchou operaci. Co bych měl teda umět? Jde mi o to, že když se mi dostane do ruky nějakej starší strojek, třeba nefunkční, tak bejt schopnej kouknout dovnitř a říct si, jestli ho brát k hodináři nebo hodit do koše. Zjednodušeně řečeno. Plus nějaký kosmetický operace typu čištění a tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2020 No, ale čištění neuděláš, pokud neumíš strojek rozebrat a složit. V Tvém popisu (22:26) tohle fakt není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeflyer Odesláno 1. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2020 Aha. Tak to už je plus 2 000 a 4 hodiny za další kurz. Já se právě ptám jestli to má smysl, nebo jestli si mám pustit kurz na youtube. Pořád narážim na nutnost pořizovat si nářadí, který třeba už nikdy nepoužiju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Ach jo, zase budu po ráno rejpavej :-) Tak naco si děláš kurz, když už si dál nechceš hrát (tedy nepoužiješ nářadí)? A na youtube zapomeň. Není to vono. Tady koukni na fotky: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16211-rozborka-cal68/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Violoncello Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Aha. Tak to už je plus 2 000 a 4 hodiny za další kurz. Já se právě ptám jestli to má smysl, nebo jestli si mám pustit kurz na youtube. Pořád narážim na nutnost pořizovat si nářadí, který třeba už nikdy nepoužiju.Ahoj. Absolvoval jsem kurz v Mikulandské. Bavilo mě to, proto jsem první level kurzu absolvoval dvakrát. Přes Youtube jsem nic nerozebíral, ale myslím, že přímý kontakt s lektorem, který Tě v případě chyby opraví, je jiná káva. Přihlásil jsem se i na druhý stupeň kurzu. Ne z důvodu touhy po hodinaření, ale abych trochu pochopil systém fungování hodin. Nářadí jsem zakoupil. Pokud by se na mě dostalo, rád absolvuji i místní kurz. Finance jsou otázkou priorit. Dobře se rozhodni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Violoncello Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Ahoj. Absolvoval jsem kurz v Mikulandské. Bavilo mě to, proto jsem první level kurzu absolvoval dvakrát. Přes Youtube jsem nic nerozebíral, ale myslím, že přímý kontakt s lektorem, který Tě v případě chyby opraví, je jiná káva. Přihlásil jsem se i na druhý stupeň kurzu. Ne z důvodu touhy po hodinaření, ale abych trochu pochopil systém fungování hodin. Nářadí jsem zakoupil. Pokud by se na mě dostalo, rád absolvuji i místní kurz. Finance jsou otázkou priorit. Dobře se rozhodni.P. S. Každopádně je již první stupeň kurzu v Mikulandské uzavřen. Bude pouze druhý, který bez prvního nemá smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeflyer Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 (upraveno) Ach jo, zase budu po ráno rejpavej :-) Tak naco si děláš kurz, když už si dál nechceš hrát (tedy nepoužiješ nářadí)? A na youtube zapomeň. Není to vono. Tady koukni na fotky: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/16211-rozborka-cal68/zajímá mě jak to funguje, ale nevim jestli se v tom budu rejpat. motor mopeda jsem rozebral do poslední součástky a pak znova složil, ale taky jenom jednou Upraveno 2. března 2020 uživatelem freeflyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 3. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2020 Komunikoval jsem s nimi pres telefon a prvni stupen kurzu bude otevren v pripade, ze se najde dostatek zajemcu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
City Odesláno 4. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2020 (upraveno) ja som sa tiež prihlásil na druhý stupeň za 2000kč ...a místni kurz sa bude kedy a kde organizovať ? (edit: samozrejme nejaké to základné náradie mám) Upraveno 4. března 2020 uživatelem City Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukas955 Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2020 Super díky tomuhle vláknu jsem našel zajímavý kurzy. Paráda http://blog.kralovstvihodin.cz/hodinarsky-kurz/ Reference jsou předpokládám jen a jen dobré, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
City Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2020 21.3 tam idem, tak ti potom môžem podať info, ak sa mi pripomenieš ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Somalec Odesláno 7. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2020 Taky jsem zvědav, docela mě kurz zaujal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se