Ivan Lelák Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Po 17 letech od nastěhování konečně hotové i oplocení (foto viz. výše), se kterým se "spláchnul" i sušák na prádlo ze stejného materiálu a ve stejném odstínu. Včera proběhla skoro poslední třešnička na dortu - poštovní schránka a bezdrátový zvonek (zatím levný z Baumaxu, asi ho nahradím zvonkem s kamerou a oboustrannou komunikací). Úplně poslední třešničkou budou trubičky v zemi pro zajišťovací šupáky u vrat, začištění terénu kolem sloupků a jmenovka na schránku. Celé roky jsem měl před očima prostor otevřený do luk a lesů a bál jsem se, že plot zahradu pocitově zmenší. To se sice potvrdilo, naštěstí jen zčásti ale během krátké doby jsem si na to zvyknul a zahrada mi naopak přijde útulnější. Jsem rád, že jsme vybrali právě tohle pletivo a navíc v barvě antracit. Bylo to dražší než jsem počítal, ale to je moje chyba, protože jsem se v cenách zaseknul v roce 2010. Spolupráce s plotaři (jak dodavatelem materiálu, tak práce) nebyla úplně bez mráčku a trvalo to déle než jsem čekal, ale už je to za námi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 5
Dez123 Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července Mám dovolenou, tak jsem se konečně dokopal k tomu, že předělám okapy, které mám v provizorním režimu. Měl jsem nakoupené žlaby a chyběla mi jen čelíčka, háky a rohy. Tak jsem se vypravil do DEKu a zjistil jsem, že se ta barva přestala dělat, že už mají jen jiný odstín. Takže tip pro vás, pokud se chystáte něco dodělat až bude někdy čas, nakupte všechen materiál hned, páč ani s basic hnědou nemusíte pochodit. 1
martar Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července před 21 hodinami, Dez123 napsal: Mám dovolenou, tak jsem se konečně dokopal k tomu, že předělám okapy, které mám v provizorním režimu. Měl jsem nakoupené žlaby a chyběla mi jen čelíčka, háky a rohy. Tak jsem se vypravil do DEKu a zjistil jsem, že se ta barva přestala dělat, že už mají jen jiný odstín. Takže tip pro vás, pokud se chystáte něco dodělat až bude někdy čas, nakupte všechen materiál hned, páč ani s basic hnědou nemusíte pochodit. Počkej, tou basic hnědou myslíš RAL 8017? (Už víc než třicet let to myslím je takovej nejběžnější hnědej odstin, mám takovou celou střechu s přislusenstvím...) Protože v týhle hnědý koukám DEK zmíněný věci nabízí, aspoň teda tady u nás (DEK Kbely). 1
Jehlan Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července před 22 hodinami, Dez123 napsal: Mám dovolenou, tak jsem se konečně dokopal k tomu, že předělám okapy, které mám v provizorním režimu. Měl jsem nakoupené žlaby a chyběla mi jen čelíčka, háky a rohy. Tak jsem se vypravil do DEKu a zjistil jsem, že se ta barva přestala dělat, že už mají jen jiný odstín. Takže tip pro vás, pokud se chystáte něco dodělat až bude někdy čas, nakupte všechen materiál hned, páč ani s basic hnědou nemusíte pochodit. Nevím, jak to máš, ale jestli máš... V okapu kondenzuje "močka" z kanalizace přesně nahoře v koleni a žere plech, když už tam polezeš, mrkni na to , ať si ušetříš možný další výlez. 1
Dez123 Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července před 2 hodinami, martar napsal: Počkej, tou basic hnědou myslíš RAL 8017? (Už víc než třicet let to myslím je takovej nejběžnější hnědej odstin, mám takovou celou střechu s přislusenstvím...) Protože v týhle hnědý koukám DEK zmíněný věci nabízí, aspoň teda tady u nás (DEK Kbely). Číslo barvy netuším, ale když jsem pánovi přinesl vzorek, tak říkal, že mají už jenom jako lesklou, že to je jiný odstín oproti mojí matné. A když přijel destař, řekl mi to samé. před 1 hodinou, Jehlan napsal: Nevím, jak to máš, ale jestli máš... V okapu kondenzuje "močka" z kanalizace přesně nahoře v koleni a žere plech, když už tam polezeš, mrkni na to , ať si ušetříš možný další výlez. Díky, měl jsem to rozebrané a zatím kolena ok. 1
martar Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Aha. Pokud jde o lesk/mat úpravu povrchu plechu, moje zkušenost je taková, že nová lesklá krytina i okapy po nejaké době ( v závislosti na značce, kvalitě..) zmatni a mírně vyšisují. Ja se na to vyloženě těšil, leskle hnědá plechová šablona a la tašky vypadala divně, po zmatnění je to mnohem přirozenější. U mne trval proces zmatnění cca 10-12 let. Btw vůbec nejhorší jsou výrobci, kteří některé prvky střešniho systému vyrábějí z plastu, typicky konce hřebenáčů, komínky apod. Tam se u plastu a plechu ta barevnost rozjede brzy... 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se