Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No, musíš přece myslet zeleně. Až ten strojek smontuješ, zbude ti ještě spousta zubatejch koleček a dalších součástek :thumbsdown_anim: a ty pak musíš ekologicky roztřídit. Nebo musíš místo strojku použít pohon z aternativních zdrojů. (musíme dohnat Japonce s Citizenu)

Odesláno
  Goe1 napsal:
No, musíš přece myslet zeleně. Až ten strojek smontuješ, zbude ti ještě spousta zubatejch koleček a dalších součástek :thumbsdown_anim: a ty pak musíš ekologicky roztřídit. Nebo musíš místo strojku použít pohon z aternativních zdrojů. (musíme dohnat Japonce s Citizenu)

Neblbni, ještě někdo vymyslí elektrárnu na péro. To je tak blbý nápad, že to má velkou šanci na to, že se to prosadí a EU nařídí, že polovinu vyrobené elektřiny budou muset produkovat péra. :D

Odesláno

No, mě to přišlo, že je třeba k výučnímu listu dokladovat, že jste během toho roku studia udělali 1300 hodin. Pánové to je víc než sto hodin měsíčně. V podstatě poloviční úvazek. Jestlivá se tedy pí ředitelka nespletla a nemá tam být 130 hodin, to by už trochu smysl dávalo.

Odesláno

Tech 1300 hodin, podle mne neni preklep.

Pro pouhe absolvovani kurzu bez vyucniho listu a tady jen s potvrzenim o absolvovani, neni potreba vubec dokladat (odpracovat) tech 1300 hodin v oboru. Ty hodiny jsou potreba pouze pro pripad ukonceni kurzu s vyucnim listem.

Tech 1300 hodin je podle mne souhrn vsech hodin "praxe", ktere maji ucni denniho studia rozlozeny po celou dobu studia a bude to tedy jedna ze zakonnych podminek ziskani vyucniho listu v tomto oboru.

Odesláno
  VS napsal:
Neblbni, ještě někdo vymyslí elektrárnu na péro. To je tak blbý nápad, že to má velkou šanci na to, že se to prosadí a EU nařídí, že polovinu vyrobené elektřiny budou muset produkovat péra. :D

Jen tak mi napadlo-liščí ocas- ebonitová tyč- elektřina- tření- péro-počet souloží na světě v jednu vteřinu současně............ :worried_anim:

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

I když se to tu jak koukám s příliš vřelým přijetím nesetkalo, přináším následující informaci. 1) Já se letos přihlásil, což je Vám asi jedno. 2) Kurs začíná 17.11.08 3) Je tam ještě jedno místo volné, a proto to píšu, kdyby přeci jenom někdo chtěl. Kdyžtak mi pošlete zprávu, mužu přeposlat informace. Rámcově to je jeden pátek a sobota v měsíci a pak dvě soustředění po jednom týdnu za rok. Nejhorší bylo to doma vysvětlit manželce.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Kdysi jsem jim psal o nejake informace, tak me kontaktovali take. Bohuzel mi to aktualni casova moznosti neumoznuji... Takze az jim odpovim, tak je mozne, ze ta mista budou dve (i kdyz nemam tuseni, jestli mi misto blokuji, kdyz jsem jim drive psal ciste orientacne).

Odesláno

Hodinářský kurz byl prý zrušen z sůvodu odhlášení dvou účastníků. Pro otevření kurzu je potřeba ale pouze jedna osoba. Kdo podpoří českou hodinařinu?

Odesláno (upraveno)
  ¨safi napsal:
Hodinářský kurz byl prý zrušen z sůvodu odhlášení dvou účastníků. Pro otevření kurzu je potřeba ale pouze jedna osoba. Kdo podpoří českou hodinařinu?

Uz jsem psal, ta jedna osoba jsem ja, a psal jsem jestli se najde i ta druha. Takze zrusen neni, je posunut na toho 17.11.

Edit: Oprava ne 17. ale 7. At zije VRSR!

Odesláno

Tak to bude přímo "One Man Show", možná dokonce s přesilovkou vyučujících na žáka, to už za ty prachy stojí. Jak hodláš vyřešit těch 1300 hodin ? Kdyby k tomu dodali učňovské pracoviště, tak by to šlo, moc si ale nedovedu představit kde by se to jinak dalo nabrat...

Odesláno (upraveno)

Podle mych informaci je jen jeden clovek pod stav, tj. 4 misto puvodne pozadovanych 5 ucastniku. 1300 hodin neni treba resit. Jsou dva rezimy - vyucni list a rekvalifikacni kurz. Tj. pokud clovek nema 1300 je to brano jako rekvalifikace, kurs je normalne zakoncen zkoskou. Pokud by se tim nekdo chtel vazne zivit (coz ja nechci) tak i na tu rekvalifikaci dostane zivnostak. Jinak vzhledem k paralelnim zmenam v zivnostenskem zakone si nejsem jist zda je zrovna hodinarina zivnost vazana, tj. zda je vubec treba vyuceni ci rekvalifikace. Dalsi jedine omezeni pokud neni clovek vyucen je, ze nemuze na stredni skolu (coz uz take nepotrebuji :-) Ad cena, 30 000 vypada mozna jako hodne, ale je to za 300 hodin vyuky, tj. i pri tech 5 puvodne planovanych ucastnicich to vychazi na 30000/300*5=500 Kc na hodinu pro uciliste coz je ze strany uciliste charita.

Edit: Jeste k te cene (nejsem nijak placen za propagaci uciliste) - treba kurz anglictiny je normalne okolo 4000 za 32 dvouhodinovych lekci, tj. nejakych 60 korun na zaka na hodinu, tech zaku je ve tride minimalne 10 a neni tam zadna dilna, zadne nastroje, zadny spotrebni material atd - to jen pro predstavu kolik veci stoji. Jo a zednika okolo Prahy nesezenete za min jak 150 na hodinu. No a kdybych napsal kolik se plati za nejaka debilni IT nebo soft-skills skoleni, tak bych Vas akorat nasr... neco o tom vim :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...