Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás všechny vespolek...

Tak mohu konstatovat, že na tomto serveru je nějakým záhadným způsobem ukrytý nějaký potvora virus... A je hodně nakažlivý... alespoň já jsem jeho účinky na sobě pocítil dost těžce...

Zvažoval jsem zakoupení nových hodinek, protože ty mé staré (obyčejné quartzky) pomalu dosluhují. Tak jsem brouzdal po internetu... a brouzdal, až jsem náhodou našel tuto stránku. Teda, ne uplně tak náhodou, do vyhledávače jsem zadal ?ruské hodinky? a nějak mne to dovedlo až sem.

A začal jsem číst... A bylo to v ?.. Onemocněl jsem... :-)

Nějak to nemůžu stále rozdýchat a v rodinném rozpočtu hledám skuliny, kde by se dalo ušetřit, resp. hledám nějako skulinku, kudy by tato investice prošla schválením. :-D

V každém případě jsem rozhodnutý, že mé příští hodinky budou mechanické, s ručním nátahem, ... a ruské. Jaké by měly být? Dobrý strojek (myslím, že kalibry 3133 nebo 31682 jsou dobrá volba...) chronograf, datumovka, luminiscenční ručičky a indexy, a zejména také russkie bukvy... a také ne moc výstřední.

Hledal jsem jaké, na NETu, také jsem se byl podívat i v obchodě Na Poříčí v Praze. Tam mne dostaly tyto hodinky Sturmanskie - http://www.tophodinky.cz/31332797376-sturm...odinky-510.html - teda až na tu cenu. Líbí se mi moooc... Jen nevím nevím co s tou cenou... Ale ze všech hodinek se mi líbí asi nejvíc...

Hledal jsem dál, v odkazech na tomto fóru jsem přišel na www.poljot24.de. Několik lidí tu psalo, že odtud hodinky mají, co se týká dodání samé dobré reference. Tak to asi zkusím také. I když s nákupem v zahraničí nemám vůbec žádné zkušenosti.

Zaujaly mne tu tyto hodinky Sturmanskie?Civil - http://www.poljot24.de/en/pd-1986357293.htm?categoryId=2. Pan Kampmann tu má uvedeno, že mají strojek kalibr 31682 a jsou s koženým řemenem, což se mi líbí víc. Na jimém serveru jsem totiž našel tytéž hodinky, ovšem s kalibrem 3133 a s kovovým tahem. A za poněkud menší cenu (i když přesně nerozumím, jestli zde uvedená cena je koncová ? s daní) http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/cart.p...p;Art_nr=SturmZ

Tyto hodinky jsou pro mne horkým favoritem... Připadají takové decentní... A co se týká pásku, asi bych volil ten kožený, víc se mi líbí. Co vy na to?

Jako třetí varianta (druhá v pořadí co se týká dosažitelnosti) jsou hodinky Poljot-Aviator - Air Force. Jsou menší ? o kousek, kalibr také 31682, kožený pásek... http://www.poljot24.de/en/pd1472771658.htm?categoryId=2

Docela se mi líbily i tyto hodinky Poljot-Aviator - http://www.tophodinky.cz/31336971315-poljo...odinky-495.html . Jsou sice poněkud dražší, ale cena 8.500,- Kč je ještě přijatelná. A byly by koupené tady. Což si myslím, že pro případnou (klep klep na dřevo) reklamaci je lepší. Posílat hodinky zpět do Německa mi přijde složitější. Máte s tím někdo zkušenosti?

Takže nevím nevím... mám hlavu ?v pejru? - a přemýšlím a přemýšlím...

Máte někdo zkušenosti s některými z těchto hodinek? Budu rád za každou radu...

Hezký zbytek dne... )

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník RaGe
Odesláno

Ahoj, vítej na fóru ! :thumbsup_anim:

Být tebou, asi bych koupil hodinky na kovovém tahu, protože když budeš chtít dokoupit kožený řemen, vyjde tě mnohem levněji, než kdyby si chtěl později dokoupit kovový tah.

Odesláno

U ruských hodinek může kolísat kvalita, nemusíš s nimi mít vůbec problém, nebo se z nich naopak nevyhrabeš... A co třeba Seiko - tam je myslím si velmi slušná kvalita, velký výběr a velmi vysoká jakost?

Odesláno

Ruské hodinky mám troje ?B-UHREN? Aviatory, Poljot Strela a oblekovky Buran. Žádný problém jsem s nimi neměl, pravda moc je nenosím a Aviatory jsem na ruce ještě pořádně neměl, jen je jednou za týden natáhnu. To samé nemůžu Bohužel říci o hodinkách Sviss Made. Hamiltonům s ETA 7750 hned po koupi nefungoval chronograf, pak mi při opravě ve značkovém servisu ohmatali strojek. Když jsem kupoval u oficiálního distributora v ČR potápky Oris, měly jiný číselník než ten model měl mít (já blb v rozrušení způsobeném nákupem, jsem si toho při koupi nevšiml, příběh týkající se koupě těchto hodinek a následném ne-jednání na prodejně sem někdy napíšu). Před cca pěti lety lety v Čechách koupené Fortisy měly na číselníku sotva znatelné prachové částečky. K FORTISu, na základě svých zkušeností, dodávám, že jednání a přístup v jejich značkovém servisu je opravdu vstřícný, dokonalý zkrátka na 1*. Pokud si v budoucnu koupím nějaké hodinky tak to budou nejspíše Seika, Citizeny nebo právě něco z Ruska.

Odesláno
Pokud si v budoucnu koupím nějaké hodinky tak to budou nejspíše Seika, Citizeny nebo právě něco z Ruska.

Seiko je možná tak trochu sázka na jistotu. A co třeba německé značky, byť s Etou/Vajloux...? Nebo Precista? Nebo nějaké Steinharty s Unitasem... A nebo Primky!

Odesláno
Seiko je možná tak trochu sázka na jistotu. A co třeba německé značky, byť s Etou/Vajloux...? Nebo Precista? Nebo nějaké Steinharty s Unitasem... A nebo Primky!

S UNITASem už jedny hodinky taky mám. Ale teď bych chtěl ještě ?lepší? hodinky, co je budu moci nosit pořád, i do vany :wine: a zas až tak se o ně nebát. Zvolím potápky. Pokukuju po některých od Seika, Archimede, Steinhart nebo od Stowa, uvažoval jsem i o nových Sportech. Nejblíže mám nakročeno k některým od Steinhart nebo Samurajům. Když se rozhodnu pro koupi bude to od tuzemského, zde dobře známého, internetového prodejce na něhož je tu tolik pozitivních reakcí, že věřím tomu, že se se mnou na rozdíl od personálu některých kamenných obchodů bude bavit i v případě problémů. Co se týče Precist, tak o těch jsem uvažoval také, ale nakonec jsem je z výběru vyřadil.

Odesláno

Ja mam ty shturmanskie civil ale ve verzi gagarin

sturmanskie-gagarin.jpg

jsem s nimi naprosto spokojen a doporucuji!

Ty z tech raket SS20 jou pekna zajimavost, taky jsem na ne cumel, ze bych pak s nema machroval :)

Odesláno (upraveno)

Ahojte všichni...

Díky všem za připomínky, rady, postřehy, návrhy... V těchto pro mne nelehkých časech si jich cením.

Co se týká hodinek jiných výrobců, nevím. Nějak mne nadchly právě hodinky ruské. Těžko dokážu nějak blíže specifikovat proč. Je to takový vnitřní, osobní pocit, že pokud hodinky mechanické - tak ruské. Navíc právě v nich nějak cítím duši, nebo něco, co mne oslovilo. Nevím, jak to vyjádřit. Při brouzdání po stránkách jiných výrobců mne to takto neoslovovalo... Neříkám však, že se mi některé nelíbily. Nebylo to jen "ono"...

To RaGe: Jj... Jistě máš pravdu. Přeměna na na kožený řemen přijde jistě levněji. Taky jsem o tom takto přemýšlel. Jenže mi ten kožený řemen přijde k těm hodinkám nějak příhodnější, víc se mi líbí. A navím mám dost útlé zápěstí, takže u toho kovového tahu bych si to musel nechat asi zkracovat.

To PanzerBear: Na tyto Sturmansie Gagarin jsem se také díval. Nějak mi ale nesedí ta červená barva. Uvažoval jsem o nich také. A ještě uvažuji. Matnější provedení pouzdra hodinek se mi líbí víc než to leštěné na "Civilech"

Chci se zeptat, jak je to u Tvých hodinek se svítivostí ručiček a indexů? Předpokládám, že by to mělo být u té "mé" vyhlédnuté verze Civil stejné... (Co se týká těch "SS-20" - měl jsem podobné myšlení... :rolleyes: )

Jinak jsem už na minimálně 90% rozhodnutý právě pro zmíněné Sturmanskie Civil. Líbí se mi moooc, a také pro ně mluví cena.

Jo, a také jsem na nějakém webu našel tyto hodinky. Také velmi hezké... Hmmm...

post-3211-1208720643.jpg

Ach jo....

Hezký den všem...

Upraveno uživatelem Juri
Odesláno

Opět si dovolím poukázat na model Šturmanských, který vlastním: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...11184&st=20 Tato diskuze mně zavdala příčinu:) Hodinky jsou to hezké a spolehlivé. Už delší dobu to nesleduju, ale když ano, tak přesnost se pohybovala vždy kolem 8 s/den. Shodou okolností jsem je zapomněl cca dva dny natáhnout, takže hlásím, že Reserve de Marche je minimálně 49 hodin :)

P.S. Momentálně jsem jim objednal karbonovej řemen od di-modell u Kubsona :)

Odesláno

U te svitivosti asi nebude rozdil mezi civil co do materialu. Nedokazu vyjadrit jeslti je ta svitivost velka nebo mala, ale urcite dostatcne na to, aby ses v noci probudil a videl kolik je hodin. Do rana ale nevydrzi.

Odesláno

Ahojte...

Tak další den uvažování a hledání. "Našel" jsem další hodinky, které se mi líbí. Pomalu uzavírám kruh a přemýšlím, které vybrat.

Prozatimní výběr:

1. Sturmanskie-Civil - Kalibr 3133. Asi nejvíce decentní.

post-3211-1208888567.jpg

2. Aviator II - Kalibr 31681, safírové sklo, asi více "svítivé". Líbila by se mi asi víc ta varianta B - Jiná velká ručička stopek... Ale tu jsem našel jen někde na obrázku - bez možnosti prodeje. Asi to bude starší edice...

A

post-3211-1208888812.jpg

B

post-3211-1208888799.jpg

3. Pilot - Kalibr 3133, zajímavá luneta se světovými stranami... (Jen nevím, jestli je otočná...) Zajímavá cena...

post-3211-1208888940.jpg

Takže okruh výběru se změnil - a zeštíhlel. Teď zbývá jen vybrat a objednat (nebo koupit tady...)

P.S. Nevítě někdo, co jsou to ty hodinky "PILOT"? Moc jich není, na NETu jsem našel jen jeden druh, který je asi známější, a to hodinky Pilot Sukhoi Berkut C-37. Vyrobeny v edici pouze 250 ks. Tam se mi ale moc nelíbí označení minut místo hodin. Přijde mi to takové zvláštní.

post-3211-1208889316.jpg

Odesláno

Osobne se mi z tveho vyberu nejvice libi varianta 2B a to predevsim diky vterinove rucce chronografu, jinak celkove pekne hodinky, co se mi na nich nelibi je datum mezi 4 a 5. Dalsi ktere se mi libi jsou posledni PILOT, kde mi taky nesedi to datum, stejny problem, ale libi se mi rucky na subcifernicich a cisla minut ;)

Odesláno (upraveno)

P.S. Nevítě někdo, co jsou to ty hodinky "PILOT"? Moc jich není, na NETu jsem našel jen jeden druh, který je asi známější, a to hodinky Pilot Sukhoi Berkut C-37. Vyrobeny v edici pouze 250 ks. Tam se mi ale moc nelíbí označení minut místo hodin. Přijde mi to takové zvláštní.

Pilot jsou hodinky, které se pod tímto názvem prodávají v Němcích a jinak se na určitou objednávku normálně dělají v Moskevským závodě, jsou to stejný střeva jen jiný ciferník a název, prostě to a samý jako Sturmy, Aviatory, Avie, Poljot atd.atd

P.S. Ještě se podívej na nabídku Maktime.

http://www.maktime.ru/products/maktime/not...l/31679_5211000

za 5 tisíc rublů - to je za hubičku.

Upraveno uživatelem Rudina
Odesláno

Pilot jsou hodinky, které se pod tímto názvem prodávají v Němcích a jinak se na určitou objednávku normálně dělají v Moskevským závodě, jsou to stejný střeva jen jiný ciferník a název, prostě to a samý jako Sturmy, Aviatory, Avie, Poljot atd.atd

P.S. Ještě se podívej na nabídku Maktime.

http://www.maktime.ru/products/maktime/not...l/31679_5211000

za 5 tisíc rublů - to je za hubičku.

A co třeba Aviator I? Safírové sklo, rezerva nátahu 2 dny, možnost koupit i s průhledem na strojovnu.. Ty co si tu dal naposled jsou hodně podobné, ale nesedí mi tam ta lunární fáze nebo co to má být..

poljot_aviator.jpg

Já jsem je kupoval >>>tady<<< a všechno proběhlo úplně hladce. Dá se platit i přes PayPal.

Přidám i pár svojich fotek.

post-2415-1208984700.jpg

post-2415-1208984711.jpg

post-2415-1208984720.jpg

post-2415-1208984733.jpg

post-2415-1208984745.jpg

Odesláno

Tady je PILOT v normální verzi :http://cgi.ebay.com/US-PILOT-CHRONO-BLACK-1-POLJOT-RUSSIAN-MECHANICAL-WATCH_W0QQitemZ330230454140QQihZ014QQcategoryZ31387QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742.m153.l1262

Movement:

mechanical Poljot Caliber 31681, 25 ruby jewels, manual winding, shock protection,

calendar function, small second counter, 30-minute counter, 24-hour counter

power reserve without stop function switched on: 42 hours, with stop function switched on: 38 hours, average course deviation (at +20°C/-5°C) from -10 to +20 sec/day.

Functions:

chronograph, hours, minutes, seconds, stopp function, 30-minute counter, 24-hour counter, calendar

Case:

matt stainless steel, sapphir glas, screwed steel case back with engraved brandmark, water resistance: 5 ATM (as coinaged on the case back), height:16 mm, Ø: 40 mm

Dial:

dark gray, luminous hands, numbers and indices (green Superluminova color), brandmark PILOT and number "12" made of silver foil and stuck to dial.

Indicators:

small second counter at position "9", 30-minute counter at position "3", 24-hour counter at position "6", calendar between position "1" and "2"

cena:200USD

post-2990-1208986286.jpg

Odesláno (upraveno)

Hm, a není to tím Fortisem inspirováno přece jen poněkud více, než je zdrávo? Pokud se nemýlím, tak zrovna tyhle modely stály na počátku toho německého soudního sporu...

Edit: míněny jsou ty Aviatory 1 z Petrssek-ova příspěvku.

Upraveno uživatelem JJ
Odesláno

Předtím jak jsem je kupoval tak jsem o tom neměl vůbec tušení, ale potom jsem se trochu rozkoukal, trochu početl na fóru a je to tak jak říkáš. Jsou hodne Fortis inspired. Nevím jak je to s tím sporem, ale na stránkách, kde jsem to koupil je už teď napsáno, že nelze poslat do CH ani D. Jinak ale o tom sporu nic nevím, že by nějaký byl. A kromě toho je hodně značek a hodinek inspirovaných možná i více :guiltysmiley:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...