Sonny919 Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 hodíš im polštářky, súdky, sporty a iné 66 a 68 a vznikne ti z toho Linea? Je to nezmysel ísť do toho len kvôli umiestneniu strojčeka do nového púzdra. Radšej si počkaj na top kúsok tvojho modelu niekde v aukcii, mimo igenov sa s tými bežnými modelmi zmestíš často krát pod 10k, potrebné diely si prehoď a máš peknú renováciu a ešte ostane aj na servis. Nič proti Eltonu, ale táto transformácia sa renováciou nedá úplne nazývať.
eloga Odesláno 3. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2023 (upraveno) ok, Sonny, mně to jen zajímalo, kolik to koštuje, že to bude rána byla jasné hned zkraje. Ale takto ne, ono by bylo něco jiného, kdyby to pouzdro bylo dle původních modelů, ale toto nemá význam řešit. Primky pro mne jsou už jen šuplíková záležitost. Díky Upraveno 3. listopadu 2023 uživatelem eloga ed
Caszidy Odesláno 11. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2024 V 4. 7. 2023 v 19:37, Sonny919 napsal: ak máš na nich zničený chróm, môžeš ich dať prechrómovať, esteticky to však nebude úplne to pravé orechové. Alebo môžeš skúsiť člena s nickom Valjoux, ktorý je veľmi šikovný, venuje sa týmto PS1 a vie k nim urobiť nové nerezové púzdro a plno ďalších vecí a teoreticky je šanca, že by to mohol stihnúť. Elton by to za tak krátky čas nestihol a možno už ani neberú nové renovácie. Rozšířit Zdravím, rád bych se informoval ohledně toho nového pochromování. Nějaké osvědčené tipy, kde provést? Uvažoval bych o tom pro své "polštářky" po dědovi, které používám jako "oblekovky".
Sonny919 Odesláno 13. listopadu 2024 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2024 Ahoj, aby bol výsledok z nového pochrómovania čo najlepší, podstatná je čo najlepšia príprava podkladu, teda mosadzného púzdra. Ideál je mu hrany vyslovene až zabrúsiť do ostra, len tak môže potom púzdro nevyzerať ako ocucaný bonbón. Pri niektorých veľmi zničených púzdrach to už nieje možné, tvoje vyzerá ešte použitelne. Osobne mám radšej originály, takže s dobrou firmou na prechrómovanie skúsenosť nemám. Ak ti vadí súčasný stav a chceš čo najlepší výsledok, radšej sa pozri po inom kúsku v top stave a použij z neho púzdro, cenovo by si sa mohol zmestiť do 3k. 1
warann Odesláno 24. února Nahlásit Odesláno 24. února Zdar, nemate pls nekdo aktualni cenik na renovaci Igenu? Klidne sem ci SZ. Diky.
Vojtán_4564 Odesláno 31. března Nahlásit Odesláno 31. března Ahoj, potřeboval bych velice cenou radu, nejde mi vyndat korunka, protože je lehce zarezlá pojistka na vyndání korunky. Nevím co s tím, mohli by jste mi prosím poradit. Děkuji
Honza.manta Odesláno 31. března Nahlásit Odesláno 31. března V 31. 3. 2025 v 20:11, Vojtán_4564 napsal: Ahoj, potřeboval bych velice cenou radu, nejde mi vyndat korunka, protože je lehce zarezlá pojistka na vyndání korunky. Nevím co s tím, mohli by jste mi prosím poradit. Děkuji Rozšířit Fotku, prosím.
orol Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna (upraveno) Kdo maže, ten ... vyndá a kdysi se to probíralo TADY Upraveno 1. dubna uživatelem orol 1
zekon7302 Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna V 24. 2. 2025 v 14:14, warann napsal: Zdar, nemate pls nekdo aktualni cenik na renovaci Igenu? Klidne sem ci SZ. Diky. Rozšířit Podle rozsahu přání, cca kolem 20k.
warann Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna V 1. 4. 2025 v 9:58, zekon7302 napsal: Podle rozsahu přání, cca kolem 20k. Rozšířit Díky, v mezidobí jsem si napsal do Eltonu a ceník už přišel. 1
soldier Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna A mohl by si udělat printscreen a podělit se o něj? Děkuji
warann Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna (upraveno) @soldier - OK? Upraveno 1. dubna uživatelem warann 1 1
Tobi Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna V 1. 4. 2025 v 17:42, warann napsal: @soldier - OK? Rozšířit .
warann Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Uplne si nejsem jistej, co ma ten smajlik znamenat, ale za me cajk. Resp. cekal jsem to horsi. Mam nekde i cca 10 let starej cenik a kdyz to porovnam, dejte tomu s cenovym progresem u novych Igenu, tak je tohle pohoda.
Tobi Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna V 2. 4. 2025 v 12:50, warann napsal: Uplne si nejsem jistej, co ma ten smajlik znamenat, ale za me cajk. Resp. cekal jsem to horsi. Mam nekde i cca 10 let starej cenik a kdyz to porovnam, dejte tomu s cenovym progresem u novych Igenu, tak je tohle pohoda. Rozšířit Jakože ta cena...
soldier Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna (upraveno) Taky sem cekal ze uz to bude v dnesni dobe aspon za 30k, kdyz nynější sporty stojej 55k. A nemluvě ze v nynějších sportech je Sellita a ne inhouse strojek Upraveno 2. dubna uživatelem soldier Doplnění textu
Mar25tin Odesláno 6. dubna Nahlásit Odesláno 6. dubna V 2. 4. 2025 v 16:43, soldier napsal: Taky sem cekal ze uz to bude v dnesni dobe aspon za 30k, kdyz nynější sporty stojej 55k. A nemluvě ze v nynějších sportech je Sellita a ne inhouse strojek Rozšířit Souhlas. Je to celkem "levný" na dnešní poměry Snad to Elton ještě nějakou dobu nezdraží. Plánuji renovaci IGEN.
Anton Klechta Odesláno pátek v 18:50 Nahlásit Odesláno pátek v 18:50 Ahoj všichni, se "sbiranim" hodinek jsem začal asi před rokem, a to tím stylem, že jsem doma posbiral par starych primek a par ruskych hodinek po rodině. Delší dobu se však ohlížím po hodinkách Prim Sport gen 1/2. Nyní mám tu možnost zakoupit za 900kc tyto viz. Foto. Kolik by tak stalo jejich vyčištění? V tomto oboru jsem nováček a výměnu sklíčka popřípadě lunety bych se pokusil udělat svépomocí podle návodů zde na chronomagu. Lunetu bych asi koupil druhovyrobu. Ale trochu me znepokojuje pouzdro hodinek. Myslíte že by šlo vyčistit, případně za kolik. Jsem ještě pořád student takže mám omezené finanční možnosti:). A ještě takhle na konci se zeptám jestli myslite, že se vyplatí tento kousek, který neni uplne v nejlepším stavu koupit, či pockat na lepší. Je to dobrá cena, nebo se dá sehnat levneji? PS. Hodinky jdou ale přesnost neměřena S pozdravem Tonda
bohus76 Odesláno pátek v 19:40 Nahlásit Odesláno pátek v 19:40 (upraveno) Tak nevím zda se ti oplatí, vyčištění, seřízení min. 1000 až 1500kc a pouzdro zůstane pořád " vyžrané" .Nejde to pouzdro rozleštit. Sklíčko si sice rozleštíš,ale nevymeníš, protože je armovací a tudíž by mělo být nalisováno aby bylo vodotěsné. Korunka by také měla být v dobrém stavu,aby těsnila. A levněji v lepším stavu těžko, spíš počítej s lepším pouzdrem min 3-5k. Upraveno pátek v 19:42 uživatelem bohus76
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se