martar Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Na Monochrome vyšla annonce na nové potapky od Ulysse Nardin, a hned na dvě verze standardní (modrá a černá) a na dvě limitky (Great White a Monaco). https://monochrome-watches.com/2018-ulysse-nardin-diver-chronometer-hands-on-review-price/ Co si o nich myslíte? Vyrostly na 44 mm, dostaly titanové pouzdro a průhled na strojek, trochu zmizela přílišná zdobnost cifru a zlepšila se čitelnost. Bohužel, oproti starému designu (který mám zařazený jako UN diver DNA) současný tvar okraje lunety i tvar nožek volně cituje tool design Aquatimerů od IWC (alespoň z čelního pohledu, imho), a lehké náznaky inspirace by člověk našel i u indexů. Ručky jsou pěkně čitelné, s podélným dělením lumi jako u Amfibií. Jako celek to ale není zlé. Snad si nové divery oproti IWC zachovaly alespoň svou pohodlnou, nízkou výšku pouzdra... bohužel fotky hodinek z boku jsem nenašel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Ještě TTD: TECHNICAL SPECIFICATIONS ? ULYSSE NARDIN DIVER CHRONOMETER Case: 44mm diameter - Titanium case, brushed (Black coated case with gold bezel and crown on the Monaco edition) - Inverted concave unidirectional rotating bezel with 60-minute scale - domed sapphire crystal with AR coating dial side - sapphire caseback (except Great White edition) - 300m water resistantDial: Grained surface - applied indexes - hands and hour markers with luminous material - Available in blue, black or grey Movement: Calibre UN-118, in-house, chronometer certified - self-winding - 4Hz frequency - 60h power reserve - silicon escapement - hours, minutes, small seconds, date, power reserve Strap: Rubber strap with metallic insert - pin buckle Available in black, blue or white References:Titanium, blue dial: 1183-170-3/93Titanium, black dial: 1183-170-3/92Great White Limited Edition: 1183-170LE-3/90-GW (limited to 300 pieces)Monaco Limited Edition: 1185-170LE-3/BLACK-MON (limited to 100 pieces) Price: Blue or Black editions - EUR 7,900Great White edition - EUR 8,900Monaco Edition - EUR 12,000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jacob Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Za mě dobrý, líbí se mi. A doporučená cena necelých osm tisíc euro za "obyčejné" verze mi připadá docela ok. Pokud spadnou někam k pěti tisícům, určitě jsem už vyzkoušel větší blbosti :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Na ruským Lombardu by mohly za nějaký čas spadnout i víc, doufám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Funthom95 Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Na mne působí jako jiné hodinky Na jednu stranu se mi líbí zjednodušení ciferníku, jsou fajn plné ručky, ale kontinuitu s předchozím vzhledem hledám přeci jen složitě. Jsem docela zvědav, jestli se podobná inovace dotkne i řady chronometer. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 (upraveno) Me se nelibi. Edit: Uf, jsem se pro dnesek uplne hodinkove vycerpal. Upraveno 10. října 2018 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Me se nelibi. Edit: Uf, jsem se pro dnesek uplne hodinkove vycerpal. kurwa dávej tam to me nebo mne správně. Někomu tady pak škubne oko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Mně by se líbily, ale nechal bych skeletonový ručky. Takhle to vypadá jak otevřená břitva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Nepřešel k nim dizajnér poslední generace IWC Aquatimerů? Kouzlo UN Diverů se tady pro mě někam ztratilo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 taky me to moc nechytlo. ne kazda zmena je k lepsimu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 kurwa dávej tam to me nebo mne správně. Někomu tady pak škubne oko Mas recht, jsem blb. To je znameni, ze k mechanickym hodinkam bych se mel vyjadrovat co nejmin. Jdu kouknout na Suby na kuzi, abych se uklidnil, ze jsou ieste vetsi prusery. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Kdybych neznal původní UN divery, asi proč ne. Ale jako ?pokračovatel rodu? mě to vůbec nechytlo. Chybí tomu původní dna a její nezaměnitelné prvky - luneta, cifr, ručky, a další. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Jako ošklivý nejsou, ale předešlá verze skoro ve všem lepší. Nejvíc mi chybí právě ta nazdbenost v podobě vlnek na lunetě i cifru, i ty skeleton ručky. To dělalo ty hodinky zajímavejma...každopádně velký plus za inhouse a absenci lupy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 ja mam na UN rad kudrlinky, tohle je fakt jak IWC... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 (upraveno) Skouknul jsem prezentaci na UN webu a pár postřehů: - zůstává fazetka na horní vnějši hraně nožek- použitá superluminova svití sytě žlutě- z vlnek na vložce lunety zůstaly soustředné plastické kruhy (kromě první čtvrthodinky, kde je vložka hladká). Jako ošklivý nejsou, ale předešlá verze skoro ve všem lepší. Nejvíc mi chybí právě ta nazdbenost v podobě vlnek na lunetě i cifru, i ty skeleton ručky. To dělalo ty hodinky zajímavejma...každopádně velký plus za inhouse a absenci lupyNo, předešlá verze byla podle mne už moc přezdobená, kolotoč v nechrono i chronoverzi. Plasticky ciferník s žraloky nebo vlnkami byl navíc lesklý a na slunci byl problém odečíst čas. Za zdařilou považuju ještě starší řadu UN MMD s ďubkami na ciferníku, ta byla fajn, čitelná. Upraveno 10. října 2018 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 Screenshot z prezentace - barva luminiscence (ovšem je to render, takže kdoví, jak dalece je odstín věrný... A tady všechny čtyři varianty: černá, modrá, Great White a Monaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 10. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2018 No, předešlá verze byla podle mne už moc přezdobená, kolotoč v nechrono i chronoverzi. Plasticky ciferník s žraloky nebo vlnkami byl navíc lesklý a na slunci byl problém odečíst čas. Za zdařilou považuju ještě starší řadu UN MMD s ďubkami na ciferníku, ta byla fajn, čitelná. Pro jednoho kolotoč, pro druhýho právě ten znak, proč o nich uvažovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 11. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 Neexistuje univerzální vkus, to je jasný, nemyslel jsem to nijak zle. Předešlá verze byla plná detailů, kterými se člověk mohl kochat. Mě tam štvala hlavně ta horší čitelnost, ta je pro mne u potápek zásadní. Na přímém slunci se ciferník lesknul a ručky se vedle vyrazných okruží subcifru a rezervy a ve změti vlnek či žraloků trochu ztrácely. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 11. října 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2018 (OT - trocha sebereflexe): Tyhle moje kategorický úsudky o designu potápek, kterýma tu asi řadě lidí lezu na nervy, jsou následkem mý dlouhodobý neschopnosti najít dokonalý potápky pro sebe na denní nošení. Řeším to už přes dva roky a nic. Mám vysoký nároky na design, čitelnost, vyšší WR a jsem limitovanej větším zápěstím. Takže kdykoliv vidím, že některej z prémiovejch výrobců udělá něco novýho, zaraduju se... a pak jsem zklamanej a naštvanej, když zjistím, že to zase není ono. Už tim lezu na nervy i sám sobě Timto se tedy omlouvám za všechnu minulou i budoucí kritiku designu diverů tady na fóru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luka Odesláno 20. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2018 A proč chceš vyšší WR, když budou na denní nošení a ne denní potápění?By se Ti otevřel víc obzor...Ale jako chápu, že když si člověk něco usmyslí, těžko to opouští...Ale taky možná, že ty dokonalý potápky ani nechceš najít, co ? Že Ti jde víc o to hledání než o nalezení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se