Přejít na obsah

Vintage seiko

Chumpus

Doporučené příspěvky

V 5. 6. 2024 v 20:07, Jiří Sedlák napsal:

Tak to ti naprosto věřím, Seiko umí dělat pouzdra, aby seděly na ruce. A tyhle tmavý na krokouši jsou moc hezký, hezkej cifr s plastickejma indexama, to taky Seiko umí. V devadesátkách jim trochu opadávaly, ale tohle bude asi trochu starší.

Měly by být 72 rok,  jestli si dobře pamatuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Tak dneska u rybníka. Skočit nebo neskočit? Co myslíte, že jsem zvolil?

IMG_20240608_205537.jpg

IMG_20240608_205504.jpg

Skoč, skoč, skoč, skoč....

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Jiří Sedlák napsal:

Skočil, hodinky vydržely. Však Ruda povídal, že pouzdro bylo co se týče dosedacích ploch těsnění naprosto v pořádku.

Japonská kvalita 👍 🏊

Odkaz ke komentáři

No skočil, spíš vlezl. U nás není odkud skočit. To se musí na stavidlo, my máme jenom schody. Na skákání beru potápky, ty se neutrhnou. 2,5mm stěžejky to jistí. Tlakovkou ale prošly, nějakej čas strávily na ruce bez jediného náhodného rozepnutí. Tah jsem nasazoval já, tak vím, že stěžejky nejsou nalomené. Tak proč si nezaplavat... O to větší radost z nich mám. Sportovní hodinky na který se můžu jenom koukat jsou mi k prdu. A nechat je někde na dece, aby mi je ukradlo první vyfetlo, to prosím taky ne. Já jsem tvor vodní. Japonec na dobovém plakátu se Seiko 5 Sports jede na vodních lyžích ve slané vodě. Rybník prostě musej vydržet. Nechal jsem si je udělat, aby mi dlouho sloužily, tak nebudu sloužit já jim. Dnes bazének s vodou přímo ze studny. Pěkně ta ledová kapka na sklo a kondenzace nula, nic, čisto, nic jiného jsem ani nečekal. Tohle nebyl ani zdaleka Frostie test. Který by měly taky přežít, ale nevidím důvod je trápit. 

Odkaz ke komentáři

No něco jsem našel tady, nicméně dohledat, co tam přesně patří z toho úplně nedokážu. Zatím furt vede ten na první fotce, i protože jde sehnat.

https://www.thewatchsite.com/threads/pogue-jr-6106-6057-6119-6020-6023-6319-6000-a-durable-classic.335809/

Vypadá to, že jsem vybral jeden ze správných.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Trochu jsem zabrouzdal do vody vintage, a samozřejmě jsem se hned stal oběti podvodem. Mám 2 otázky

1. Odkud jsou aftermarket díly na vintage Seiko, ptám se případně na nějakou renovaci, kdyby nevadilo aftermarket ciferník nebo ručičky, Zkusil jsem googlit, ale většinou toho je na Seiko mody. Co jsem koukal, tak to spíše ukazuje na Itálie/Španělsko než Indie/Indonésie

2. jak moc se dá smířit s tím, že nosím aftermarket (dejme tomu) Speedtimery, když to bude takž takž hezký?           

Odkaz ke komentáři

To je úplně tvoje věc, ty to budeš nosit. Jaký máš model a co je na nich špatně?

Nějaké díly koupíš u Seikosis. Další díly na ebay, ale já jsem koupil na ebay tah na Pogue a přišel mi s koncovkama s proužkama, který tam nepatří. Musel jsem je přebrousit. 

Hlavně se nepokoušej složit něco co neexistovalo. I když použiješ nějaké aftermarket díly, tak vzhledově stejné. Abys neprdnul Proof ciferník na novější hodinky nebo nedej bůh nestvořil skládačku jako je ten teal sunrise z Aukra. To by tě nikdo nepochválil. 

Pokud jsi z neznalosti koupil něco co má neodpovídající aftermarket díly a vyměníš je za lepší a odpovídající taky aftermarket, pokud nejde originál sehnat, tak tomu neříkej sbírkový kus, ale hodinky na nošení a měj z nich radost. Na denní nošení je Frankenstein v pohodě, když víš, že pouzdro a stroj je původní. Já si třeba nechal na Pogue renovovat původní cifr a už i to tady některým nevoní. Ale přece nenechám starou luminiscenci drolit se do stroje po GO. Takže přemýšlet, nevymýšlet nesmysly, nesahat na pouzdro vlastníma rukama a s dotazy na konkrétní díly se neváhej obrátit sem. A hoď sem fotky. Ať víme, jak moc tě někdo podělal a co jsi vlastně koupil.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...