Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 12. 7. 2015 v 15:15, ABCDE napsal:

Nedávno jsem v nějakém vlákně(nejspíš toto) narazil na odkaz na eshop, který prodával vintážní hodinky(zejména Seiko) a díly na ně. Ani za nic se mi nepodařilo dohledat :-( Nenapadá někoho co to může být za eshop?

myslím, že hledáš tohle: http://www.speedtimerkollektion.com/

• Odpovědi 3,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 26. 7. 2015 v 15:53, Miroslávek napsal:

Zdravím,

chtěl bych sem tam ponosit Seiko Helmet, ale původní tah je na mě krátkej. Jaký kožený řemínek by se na ně hodil ???

Ten původní tah stejně asi nebude origo. Co takhle rally nebo něco světlejšího?

post-23487-0-51524800-1437927846_thumb.jpg

post-23487-0-36634700-1437927857_thumb.jpg

Odesláno
  V 26. 7. 2015 v 16:24, lucid napsal:

Ten původní tah stejně asi nebude origo. Co takhle rally nebo něco světlejšího?

Díky , na ten Rally jsem taky myslel , ale překvapivě dobře vypadá i ten světle hnědý. Původně jsem myslel, že díky černým ručkám a bílýmu cifru nic jinýho než černá barva řemenu nepřichází v úvahu....

Odesláno

Potřebuji prosím poradit. Jedná se o model Champion 850 Alpinist, 17 kamenů. Jak zjistím datum výroby. Jedná se o model J13079. Omlouvám se, pokud píšu do špatného vlákna, ale nechtěl jsem zadávat nové téma.

Děkuji za pochopení :)

Odesláno
  V 26. 7. 2015 v 18:49, daur napsal:

Potřebuji prosím poradit. Jedná se o model Champion 850 Alpinist, 17 kamenů. Jak zjistím datum výroby. Jedná se o model J13079. Omlouvám se, pokud píšu do špatného vlákna, ale nechtěl jsem zadávat nové téma.

Děkuji za pochopení :)

Vyfoť dýnko nebo napiš co za další čísla na dýnku je.

Odesláno

Nemám foto. Dohaduju se s jedním mag..em o prodeji. Nechce poslat ani ň.  Čísla jsou na dýnku jen J13079 a pod obrysem hor na středu je napsáno Alpinist a pod tímto nápisem je 850. On tvrdí že jsou vyrobený v roce 1960, ale já jsem na netu našel info o roce 1963. Proto pátrám a pátrám :/

Odesláno

Na netu jsem našel toto foto 5b9367ae595d1fa3d9b24725fe43f5704ea34017

2cc26a358717bdc7413f3bf4d4cd1a87cdcf3fe4

ten můj " prodejce " , ale tvrdí, že luneta je čistě bílá . Tak se to koplikuje dále :/

Odesláno

Číslo 850 je číslo kalibru a u toho se udává r. výroby 1963, takže 1963 nejdříve, mohou být ale o pár roku mladší. Nicméně i tak by se jednalo o jedny z prvních Alpinistů, takže velice slušný úlovek.

Odesláno (upraveno)
  V 26. 7. 2015 v 19:40, daur napsal:

Dá se to zjistit podle strojku? Jinak zatím nic nemám. Domluva je hrozná :wallbash:

A na co to potřebuješ znát přesně? Podle čísla strojku to nezjistíš, bude tam napsán kalibr. Z r. 1960 ale nejsou určitě, první generace Alpinistů je až z r. 1961.

Upraveno uživatelem lucid
Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 26. 7. 2015 v 15:53, Miroslávek napsal:

Zdravím,

chtěl bych sem tam ponosit Seiko Helmet, ale původní tah je na mě krátkej. Jaký kožený řemínek by se na ně hodil ???

Da se koupit nastavec na sponu, prodlouzi to zhruba o cm, pokud by ti to stacilo.

Odesláno
  V 26. 7. 2015 v 19:47, Kamil napsal:

Da se koupit nastavec na sponu, prodlouzi to zhruba o cm, pokud by ti to stacilo.

Díky , potřeboval bych tak 2,5 cm, už jsem  objednal  dle doporučení  od Tondy rally řemen...

Odesláno
  V 26. 7. 2015 v 19:45, lucid napsal:

A na co to potřebuješ znát přesně? Podle čísla strojku to nezjistíš, bude tam napsán kalibr. Z r. 1960 ale nejsou určitě, první generace Alpinistů je až z r. 1961.

Děkuji moc za info. Problém je, že prodejce neposkytl žádné foto. Proto jsem pátral. Nemohl jsem nikde zjistit ani rok první gen. Alpinistů. Každopádně Ti děkuji a pokud se s prodejcem domluvím, tak ti pošlu foto :)

Odesláno

Tak po dlouhém pátrání na netu jsem našel jen tuto fotku. Musím Vás uklidnit majitelem asi nebudu :/ No nic naděje zůstává...

sk1244a5.jpg

Odesláno
  V 27. 7. 2015 v 6:29, daur napsal:

Tak po dlouhém pátrání na netu jsem našel jen tuto fotku. Musím Vás uklidnit majitelem asi nebudu :/ No nic naděje zůstává...

Kalibr 850 je z 2. generace Alpinistů a má jen ruční nátah. Tento model se měl vedle modelu se žlutým pouzdrem, indexy a ručičkami začít vyrábět v r. 1964.

Třeba to vyjde a dotyčný je prodá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...