kikapu Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února Pokračování SN-0117G: záhy mé nadšení opadlo - hodinky se začaly brutálně předcházet. Volal jsem místnímu členovi @tondako a ten mně uklidnil, že to bude banalita - přeskočený vlásek, musel jsem jim dopřát nějaký otřes. Tak jsem si udělal krátký výlet a vzal jsem sebou kromě San Martina ještě zlaté kapsáče IWC z roku cca 1930 (na těch už jsme se domlouvali v létě) a i ty staré nepřesné titanové Casia. Můžu říct, že jsem poprvé v životě potkal Pana hodináře. IWC budou cca v červnu, drobci spraveni do týdne - levně a kvalitně plus s výkladem odborníka. Oboje - San Martin i Casio - mi od pátku doteď (nedělní ráno) neudělaly ani vteřinu odchylku. Vypadá to, že díky tomuto Mistrovi řemesla už z mých hodinek nebudou rostoucí trpaslíci. Konečně jsem se i dozvěděl relevantní slabinu čínských hodinek a to totiž horší kvalitu materiálů namáhaných součástek strojku. To se nebavím o levných klonech levných čínských klonů a montáži strojků bez namazání, ale třeba o tom, co mám teď na ruce já. Až tady opět vypukne flame, mějte to na mysli, protože kritizovat čínské značky kvůli kopírování designu a ziskuchtivosti je směšné, to dělají téměř všichni. Ale je dobré vědět, za co se platí dejme tomu u hodinek se Selitou SW200 - a díky @tondako za dokonalou osvětu. Do třetice - díky za existenci tohoto fóra. Asi nikdy ze mně nebude chronomagor, ale díky vám snad nezůstanu úplným blbcem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kikapu Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února (upraveno) Nedalo mi to a hledal jsem, co v San Martinu obšlehli v případě SN0117-G a našel jsem https://www.stowa.de/flieger-classic-6498-with-small-second-pilot-strap-in-old-style-black Od začátku jsem si říkal, že by se mi tam líbila přiznaná značka - ať už nápis, nebo logo SM. V tomto případě mi ta falešná skromnost San Martinu přijde sprostá, laik na první pohled nemá šanci poznat rozdíl. Upraveno 16. února uživatelem kikapu doplnění textu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kikapu Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Po osmi dnech celková odchylka v rozmezí 0 až 1s - nekontroluji podle zvukového znamení, ale jen okometricky podle mobilu. Velká spokojenost. Celkově se mi čím dál víc líbí i celkový vzhled hodinek - v jednoduchosti je krása. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kikapu Odesláno 24. února Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února (upraveno) Definitivní konec radosti - hodinky vracím. Opět přeskočil vlásek - aniž bych hodinky vystavil nějakým otřesům. @tondako říkal, že by provedl nějakou modifikaci strojku - vlásek zde kmitá mezi dvěma kolíčky, v ETA6498 v uzavřeném okýnku - ale když mi řekl, že v těch hodinkách ani netiká Seagull, ale nějaký klon, tak už nemám chuť se s nima trápit. Zřejmě jsem měl i smůlu na nějaký blbý kus, ale případným zájemcůmbych rád replikoval vyjádření @tondako, že jde o modifikaci strojku z kapsáčů a že obecně mu nedělá moc dobře nošení na ruce. Takže tak do kanclu a na klávesnici psát rozvážně. Škoda, jsou to moc pěkné hodinky a přesnost mně velmi překvapila. Prozatím vezmu zavděk letitými Casio, které @tondako vzkřísil, za deset dní +3 sec je super. Upraveno 24. února uživatelem kikapu pravopis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 24. února Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února Tak kdyby sis přecejen chtěl udělat radost novými pilotkami s automatem, dají se pořídit třeba tyto: https://www.laco.de/cs/en/hodinky-a/pilotní-hodinky-základní/hodinky-pilota-augsburg-39mm-automatic-leather-strap Vím, je to dvojnásobná cena oproti těm čínám, nemají small second, ale jsou to slušné levné mechanické pilotky. Dá se vybrat ze dvou velikostí (39, 42 mm) a i přidat nějaké vylepšení (antireflex, delší rezerva chodu) Tady je k Laco hodinkám nějaké vlákno: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 24. února Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února Ja tenhle strojek mam v nejakejch no-name "čínách", kupovanejch pred 10 lety tady na foru a slape paradne. Vlastne diky za edukaci, myslel jsem, ze tam mam cinskej klon Unitasu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kikapu Odesláno 24. února Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února Dík za tip, já jsem k těm SM inklinoval proto, že ta vteřinovka na pozici 6 mi evokuje staré IWC po dědovi, ale ty nosit nechci. Ty Laco mně designem neoslovují - a jsou i za mojí finanční představou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kikapu Odesláno 24. února Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února V 24. 2. 2025 v 19:04, odjinud napsal: Ja tenhle strojek mam v nejakejch no-name "čínách", kupovanejch pred 10 lety tady na foru a slape paradne. Vlastne diky za edukaci, myslel jsem, ze tam mam cinskej klon Unitasu. Rozšířit jestli je to reakce na mne - tak se to nevylučuje, 6498 dělala ETA, Unitas, teď myslím Selita, ony totiž na původní návrh vypršely patenty, takže už to může dělat každý. Zamáčknu slzu a zítra se vrací k německému prodejci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 24. února Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února Aha, takze vlastne oboje. Ano, je to bez patentove ochrany. Mel jsem zato, ze tyhle strojky jsou nesmrtelne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kikapu Odesláno 24. února Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února Já taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se