Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 127
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Kdybych nebyl nalitej, tak bych k tomu snad i něco smysluplnýho napsal. Takhle to budu muset shrnout stručně: hrušky prostě nejsou jabka! ;)

Odesláno

No a ostatný sa učia a pozorujú ako to robí rolex. Kde bolo seiko v roku 1953 keď prišli na trh submariny, ako neboli to prvé diver Tie mali panerai pre taliansku armádu ale bol tam strojček rolex. To by si mohol aj rozmýšľať prečo patek sú najlacnejšie za 16.000chf a čaká sa na ne 5 rokov. A popri tom používajú oceľ 316L. Proste musíš to brať že v tejto branži platíš za inováciu.

Jo, Rolex mel prvni vodotesny pouzdro, to mu nikdo nevezme. Submariner je bezesporu nesmrtelna ikona, vo tom nikdo nepolemizuje, ale to srovnani se Seiko v tyhle oblasti. Nevim nevim, kam Rolex posunul technologicky svuj legendarni model za poslednich rekneme 20 roku? Ne designove, ale technologicky. Myslis, ze potapeni a vyvoji opravdu venovali takovy usili, aby z toho byly nejaky inovativni a skutecne produktivni vysledky?  Seiko se tomuhle oboru venuje vic, jak pul stoleti a troufam si rict, ze ma patentu, jako nikdo jinej. A propos, jen prvni model Seiko tuna  jich mel vic, nez dvacet (!)...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Jo, Rolex mel prvni vodotesny pouzdro, to mu nikdo nevezme. Submariner je bezesporu nesmrtelna ikona, vo tom nikdo nepolemizuje, ale to srovnani se Seiko v tyhle oblasti. Nevim nevim, kam Rolex posunul technologicky svuj legendarni model za poslednich rekneme 20 roku? Ne designove, ale technologicky. Myslis, ze potapeni a vyvoji opravdu venovali takovy usili, aby z toho byly nejaky inovativni a skutecne produktivni vysledky? Seiko se tomuhle oboru venuje vic, jak pul stoleti a troufam si rict, ze ma patentu, jako nikdo jinej. A propos, jen prvni model Seiko tuna jich mel vic, nez dvacet (!)...

Tak určite každý má svojho favorita u mňa je to tudor a rolex a beriem to tak ako porsche 911 že state to dokonale zlepšuješ a to je dosť ťažké. Ohľadom Seiko fakt neviem nikdy som tam nebol nevidel som ako fungujú nepoznám odtiaľ nikoho z fabriky takže fakt neviem. Určite majú svoje výhody ale japonské hodinky sú pre mňa pole neorané na rozdiel od Omegy. To je to isté ako keby si žil v mladej boleslav a vieš ako sa vyrábajú skodovky.

Odesláno

A PS ja svoje diveri beriem či na dovolenku alebo do práce. Nato som si ich kúpil aby som ich nosil nie zamykal doma.

Odesláno

Tak určite každý má svojho favorita u mňa je to tudor a rolex a beriem to tak ako porsche 911 že state to dokonale zlepšuješ a to je dosť ťažké. Ohľadom Seiko fakt neviem nikdy som tam nebol nevidel som ako fungujú nepoznám odtiaľ nikoho z fabriky takže fakt neviem. Určite majú svoje výhody ale japonské hodinky sú pre mňa pole neorané na rozdiel od Omegy. To je to isté ako keby si žil v mladej boleslav a vieš ako sa vyrábajú skodovky.

Jasne o ostatnich nevis nic, ale rolex je urcite nejlepsi ;)

Odesláno

A kolik lidi tady ty suby potopi aspon ve vane???

Kdyz sem dam fotku hodinek nekde v rybniku nebo jak afri dal fotku u more a razem z toho byl skoro neprodejnej kus potom...

A muzete mi to vyvracet-jsem tady uz celkem dlouho a jsem zvedavej kdo se ozve ze svoje suby ma jako ?pracanty? na tvrdou praci...jedinej kdo s nima strka ruku do zachodu je filo a to jeste nevime-protoze ji tam schoval-jen to napsal :)

Je to sice už dvě stránky starý (přitom jak to tady valí), ale teda já se ozvu :-) Svoje Suby jsem měl x let jako daily watch se vším co k tomu patří, jediná činnost na kterou jsem si je sundal bylo sekání dřeva (když jsem si vzpomněl). Do vany, do moře, na střelnici, se psama, atd. Ano, mám na nich z toho ťuklý pouzdro, tak že to asi nepůjde opravit, mám na nich rozhodně víc věcí než ?vlásečnice?, když mám náladu, vezmu je klidně capecodem (leštěný části), nebo tah ?klasicky? houbičkou na nádobí. Až toho bude moc, půjdou na servis, tam s tím něco udělají, nebo taky ne, co už... Já hodinky nosím, neopečovávám v trezoru, stopy na nich jsou mými vzpomínkami. Pro někoho jsem možná ?prase?, ale věci mají sloužit mně, ne já jim. S Ploprofama se vesele potápím, sundám si je, položím na dno, vyfotím s rybou, atd. S Breitlema stavím s malou hrady z písku na pláži a je mi to jedno. S Panerai taky vesele plavu, nebo prostě dělám co je potřeba, atd atd. Jasně, chovám se k věcem slušně, ale zase ne tak, že bych běžel sundat hodinky, než vyklopíme bábovičku. Když je budu prodávat, tak to bude jen osobně, chceš / nechceš - stav vidíš. A i při tomto (pro mne běžným) používání bych ty šrámy čekal horší. Když už toho bude pro mé oko moc - šup do servisu a vrátí se o poznání lepší. Třeba dnes jsem krmil slepice s Pam, rozhodně si je na to nebudu sundávat. Ale já jsem divnej :-) Fotky můžu doložit :-)

Odesláno (upraveno)

Jasne o ostatnich nevis nic, ale rolex je urcite nejlepsi ;)

Ostatné nesledujem iba švajčiarske. Neuhriznes ruku ktorá ta kŕmi Upraveno uživatelem mini46
Odesláno (upraveno)

Je to sice už dvě stránky starý (přitom jak to tady valí), ale teda já se ozvu :-) Svoje Suby jsem měl x let jako daily watch se vším co k tomu patří, jediná činnost na kterou jsem si je sundal bylo sekání dřeva (když jsem si vzpomněl). Do vany, do moře, na střelnici, se psama, atd. Ano, mám na nich z toho ťuklý pouzdro, tak že to asi nepůjde opravit, mám na nich rozhodně víc věcí než ?vlásečnice?, když mám náladu, vezmu je klidně capecodem (leštěný části), nebo tah ?klasicky? houbičkou na nádobí. Až toho bude moc, půjdou na servis, tam s tím něco udělají, nebo taky ne, co už... Já hodinky nosím, neopečovávám v trezoru, stopy na nich jsou mými vzpomínkami. Pro někoho jsem možná ?prase?, ale věci mají sloužit mně, ne já jim. S Ploprofama se vesele potápím, sundám si je, položím na dno, vyfotím s rybou, atd. S Breitlema stavím s malou hrady z písku na pláži a je mi to jedno. S Panerai taky vesele plavu, nebo prostě dělám co je potřeba, atd atd. Jasně, chovám se k věcem slušně, ale zase ne tak, že bych běžel sundat hodinky, než vyklopíme bábovičku. Když je budu prodávat, tak to bude jen osobně, chceš / nechceš - stav vidíš. A i při tomto (pro mne běžným) používání bych ty šrámy čekal horší. Když už toho bude pro mé oko moc - šup do servisu a vrátí se o poznání lepší. Třeba dnes jsem krmil slepice s Pam, rozhodně si je na to nebudu sundávat. Ale já jsem divnej :-) Fotky můžu doložit :-)

Tak presne s tebou súhlasím hodinky majú slúžiť tebe nie ty hodinkam.

A do hrobu si ich asi nezoberie tak si ich treba užiť.

Upraveno uživatelem mini46
Odesláno

Suby mám na tři roky ruce 24/7. "Potápění" Subů ve vaně patří k mým oblíbeným dětinským zábavám. Když byly poprvé v moři, nalezl mi pod lunetu písek a dost to skřípalo. Střílel jsem s nima a snažil se trefovat do golfových míčků. Každej škrábanec

a ťukanec je příběh - jsou to moje Suby, nemůžu je nikdy prodat, protoře byly na místech a zažily se mnou věci, o kterých vím jenom já a vždycky, když si nějakého šrámu všimnu, tak si vzpomenu na situaci, jak se stal. Sundal jsem je jednou, když jsem se snažil vyměnit žárovku v autě; to vypadalo hodně nebezpečně.

Abych nebyl úplně OT: První "nice" hodinky, po kterých jsem toužil byly černé bezvlnkové SMP. Sraly mě na nich crown guards, tvar korunky, žebrování lunety a hlavně ten hogo fogo tah. Pak se toužilo po Moonech a nakonec se po dlohué době koupily Suby. Takže za Mě Suby - tak prosté a univerzální, že me funkcionalistické já ve stylu "ornament a zločin" plesá. Jo, možná bych nenápadně poslal ke dnu tu olalá mercedes ručku (sword hand na Milsubech mi přide geniální). Ale Seamastery jsou na mě designově moc hogo fogo. Ale já jsem obecně vzhledově (i jinak :)) hodně jednoduchej.

Odesláno

Tak když už jsme sem zamotali Japonce, tak na potápění za mě v pořadí Rolex, Omega, no a určitě Citizen místo toho Seika :-) :-)

Ty ses furt proti tomu Seiku zaujatej, pac se tvejm kamosum, nebo komu, vysypaly nejaky petky, nebo ja nevim co. Jo, Citizen a jeho Aqualandy mam taky moc rad, mel jsem urcite patery, mozna jich bylo vic, momentalne mam treba JP2000, coz povazuju ( jiste nejen ja) za jedny z nejkultovnejsich modernich a OPRAVDU  pouzivanych divers hodinek. Ty jsou navrzeny a stvoreny skutecne k potapeni, ne jak ty tvoje vosmikilovy Breitlingy za kilo, ktery nejenom ze jsou velky a tezky, je v nich naprosto, ale naprosto tuctovej strojek, ale jeste navic budou dost tezko prodejny, abys na nich neprovaril gate. Ale tim netvrdim, ze bych je jako tezitko nepouzil :lol2: .

Odesláno

Každej škrábanec

a ťukanec je příběh - jsou to moje Suby, nemůžu je nikdy prodat, protoře byly na místech a zažily se mnou věci, o kterých vím jenom já a vždycky, když si nějakého šrámu všimnu, tak si vzpomenu na situaci, jak se stal. Sundal jsem je jednou, když jsem se snažil vyměnit žárovku v autě; to vypadalo hodně nebezpečně.

Ano, tohle jsem opomněl, ačkoli jsem hypoteticky psal o případném prodeji - tak kdybych měl prodat všechny kusy, suby zůstanou. Ze stejného důvodu jak píšeš.

Odesláno

Ostatné nesledujem iba švajčiarske. Neuhriznes ruku ktorá ta kŕmi

Hele ja chapu ze si fanda Rolexu (at uz z jakyhokoliv duvodu), ale obhajovat cenu rolad tim ze pouzivaj nejaky spejsl cnc masiny (konkurence to jiste krouha na stejnejch/podobnejch) nebo dokonce ze platis za inovace (srovnej treba Zenith el primero defy21 a daytony) mi prijde uplne mimo.

Platis HLAVNE za znacku (a za jejich pribeh/historii).

Odesláno

Já měl Omegu jako přestupní stanici k Rolexu a myslím, že takových lidí je tu docela hodně, a že je to v podstatě obvyklé přejít ze Seamasterů na Suby. Opačný postup - zbavit se Roleb a přejít na Omegu - bude o poznání méně častý.   

Odesláno

Na nových vlnkách mi oproti subům pár věcí docela vadí: umístění datumky (nepraktické), zbytečný héliák, vícebarevná lumi, vzorec oxidu zirkoničitého na dialu (proč sakra?), průhled, rozměry (a asi i hmotnost, nevím) jo a tah ne nezužuje.

Odesláno

to Tomak: dobra poznamka.. Dovolim si navazat na Tvoji myslenku, akorat to prehodit.. Tedy co kdyby Suby tu chodili za 60k (novy budou kolem 90k) a Seamastery za 2 kila.. Pricemz etalonem vrcholu luxusu pro masy by byly ty Omegy. Dam hlavu za to, ze spousta z tech, co ted neda na Suby dopustit, by stejne tak nedala dopustit na novy/stary Seamastery.. 

Mimochodem me se taky libi cisty design Rolad, ale nejaky zasadni kvalitativni rozdil zkratka nevidim.. Ale jak uz jsem psal, ta aura je proste vyjimecna a Rolex si jede vlastni ligu :) 

Odesláno (upraveno)

kdežto na starých to byla jen luneta, její úchop a chod, heliák, jo a taky tah...

Upraveno uživatelem LovecK
Odesláno

Ty ses furt proti tomu Seiku zaujatej, pac se tvejm kamosum, nebo komu, vysypaly nejaky petky, nebo ja nevim co. Jo, Citizen a jeho Aqualandy mam taky moc rad, mel jsem urcite patery, mozna jich bylo vic, momentalne mam treba JP2000, coz povazuju ( jiste nejen ja) za jedny z nejkultovnejsich modernich a OPRAVDU pouzivanych divers hodinek. Ty jsou navrzeny a stvoreny skutecne k potapeni, ne jak ty tvoje vosmikilovy Breitlingy za kilo, ktery nejenom ze jsou velky a tezky, je v nich naprosto, ale naprosto tuctovej strojek, ale jeste navic budou dost tezko prodejny, abys na nich neprovaril gate. Ale tim netvrdim, ze bych je jako tezitko nepouzil :lol2: .

Souhlasím s těmi JP 2000, k potápění jsem je používal asi osm let, brácha patnáct a má je dodnes, neskutečně dobré hodinky, ono vícero modelů od Citizenu. Proto jak píšu, v potápěčské komunitě je na míle vpředu v oblíbenosti před Seikem. No a zbytek už je jen taková tvá odplata, bububu, tvoje Béčka stojí za prd :-) Je to o preferencích, mě baví hodně moc, letos se pod vodu bohužel kvůli mým uším nedostali ale letos už to dopadne, tak ti dám vědět co a jak. Kalibr asi ví každý z nás že je léty prověřený, navíc po vytunění Breitlingem i extrémně přesný. Takže to všechno mě nechává chladným, úplně :-) A aby jsme nebyli úplně offtopic, u Rolexu i přes to že to jsou famózní hodinky do extrémních podmínek, taky mě Aš nejvíc vadilo že se písek dostával pod lunetu, tak pak drhla a skřípala. Pod vodou se ale hned vyčistila. Na druhou stranu my to nedělali nikdy Omegy a pro villain83 informace, luneta u Breitlingu taky ne, asi nejlépe řešená luneta kterou jsem kdy i divers hodinek měl. Ale jinak samozřejmě po zkušenostech s Rolexem, za mě první místo před vším co jsem zde zmínil :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...