mechano Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 pro Gandalfa : no trochu jedovatý to bylo ale v zásadě bych řekl že to platí. Švýcaři myslím , by nos neohrnovali a výrobě všech možných variant hodinek věnovali už hodně námahy takže bych vážně přenechal jim ty starosti s konstrukcí a příšerně jemnou výrobou. To chce asi obrovské zázemí a to tady nikdo nemá.
georg Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 dehyd napsal: Já nevím, možná od toho každý očekáváme něco jiného... Mě například jde o nesériové, tedy zajímavé, ale stále praktické a klasické hodinky. Osobně je hodlám nosit, ne je mít v šuplíku, či vitríně jako raritu. Já bych to viděl taky tak, jenže ... Když se tvořila LE Chronomag, stavělo se na základě modelu Linea. Tehdy byla jen v pouzdře 36 mm a LE se měla mimo jiné odlišovat velikostí pouzdra 40 mm. Dva měsíce po realizaci LE je na světě sériová Linea s pouzdrem 40 mm. Kolik lidí z vašeho okolí pozná rozdí mezi LE Chronomag a běžnou sérií? tů mechano: rozumím tomu tak, že bychom zkusili oslovit nějakou švajc hodinářskou firmu a poptat u nich LE Chronomag Czech Republic?
dehyd Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 georg napsal: Já bych to viděl taky tak, jenže ... Když se tvořila LE Chronomag, stavělo se na základě modelu Linea. Tehdy byla jen v pouzdře 36 mm a LE se měla mimo jiné odlišovat velikostí pouzdra 40 mm. Dva měsíce po realizaci LE je na světě sériová Linea s pouzdrem 40 mm... ...tak v tom případě je něco špatně, ale nebude to chyba členů fóra. Tady si to dovolím natvrdo svalit na Prima. Proč toto udělali ? Prostá komerce ? To je znevažování principu a znehodnocování L.E. Něco takového by se nemělo stávat. Pokud nalákám zákazníky právě na exkluzivitu L.E., je nepřípustné později takto obrátit. Pokud chtěli použít stejnou velikost, měli model alespoň odlišit jinými, dostatečně charakteristickými prvky. Na tohle bych rád slyšel upřímnou odpověd, protože jestli je to tak, velmi to ochlazuje mou důvěru v exkluzivitu další L.E. a potažmo můj zájem o ní. PRIME ?????????????
odklizec Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 No nechci vam do toho mluvit, ale o standartni Liena 40 s etou se mluvilo uz v prubehu diskuze o L.E.? My to mame s PRIM kalibrem, standard je s beznou etou. Datumovka pryc a nejruznejsi customizace, ktere na beznem modelu nenajdete, mi se to zda dost L.E.? Pokud by to byl model vyhradne urceny pro chronomag s exkluzivni vyhradou, ze se nikde jinde neobjevi, tak se obavam ze by ta cena byla ponekud jinde.
JJ Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Já mám také dojem, že pan Prokop psal na rovinu, že to velké pouzdro budou chtít použít v sériových hodinkách a to ještě před uzavřením le. Navíc ten rozdíl v kalibru je dost zásadní - Orlíky le/oe a Spartaky le/oe se také liší víceméně jen kalibrem (nechytat za slovo) a absence datumovky ty hodinky odlišuje na první pohled.
noname Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Souhlasím s odklizecem a JJ. O použití pouzdra 40 mm v běžné sériové výrobě se mluvilo a byl to také důvod mého odstoupení z l. e. Věděl jsem, že si budu moci tyto hodinky v budoucnu kdykoliv koupit, i když s Etou.
dehyd Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 V tom případě toto vysvětluje situaci a omlouvám se. Je tedy ovšem třeba být i tentokrát informován předem o zamýšleném využití prvků nové L.E. pro další sériovou výrobu, aby nebylo nějaké překvapení.
cigi Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Odklízeč má naprosotou pravdu, právě výchozím bodem linea l.e. bylo to, že bude sloužit jako otvírák uvedení linea 40mm na trh!!! Je to vynikající pro obě strany výhodný marketingový tah, jen kdyby se něco takového povedlo i tentokrát! Je mi jen líto, že na webu prim není o l.e. ani zmínky. Pánové, řešili jsme to již mnohokrát - veškeré prvky z naší a jakékoli další l.e. budou pochopitelně kdykoli kýmkoli opět použity, tak jako vše v minulosti i budoucnosti. Navíc čím delší je tato diskuze, tím jasněji vysvítá, že to bude pěkně obyčejné a nebude ani co opakovat. To je očekávané - když probíhalo hlasování o základní podobě Linea l.e., tak seriová verze jasně vyhrávala a válcovala ostatní, dokud rázně nezasáhl prim a neotočil to k dnešní podobě. Tohle dopadne stejně, a je to tak v pohodě!
JJ Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 cigi: no já mám dojem, že tady se o Chronomag l.e. píše poměrně jasně: http://www.prim.cz/kolekce/linea40
cigi Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 JJ, asi jsem oslepl, ale o chronomag l.e. jsem tam našel opravdu jen zmínku. Víš, já si to představoval v rubrice novinky nebo společenské akce a pod. Jak se tady Mr. chronomag a další členové klubu rozplývali nad tím příběhem, aukcí a tak dál, žádná veřejná kampaň se z toho nevytěžila. Je to jasné, nikdo z nás není VIP (domnívám se) a na ty prim vsadil, ale možná právě v segmentu pro obyč.lidi by to mohlo zabrat. Nikde nic, mrtvo. Nestěžuju si, není to opravdu žádný zázrak, ta l.e., jen se divím, protože plány byly velkolepé. Alspoň třeba článeček na titulní straně chronomagu nebo tak, ale já jsem marketingová nula, neberte mě vážně.
Ondraj Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Vzhledem k tomu, že šlo o vůbec první takovou akci v historii celého Primu jsem také očekával, že se kolem toho udělá trochu větší humbuk. Nijak mi to nevadí, ale určitě se to dalo využít marketingove více.
Onisan Odesláno 26. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2006 dehyd napsal: Já nevím, možná od toho každý očekáváme něco jiného... Mě například jde o nesériové, tedy zajímavé, ale stále praktické a klasické hodinky. Osobně je hodlám nosit, ne je mít v šuplíku, či vitríně jako raritu. Já si myslím, že by bylo dobré se ubírat cestou klasických, jednoduchých, elegantních hodinek...
Honza49 Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 2Prim Trochu mi chybí ve standartu nějak označená korunka (třeba P jako Prim) a taky něco na přezce (třeba Prim) Mají to skoro všechny dobré firmy, a Vy dobrá firma jste.
cigi Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 chlapi, co si kurňa pod tím klasické jednoduché elegantní vlastně představujete? Jsem vedle. Že vy vlastně chcete spartaky s věnováním nebo azimuth s prim logem. (nadsázka) To je mi MNOHEM bližší diskuze s odklízečem. Ta je vlastně úplně moje kafe. Odklízeči, vyklidil jsi pole?
typograf Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Tak odklízeči, pojď sem, ať můžete společně s cigim navrhovat ty klasické, jednoduché a elegantní Primky! :cool:
dehyd Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 cigi napsal: chlapi, co si kurňa pod tím klasické jednoduché elegantní vlastně představujete? Jsem vedle. Že vy vlastně chcete spartaky s věnováním nebo azimuth s prim logem. (nadsázka) To je mi MNOHEM bližší diskuze s odklízečem. Ta je vlastně úplně moje kafe. Odklízeči, vyklidil jsi pole? >cigi: Já měl za to, že v tomto vlákně se na zakladě diskuse všech zainteresovaných bude hledat konsensus. Neboj, diskuze s tebou se rozhodně násilím domáhat nebudu - v posledních pár příspěvcích jsem měl ostatně dojem, že si dokonce vystačíš "sám se sebou"
cigi Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 Dehyde, jestli chceš hledat konsensus, potřebovali bychom znát tvou odpověď na moji otázku, co si pod tím ... představuješ.
dehyd Odesláno 26. května 2006 Nahlásit Odesláno 26. května 2006 cigi napsal: Dehyde, jestli chceš hledat konsensus, potřebovali bychom znát tvou odpověď na moji otázku, co si pod tím ... představuješ. Už jsem to tu v tom vlákně psal několikrát - byly tu už i dotazníky k "zaškrtávání" - nepamatuješ? Mám pocit, že tu běháme pořád dokola a opakovaně se snažíme přesvědčovat sami sebe o jednom a tomtéž...
Prokop Odesláno 28. května 2006 Nahlásit Odesláno 28. května 2006 cigi napsal: JJ, asi jsem oslepl, ale o chronomag l.e. jsem tam našel opravdu jen zmínku. Víš, já si to představoval v rubrice novinky nebo společenské akce a pod. Jak se tady Mr. chronomag a další členové klubu rozplývali nad tím příběhem, aukcí a tak dál, žádná veřejná kampaň se z toho nevytěžila. Je to jasné, nikdo z nás není VIP (domnívám se) a na ty prim vsadil, ale možná právě v segmentu pro obyč.lidi by to mohlo zabrat. Nikde nic, mrtvo. Nestěžuju si, není to opravdu žádný zázrak, ta l.e., jen se divím, protože plány byly velkolepé. Alspoň třeba článeček na titulní straně chronomagu nebo tak, ale já jsem marketingová nula, neberte mě vážně. Cigi, neberte si to osobně, prostě jen nevím kam dřív skočit!
Prokop Odesláno 28. května 2006 Nahlásit Odesláno 28. května 2006 Honza49 napsal: 2Prim Trochu mi chybí ve standartu nějak označená korunka (třeba P jako Prim) a taky něco na přezce (třeba Prim) Mají to skoro všechny dobré firmy, a Vy dobrá firma jste. Opravdu myslíte, že "P" bude budit ty správné asociace?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se