Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Člověk se stále učí, přiznám se, že jelikož do Německa nejezdím skoro vůbec, tak jsem tohle netušil ( jiný jejich pí.....viny typu, jak má vypadat přesně parkovací kotouč, to vím, ale tahle "blbůstka" překvapila ). Ty, co jezdíte často sem, to asi víte, je to spíš pro ostatní. A netuším, jetli tohle v Evropě mají ještě někde ?
Základní pravidlo z autoškoly tady neplatí. Řidiči se kvůli tomu chytají do drahých pastí (autosalon.tv)
Rovnako to je aj v Rakusku.
Odesláno
před 18 hodinami, shaggy napsal:
před 23 hodinami, kuncák7 napsal:
Člověk se stále učí, přiznám se, že jelikož do Německa nejezdím skoro vůbec, tak jsem tohle netušil ( jiný jejich pí.....viny typu, jak má vypadat přesně parkovací kotouč, to vím, ale tahle "blbůstka" překvapila ). Ty, co jezdíte často sem, to asi víte, je to spíš pro ostatní. A netuším, jetli tohle v Evropě mají ještě někde ?
Základní pravidlo z autoškoly tady neplatí. Řidiči se kvůli tomu chytají do drahých pastí (autosalon.tv)

Rovnako to je aj v Rakusku.

Tak abych řekl pravdu, tak tohle slyším dost nerad. Moc tudy nejezdím, ale když už tak už. 

• po měsíci...
Odesláno

Pro své duševní zdraví si tu odložím jeden z argumentů, co mi právě přišel v námitce na návrh opatření obecné povahy od absolventa VŠ, dopravní fakulty - 

v jednosměrce obousměrný provoz cyklistů je bezpečnější než jednosměrný provoz pro všechny… 

Tohle vypořádávání se s blábolem jednoho aktivního hlupáčka mi zabere asi spoustu času ( je toho na 4 stránky ). 

Asi tu mají pravdu ti, co tvrdí, že dopravní fakulta VŠ je pro každýho příchozího.

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Tezko to hodnotit z kontextu nasi dopravni infrastruktury ve mestech a slozeni dopravy. Stejne jako je blbost to aplikovat bez rozmyslu vsude, by byla blbost to nezkusit nekde, kde to muze davat smysl.

Odesláno
V 9. 11. 2023 v 13:39, kuncák7 napsal:

Pro své duševní zdraví si tu odložím jeden z argumentů, co mi právě přišel v námitce na návrh opatření obecné povahy od absolventa VŠ, dopravní fakulty - 

v jednosměrce obousměrný provoz cyklistů je bezpečnější než jednosměrný provoz pro všechny… 

Tohle vypořádávání se s blábolem jednoho aktivního hlupáčka mi zabere asi spoustu času ( je toho na 4 stránky ). 

Asi tu mají pravdu ti, co tvrdí, že dopravní fakulta VŠ je pro každýho příchozího.

Tak pokud takto argumentuje absolvent VŠ - dopravní fakulty tak se nemůžeme divit, že ta doprava vypadá tak jak vypadá 😀.

A třeba v Praze o tom hodně vypovídá i to, že dopravu tam "řídí" doktor, myšleno lékař

Odesláno
před 39 minutami, skalis napsal:

Tezko to hodnotit z kontextu nasi dopravni infrastruktury ve mestech a slozeni dopravy. Stejne jako je blbost to aplikovat bez rozmyslu vsude, by byla blbost to nezkusit nekde, kde to muze davat smysl.

Bohužel to ale funguje přesně tak, jak jsi zmínil - aplikujeme či snažíme se to aplikovat všude. I tady již funguje plno zon 30 km/h které dávají smysl ( nelze tam aplikovat obytnou zonu s patřičnejma úpravama ), ale tlak na zavedení celkové 30 všude je značná.

před 22 minutami, childe napsal:

Tak pokud takto argumentuje absolvent VŠ - dopravní fakulty tak se nemůžeme divit, že ta doprava vypadá tak jak vypadá 😀.

A třeba v Praze o tom hodně vypovídá i to, že dopravu tam "řídí" doktor, myšleno lékař

A co dodat k tomuhle? Není co, předchůdce ať byl jakejkoliv, tak si vyslechl názory všech a docela na ně dal. Tenhle se obklopil architektama z IPRu ( snílci, co nás vidí jako Mnichov, kde se mohlo začínat na louce ) a pak lidma z cyklistů sobě, pražskejch matek,........ - dal jim funkce, pravomoce a hlavně zajistil i platy. 

Odesláno

🙃 no jasně, s Zelená vlna skončila dávno a tenhle Hřib Satan to dojebal totálně a ještě posere víc.

Říkejme mu Muchomůrka zelená, také smrtelně jedovatá, nic dobrého.🤠

Odesláno

V dopravě je bohužel děsnej a nechává si radit od lidí, co nemají ani základní znalosti místopisu (já to teda neumím, ale vždycky něco načmáraj do projektu, rozmáchnou se jak kdyby ulice byla bulvár v Bukurešti nebo Paříži a pak se divěj, že se to tam nemůže vejít ). 

Odesláno

Patecni zkusenost senochrupa dorazivsiho ze Sudet do velkomesta. Jel jsem prednaset, destinace Kongresove centrum Pankrac.

Obvykle nechavam auto na Letnanech P+R, dojizdim sockou. Cesta mezi sjezdem z okruhu na HK a kruhacem pred P+R v 7:45 krasnych 40minut. Pred parkovistem cedule OBSAZENO. Na pankace jsem tam vjel a ejhle, dobre 10% volnych mist. Parkoviste na strese Z TECHNICKYCH DUVODU UZAVRENO. Ze by tam byl nekde verejny hajzlik, o tom si roky muzu nechat jen zdat.

Odprednasel jsem a doufam, ze do velkomesta dalsi nejmene mesic nebudu muset.

Odesláno

Co je to prosím za novou kameru na Č.S. exilu, Praha 12. Resp. je tam kamera z kopce i do kopce. Ceduli radar jsem nějak neviděl a bliká to. Je tam teda měření nebo jen zobrazují rychlost? Díky

Odesláno
před 2 hodinami, tmx napsal:

Co je to prosím za novou kameru na Č.S. exilu, Praha 12. Resp. je tam kamera z kopce i do kopce. Ceduli radar jsem nějak neviděl a bliká to. Je tam teda měření nebo jen zobrazují rychlost? Díky

Dej mi přesnější lokaci, bydlím kousek odtud, o víkendu kouknu a zkusím zjistit víc.

Odesláno

Je to směrem z kruháče, dolů ke křížení ulic Andělova a Krouzova. Před přechodem tam vyrostla kamera s cedulí kolik jedeš. Ve stejném místě v protisměru, cca 200m do kopce, je to samé.

Odesláno
před 21 minutami, tmx napsal:

Je to směrem z kruháče, dolů ke křížení ulic Andělova a Krouzova. Před přechodem tam vyrostla kamera s cedulí kolik jedeš. Ve stejném místě v protisměru, cca 200m do kopce, je to samé.

Ok, dik

Odesláno
V 14. 12. 2023 v 18:09, tmx napsal:

Včera jsem tam koukal, zatím to funguje jako informativní radar ( je to kvůli tomu přechodu pro chodce- používá ho dost děti cestou do školy a školky ). Ještě pohledání v práci rozhodnutí magistratu- zda se to bude doplňovat a zda to plánujou propojit a pokutovat. 

• po 3 týdnech...
Odesláno

Já tam teda (před přechodem, dostatečně vysoko nad pitomě stojícíma autama) vidím značku "dej přednost v jízdě". Jestli maestro s onboard kamerou čekalo že po vjetí doprostřed křižovatky bude mít automaticky přednost zprava, tak se šeredně přepočítalo a mělo by vrátit řidičák :thumbsdown_anim:

Odesláno
1 hour ago, kuncák7 said:

Dalo mi dost práce, co k tomuto zaslanému videu a velice obsáhlému e-mailu ( naprosto bez souvislostí a argumentů sepsanému ) slušně odpovědět. Systém padajícího trusu holt funguje všude.

Akoze vinnik natacajuci svoju blbost ma nejaky problem alebo co? :)
Sa mi zda alebo je vodicom naozaj zena?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...