Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  VS napsal:
Jako sranda dobré, bohužel je čím dál víc lidí, co nepoužívají zdravý rozum a věří takovým blbostem. A pak mají prostor různí podvodníci, kteří na tom vydělávají. Vždycky si představím Čmaňu Zedníčka, jak v básnících točí pérem :D Nejlíp se prodává, co nejde ověřit. Pak není možné ani reklamovat.

Ale na druhou stranu je podle mě stejně špatné, když lidé všechno posuzují jen oním "zdravým" rozumem. Ostatně já ani nevím, jaká je vlastně definice "zdravého" rozumu... Zažil jsem spoustu divnejch pocitů na místech, kde umírali lidé (byl jsem skoro dva roky profesionální hasič) a s největší pravděpodobností šlo skutečně spíš o autosugesci než o cokoli jiného. Navíc při zásahu ani není na nějaké astrální úvahy čas :) Ale rozdíl mezi mnou a člověkem se "zdravým" rozumem je asi v tom, že já si v hlavě nechávám skulinku na ono, u pragmatiků nepopulární, sousloví "co když..."

• Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  PepaSFI napsal:
a co si pak myslet třeba o panu Grygarovi? Uznavany vědec ktery sam sebe prohlašuje za hluboce věřiciho člověka a současně představitel spolku Sisyfos aktivně bojujici proti "blativemu myšleni". Nesmyslnějši protiklady si lze stěži představit.

S hodnocením Grygara souhlasím. Mám pocit, že se kdysi prezentoval jako věřící křesťan a když došlo "na lámání chleba", byl horší než ateista. Ale to bylo v době, kdy bylo moderní se hlásit ke křesťanství (počátek devadesátých let).

Na karmu nevěřím, na "negativní energii" v hodinkách taky ne. Genius loci určitých míst prožívám, nedávno např. na Obersalzberku v místech Berghoffu. Ale může to být jen tím, že to místo je zvláštní. Hodinky po Hitlerovi bych na ruku nevzal jenom proto, že by byly příliš cenné, stejně jako jeho PPK, kterým to uzavřel. Příběh, který se k věci váže - ano, ale tím to hasne.

Odesláno
  Kalifx napsal:
člověkem se "zdravým" rozumem je asi v tom, že já si v hlavě nechávám skulinku na ono, u pragmatiků nepopulární, sousloví "co když..."

Ale veda si take nechava prostor pro "co kdyz", Jednim z jejich piliru je prave neprijimani poznatku jako absolutni pravdy, Je dulezite pripoustet si, ze to nemusi byt tak, jak si myslim. Proto se provadeji nove a nove experimenty, ktere jsou konfrontovany s teorii. Ale kdyz necemu nerozumim, tak to hned neprisuzuji nadprirozenym silam. To je vse. Nebudu tvrdit, ze "z predmetu vyzaruje energie", kdyz to nemam cim podlozit. Na zaklade pocitu se veda nedela.

OT: K hasicske profesi mam hluboky respekt

Odesláno (upraveno)

elektrická energie tady byla i v době kdy by tehdejší vědecká elita popřela existenci takové energie... a prostě si tady v pohodě existovala... Plazma, černé díry, dokonce i zeměkoule byla koule přestože stejně vzdělaní jedinci její kulatost popírali... to že něco nevidím, neznám, ještě neznamená, že to neexistuje... např. CzechJoker je pro mně jen avatar s helmou z filmu FullMetal Jacket... a pravděpodobně někde existuje víc než tenhle avatar... i když.... :)

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno (upraveno)
  skalis napsal:
Ale veda si take nechava prostor pro "co kdyz", Jednim z jejich piliru je prave neprijimani poznatku jako absolutni pravdy, Je dulezite pripoustet si, ze to nemusi byt tak, jak si myslim. Proto se provadeji nove a nove experimenty, ktere jsou konfrontovany s teorii. Ale kdyz necemu nerozumim, tak to hned neprisuzuji nadprirozenym silam. To je vse. Nebudu tvrdit, ze "z predmetu vyzaruje energie", kdyz to nemam cim podlozit. Na zaklade pocitu se veda nedela.

OT: K hasicske profesi mam hluboky respekt

Souhlas, já taky nemluvil a priori o vědě jako spíš o lidech, kteří vše posuzují pouze na základě výsledků vědeckého zkoumání (viz starší vlákno o náboženství, tam je to docela vostrý :) ). Sám jsem římský katolík (ovšem na Moravě jsi jím většinou ještě dřív než se narodíš - viz MP-Meaning of Life :) ), ale také je pravda, že mám nepřekonatelný problém s morálkou římskokatolické církve. Takže z pohledu této instituce jsem vlastně vyděděnec, protože ač sám věřící, tak nijak organizován a - ergo kladívko - zbloudilá duše. Ale to už je asi OT...

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

par lidi zabyvajicich se zahadami znam a musim konstatovat že až na jednoho ktery je regulerni magor s papirama na hlavu jsou všichni rozumni lide s velice serioznim přistupem k věci. Jen maji dost odvahy na to aby se zajimali o věci ktere ta oficialni věda odmita. Radioamateršti konstrukteři maji takove přislovi: co jde měřit měřte, co nejde měřit měřitelnym učinte. Taky diky tehle tvrdohlavosti existujou anteny ktere by teoreticky neměly fungovat a ktere vzdoruji počitačovym analyzam ale to je mimo hrnec.Oficialni věda se občas chova způsobem: co nejde měřit to neexistuje a vy všichni jste blbci když se snažite přijit na to jak to měřit.

Odesláno
  PepaSFI napsal:
co nejde měřit měřitelnym učinte. Taky diky tehle tvrdohlavosti existujou anteny ktere by teoreticky neměly fungovat a ktere vzdoruji počitačovym analyzam ale to je mimo hrnec.Oficialni věda se občas chova způsobem: co nejde měřit to neexistuje a vy všichni jste blbci když se snažite přijit na to jak to měřit.

Tohle je podle me spravny pristup. Ale dokud to "neco" opravdu nezmerim, tak o tom nemuzu delat zavery. A nemyslim si, ze veda rika "co je nemeritelne neexistuje". Spis je to opacne. Nejdriv zmer a pak o tom muzes vykladat. Je jasne, ze bez zmereni a provedeni reprodukovatelneho experimetu nemuze nikdo cekat pozitivni reakci z vedecke komunity.

Odesláno
  skalis napsal:
Tohle je podle me spravny pristup. Ale dokud to "neco" opravdu nezmerim, tak o tom nemuzu delat zavery. A nemyslim si, ze veda rika "co je nemeritelne neexistuje". Spis je to opacne. Nejdriv zmer a pak o tom muzes vykladat. Je jasne, ze bez zmereni a provedeni reprodukovatelneho experimetu nemuze nikdo cekat pozitivni reakci z vedecke komunity.

bohužel to tak většinou neni. Kybernetika byla ještě poměrně nedavno pavěda. Radiove pasmo kratkych vln bylo profesionaly a vědci prohlašeno za uplně k ničemu tak at si s nim hrajou amateři a oni navzdory poučkam dělaji spojeni kolem zeměkoule s par wattama vykonu. Před zhruba sto lety dva blazni vyvratili tvrzeni vědců a ta hromada klacků a hadrů letěla vzduchem. Ještě dřive se timtež prohřešili tvůrci pytle plneho kouře. A co teprve ti co chtěli obeplout placatou zemi a měřit drahy hvězd protože jim připadalo že vesmir vypada jinak než hlasaji ostatni? Myslim že když si pujdu fotit kruh v obili protože mi připada zajimavy tak mi moc vědcu fandit nebude. A když jo tak to neřeknou nahlas protože by tim mohla utrpět jejich prestiž.

Odesláno

Karma u hodinek asi vidět není, ale adresu do Austrálie bych bral, taky bych tam nějaké hodinky poslal. Takhle je namočím do ohnivé vody a provedu jejich fyzickou očistu. Jsem posedlý čistotou. Mikrobiloogii jsem měl v prvním ročníku, ale něco málo jsem si zapamatoval a jedná se tedy spíš o praktický důvod. To je to, co jde umýt.

Oplach strojku slanou vodou ne, to musí být u moře a musí to být jaksi samo. Když se tam ta voda má dostat, tak se tam dostane :)

A k těm neviditelným otázkám, BolekP to řekl krásně, já Vaši "...." taky neviděl a věřím, že ji máte. Jak psal BuBík, je to jen otázka toho, kdo má lepší argumentaci. Ale když je ve sklepě tma a nic tam nevidíte, netvrďte, že tam nic není, nebo taky můžete šlápnout na hrábě. 

Odesláno

Pokud bych si měl z této diskuze vyvodit nějaký závěr, tak by vypadal asi takto: jestliže definujeme působení člověka na tomto světe (nebo prostě prostoru - jak kdo chce) jako soubor energetických podnětů a následných logických (energetických) reakcí na tyto podněty, tak pak se jednoduchou cestou dostáváme k logické otázce. Je možné tuto energii uchovávat? A pokud ano, tak v jaké formě a zároveň jaký materál má tuto schopnost? S ohledem na nevědecky položenou otázku si tedy dávám i nevědeckou odpověď: Ano, a materiál je libovolný :) Takže každý čin člověka je energetický záznam, uchovatelný v jakémkoliv předmětu na zemi. Tedy i v hodinkách. Pokud u daného předmětu převažuje pozitivní (kladný) náboj, je naše vnímání předmětu spojeno s pozitivní emocí. A naopak.... Teď jen jestli je to pravda :thumbsup_anim:

Odesláno

kto by dokazal odolat hodinkam ktore boli napriklad prvy raz vo vesmire? aj keby islo o primky, tak by mali pre ludi vacsiu cenu ako kadejake omegy.. a o tom to prave je, ze niekedy prave to kuzlo, ta "karma" veci odzrkadluje v ludoch emocie, ktore su materialne neocenitelne..

niekto kto dostal hodinky od neboheho rodica napriklad, by ich urcite nevymenil ani za roger dubuis

• Po letech...
Odesláno
  V 25. 5. 2008 v 20:01, 'Cyber' napsal:

QUOTE(gas @ 25.5.2008 - 18:34) 168525[/snapback]hodinky si dlouho vybírám a kupuju si je nové, použité bych nekoupil, nedovedu to zdůvodnit, neměl bych dobrý pocit, i když možná od YPA jo, většinou týden staré a dvakrát na ruce Posted Image

Já kupuju i hodinky použité, ale posílám je jednomu maníkovi na "odkarmizaci". Dělá to v Austrálii, a jedinej problém je, že pak platím dvakrát DPHcko. Jednou při koupi, a podruhý po dekarmizaci. Ale za to očištění to stojí. Nerad bych aby mě třeba Rolexky s diamantovou lunetou a tygřím vzorem na ciferníku, v noci strašily svým bestiálním majitelem. Takhle mám svoji jistotu, i když je stejně pro sichr strčím na hodinu do louhu, a potom ještě na dvacet minut do keramický pece Posted Image .

Mozno si ani neuvedomujes, ze prave tou navstevou hodiniek u toho "odkarmizatora" v australii im davas dalsiu, mozno este zaujimavejsiu karmu :smile_anim:

Clovek ale uveri vselicomu, podvedomie a sugescia je svina, placebo funguje: Je to len kus kovu (alebo drahokamu), ale budis. A zaroven aj nie je... mozno preto by ma asi nenapadlo kupit second hand. Alebo skor pre istotu, ze ich predchadzajuci majitel nejako nenacal (mikroprasklinka apod.)

Kto vie...

Odesláno
  V 2. 6. 2008 v 14:37, 'Kalifx' napsal:

Pokud bych si měl z této diskuze vyvodit nějaký závěr, tak by vypadal asi takto: jestliže definujeme působení člověka na tomto světe (nebo prostě prostoru - jak kdo chce) jako soubor energetických podnětů a následných logických (energetických) reakcí na tyto podněty, tak pak se jednoduchou cestou dostáváme k logické otázce. Je možné tuto energii uchovávat? A pokud ano, tak v jaké formě a zároveň jaký materál má tuto schopnost? S ohledem na nevědecky položenou otázku si tedy dávám i nevědeckou odpověď: Ano, a materiál je libovolný Posted Image Takže každý čin člověka je energetický záznam, uchovatelný v jakémkoliv předmětu na zemi. Tedy i v hodinkách. Pokud u daného předmětu převažuje pozitivní (kladný) náboj, je naše vnímání předmětu spojeno s pozitivní emocí. A naopak.... Teď jen jestli je to pravda Posted Image

...jasnee... a okrem vibrografu kazdy hodinar zaradi medzi svoje naradicko aj karmograf :oneeyed02:

...a pocul som, ze tie s triciom maju aj svoju auru :notworthy:

Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 9:12, 'Jakubisko' napsal:

No s tím tritiem má kolega pravdu! Mám ho na SUBech a když je nosím, připadám si tak o 20cm vyšší a mnohem silnější :robot:

Což je ale ve tvém případě pořád málo Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...