thubalek Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Zdar, mám otázku, jak dlouho se zabíhají automaty. Mám teď nové (levná čína), se strojkem NH35A a dělají mi (celkem konzistentně -61 sekund denně po necelém týdnu nošení a měření). Otevřel bych je a pošteloval, ale říká se, že se mají automaty před prvním seřízením nechat chvíli zaběhnout. Jak moc kritické to je? Jako srazil bych je třeba na +10 sekund denně nechal zaběhnout pár týdnů až měsíců a seřídil finálně. Co si o tom myslíte? Tom
Lookyn Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Tak tohle mě taky docela zajímá Má zkušenost je s mechanickým nátahem, které jsem měl úplně nové, tam byla odchylka pár vteřin denně, po nějakém čase a při různých polohách odkládání se mi dařilo je držet na nule.Co se automatu týče, tak tam mám zkušenost s hodinkama, které si prošly servisem včetně regulace chodu. Nějaký čas dělaly stabilně 2-3 vteřiny do mínusu denně a cca půl roku po servise si sedly a jdou úplně přesně, maximálně pár desetin vteřin do plusu denně Takže 61 vteřin mě osobně přijde jako masakr a neumím si představit, jak by si dokázaly třeba po půl roce sednout na nějakou přijatelnou odchylku...Ale zase je fakt, že jsem nikdy čínskej automat neměl.Myslím si, že nosit hodinky s takovou odchylkou by chtěl málokdo a ve tvém postupu nevidím problém Seřídit na něco rozumného, nosit a uvidíš Nemyslím si, že je nutné je nechávat "sednout" v nastavení z výroby, ale třeba mě někdo opraví
orol Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 V 21. 6. 2019 v 9:51, Lookyn napsal: ...Takže 61 vteřin mě osobně přijde jako masakr a neumím si představit, jak by si dokázaly třeba po půl roce sednout na nějakou přijatelnou odchylku...Ale zase je fakt, že jsem nikdy čínskej automat neměl.... NH35A není čínský a jak ho pánové při montáži "naladili" je otázka.Pokud jdou "pravidelně" o tu minutu pozdě, tak by to po "šoupnutí" páčky mohlo být OK. V nejhorším to za dva měsíce doladíš.
Bushman Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Mám Seiko želvy (4R36) a od počátku šly s prakticky konstantní odchylkou asi 18 sekund do mínusu za 24 hodin. Nosil jsem je asi šest měsíců, prakticky pořád na ruce a ta odchylka se prakticky neměnila. Dal jsem je tedy na regulaci a teď dělají tak +7 s / 24 hod, což mi vyhovuje a doufám, že to tak nějak zůstane. Pokud se ty tvoje zpozdí o 60 sekund za den, tak bych je určitě nějak regulovat zkusil a až si sednou, tak případně doladil - s takhle velkou odchylkou se nedá rozumně fungovat.
Daemonultimate Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 (upraveno) Taková nepřesnost je rozhodně na servis. U většiny hodinek jsem žádnou záběhovou změnu nezaznamenal. U některých se mi po pár týdnech přesnost zhoršila. A nevim jestli jsem sám, ale pozoruju zhoršení přesnosti hlavně ve windru. Upraveno 21. června 2019 uživatelem Daemonultimate
Vladar91 Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Mi se Seiko 6R15 zabíhal asi 3 týdny, od novoty šel asi minus 35s denně a pak najednou jako bys lusknul prstem šli plus 3 a tak chodi do dneška.
Radek124 Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Sorry, ale něco takového si jako strojař umím vyložit leda tak, že v převodech u setrvačky zatuhnul nějaký bordel a trvalo mu 3 týdny, než skrz kolečka doputoval někam kde zrovna nezavazí. Nazývat něco takového "záběhem" mi přijde jako hodně nadsazený eufemismus...
siwi Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Ani já jsem u žádných svých nových automatů nikdy nepozoroval změnu odchylky chodu. Ta je závislá mnohem více na stylu nošení a míře natažení. Doufat, že se tak velká odchylka po nějaké době chodu srovná, je marná naděje.
bocko Odesláno 21. června 2019 Nahlásit Odesláno 21. června 2019 Na mojich so strojčekom NH38A pozorujem cca +20s/deň, je to asi tiež dosť, ale 61s je asi už príliš.
Mike2811 Odesláno 22. června 2019 Nahlásit Odesláno 22. června 2019 Powermatic 80 v Tissotu po nákupu dělal +6s/den, po nějaké době si sedl - nezaznamenal jsem, kdy přesně, cca 1-3 měsíce - a teď jede +15 s/den. Na poloze mi moc závislý nepřijde, chovám se k ni stále stejně...
Karlos Odesláno 22. června 2019 Nahlásit Odesláno 22. června 2019 V 21. 6. 2019 v 6:45, thubalek napsal: Mám teď nové (levná čína)...Otevřel bych je a pošteloval...Neodkladně, okamžitě
thubalek Odesláno 22. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2019 Ještě přemýšlím, jestli nemůžou být zmagnetizované. Kdoví, v jakém pytli a vedle čeho putovaly... Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk
Karlos Odesláno 22. června 2019 Nahlásit Odesláno 22. června 2019 Nevymejšlej a pořádně s tím pohni. Hned. :-)
thubalek Odesláno 22. června 2019 Autor Nahlásit Odesláno 22. června 2019 Yes, sir! Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk
Stelvio Odesláno 24. června 2019 Nahlásit Odesláno 24. června 2019 V 21. 6. 2019 v 12:44, Daemonultimate napsal: Taková nepřesnost je rozhodně na servis. U většiny hodinek jsem žádnou záběhovou změnu nezaznamenal. U některých se mi po pár týdnech přesnost zhoršila. A nevim jestli jsem sám, ale pozoruju zhoršení přesnosti hlavně ve windru.Já u 2 ze 3 hodinek ve winderu opačnou zkušenost. Sellita SW200 v záběhu ve winderu stabilně 1,5 vteřiny do plusu, na ruce pak klidně pár vteřin do mínusu. Valjoux 7750 ve winderu stabilně do -1 vteřiny denně, na ruce pak udělá i přes -3 vteřiny. Devítková Miyota chodí pak - 5 vteřin denně ve winderu i na ruce. Odesláno z mého SM-G960F pomocí Tapatalk
thubalek Odesláno 3. července 2019 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2019 Tak seštelováno, po týdnu a něco dělají mezi 5 a 10 sekundami za den, tak je nechám pár měsíců zaběhnout a pak se sešteluju pořádně. Odesláno z mého Pixel 2 pomocí Tapatalk
Biggus_Dykus Odesláno 3. července 2019 Nahlásit Odesláno 3. července 2019 Já, na TH Carrera 5, mám od prvního dne odchylku -13.8 sec. Konstantně i po 6 měsících. Nosím je 6 dní ze sedmi a občas ručně natáhnu (víkend). Odkládám je na noc vždy na sklíčko.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se