Přejít na obsah

Laco Flieger Augsburg 39

siwi

Doporučené příspěvky

• Po letech...

Krása!
Ten jednoduchý design je fakt Top
Ta velikost fakt klame a Laco Flígry působí jako větší, a hlavně na fotkách, kde to zkresluje. V reálu to není tak dramatický.
Já pořídil nedávno Ten typ B, Aachen ve 42.
Zápěstí mám 18. Je to tak na hraně no
Ale prostě jsou to pilotky a ne Field watch.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...
V 5. 1. 2022 v 9:43, tombas napsal:

antireflex se určitě vyplatí, podstatně zlepšuje čitelnost 

Akorát zvenku bude náchylný na poškození. A co říkáte na upgrade ze strojku Laco 21 na Laco 31?

LACO 21 = Miyota 821A
LACO 31 = Miyota 8315

Odkaz ke komentáři

Miyota 8315 má navíc oproti 821A hacking a prodlouženou rezervu nátahu. Možná jsou tam ještě další drobné úpravy, co ale zůstalo stejné je nepřímý pohon vteřinovky, což může občas způsobovat trhaný pohyb, byť bez vlivu na přesnost chodu.

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, paya01 napsal:

Akorát zvenku bude náchylný na poškození. A co říkáte na upgrade ze strojku Laco 21 na Laco 31?

LACO 21 = Miyota 821A
LACO 31 = Miyota 8315

Údajně dávají ten AR - 3 vrstvy zevnitř a 10 ven… Což by mohlo něco vydržet.

Mezi laco 21 a 31 jsem našel rozdíl jen v délce nátahu: 42h vs 60h a modré šroubky plus nějaké dekorace. 

To já třeba nevyužiji. Nemám pravidelnou rotaci hodinek a buď je mám x dnů v kuse a nebo x dnů leží v hodinkovnici. Plus tyto fliegry jsou bez data a šroubovací korunky, takže nastavení času bude raz dva. 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, tombas napsal:

Miyota 8315 má navíc oproti 821A hacking a prodlouženou rezervu nátahu. Možná jsou tam ještě další drobné úpravy, co ale zůstalo stejné je nepřímý pohon vteřinovky, což může občas způsobovat trhaný pohyb, byť bez vlivu na přesnost chodu.

Miyota 821a od laca už má i hacking

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Trefil jsem na jedny na CH24 se základním strojkem a oboustranným AR, ještě pár měsíců záruka, měli by být ve velmi slušném stavu za 5.800,- konečná cena.

Nicméně na dodání čekám, ale moc se těším. Možná bych časem přešel na řadu originál 39 a ruční natah, ale to je ještě daleko. 

Akorát mě štve hnědý řemen, bo tu barvu vůbec nenosim. Ale to se vyřeší.

Odkaz ke komentáři

Je to doma.... A je to dobré. Fotky nic moc. Cifr je černý, ale sklo má oboustranný AR, tak to trošku zkresluje. Koupil jsem je nakonec na CH24 za slušné peníze ze Španělska. Můj první nákup. Měl jsem z toho strach, ale nakonec easy job. Jsou do srpna ještě v záruce. A jako bonus jsem dostal to pěkné zelené NATO.

Velikost 39 a rozhodně bych neměnil. Na mojí 17,5 cm ruce úplně v pohodě. Mají pár drobných šrámů, což mě ulehčilo první týdny nošení. Prostě ten stres z prvních šrámu za mě prožil někdo jiný :D.

Použitý kalibr mi je důvěrně známý - mám v dalších dvou hodinkách (možná v nějakých obměnách) a je to věrný chrastič a problém s tím nemám - za ty peníze.

Závěrem - no prostě dobrý kup. Tyto si nechám.... možná někdy časem vyměním za originál, ale to teď není na pořadu dne.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Zdravím,

jen pro informaci k hodinkám Laco Augsburg 42 typ A (pokud to někoho bude zajímat):

Průměr pouzdra (diameter): 42,48 mm, lug to lug: 49,52 mm, výška (tloušťka) hodinek: 12,50 mm.

Zkušenosti po 7 letech denního nošení:

Přesnost chodu strojku (mechanický automat) skutečně není žádný zázrak. Denně udělají klidně i 15 sekund. Je velký rozdíl zda jsou na ruce nebo v noci odložené na stolku. Na ruce (ohřáté) se zpomalují, ochlazené na stolku zrychlují. Pokud se mi podaří tyto doby vyvážit zhruba v poměru 2:1, tak jdou docela přesně a třeba i 14 dnů je nemusím seřizovat. Tuto vlastnost si uchovávají neměnnou po celých 7 let, tzn., že strojek nemění svoji charakteristiku, což je pozitivní. Výdrž samonátahu hodinek odhaduji na 1,5 dne, což je docela dobré. Hodinky snesou velice hrubé zacházení. Nosím je i v zámečnické dílně; co ty už zakusily, kolik tvrdých nárazů pochytaly... pouzdro nese již několik viditelných vrypů... a přesto jdou bezchybně. Sklíčko je velmi odolné, nenese žádné stopy užívání a je doslova jako nové. Řemínek je masivní, u nýtků tlustý 4,1 mm  a u špice řemínku tlustý 3,2 mm. Řemínek se vcelku rychle vytvaruje podle ruky a přezky; zhruba po 3 letech nošení mi začala vnitřní kůže v místě přezky praskat a a po dalším roce praskla úplně, nyní mám již druhý řemínek. Výměna stála 800 Kč. Je dost možné, že nějakou roli v tom bude hrát i agresivita potu uživatele. Je třeba být velmi opatrný při vytahování korunky a vytahovat ji nejlépe nehty dvou prstů proti sobě (palec-prostředník), tzn. nenamáhat hřídelku korunky jednostranně na ohyb - pouze na tah. Hřídelka má průměr 0,8 mm a ulomila se mi. Při zamáčknuté korunce je hřídelka chráněna nástavbou ložiska z pouzdra, ale vytažená není chráněna. Na počkání mi ji v Praze na Břevnově vyměnili, oprava stála 1200 Kč - pokud dodržíte moji radu pro vytahování korunky, tak se vám to nestane. Nasvícený ciferník běžným denním osluněním po přechodu do neosluněné místnosti markantně září sympatickou zelení, což v nejednom případě vyvolalo údiv okolí. Tato silná záře hodinkám vydrží asi 5 minut a pak rychle opadá. Ve tmě bez nasvícení ciferníku jsou hodinky pořád docela dobře čitelné. Design hodinek je nadčasový. Mám hodně a nosil jsem hodně hodinek... a všechny se okoukaly, ale tyhle jsou pořád krásné. Holt asi stále platí, že v jednoduchosti je síla. Jsou přehledné za každých okolností, i mžikový pohled přesně rozpozná čas. Samozřejmě, že jsou i daleko lepší pilotky podobného rozložení ciferníku (Longines, Glashutte apod.), ale ty jsou cenově někde jinde. Myslím, že u hodinek Laco je velice příznivý poměr ceny a užitné hodnoty.

Závěr: Jsem s nimi velmi spokojený.

Pedro

• Like 1
  • Dát hlas 4
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Poslední dobou mě na těch hodinkách trápí jediná věc. A to šířka řemenu 18 mm. Čím dál tím víc mám pocit, že to proporčně vypadá divně. Ta fotka to nedokáže tak vystihnout, ale reálně to je dost nepoměr. Přitom by bylo místo ty nožky o ten milimetr stáhnout a dostat se na 20 mm.

Odkaz ke komentáři

Chlapi, nemáte někdo srovnaní basic vs. pro ? Neměl jsem je na ruce a mám tenké zápěstí. Tudíž u pro. by mohl být zásadní argument i možnost 37mm. Přemýšlím, zda se vyplatí připlatit za pro. verzi (i když by vypadaly nakonec velmi podobně jako Augsburg).

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Mám základní strojek Laco 21 a zatím přesnost +23s/7d takže velká spokojenost 👍

Mám je na ruce od rána do večera a na noc jen odložené dýnkem dolů. Jeden den jsem je neměl na ruce vůbec a to byly uložené v natahovači.

Až je budu mít ještě nějaký čas rozepíšu se o nich víc

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Nyní cca po měsíci, kdy to jsou mé "primární" hodinky jsem na přesnosti <5 s/3d 🙂

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...