Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ano Ano onione, půjčil jsem si od mladýho 20000 mil pod mořem, co jsem mu dal za vysvědčení a konečně si to přečet - a ty ilustrace od Buriana jsou zatím jasně nejlepčí nápad, co tu zazněl (proč to musím zmáknout zase já??) - pouzdro V5 je ovšem podmínkou - když bude luneta odmontovávací, je lógo, že dýnko bude pevný, respektive žádný, ne? a servis bude přes odšroubování té lunety a vyjmutí sklíčka. Otvírá se tak ohromná plocha na dně hodinek pro supr čupr rytinu nautilu, nebo potápěčů od Buriana. Už jí mám vybranou. Autorský práva bych do toho nepletl, myslím, že jsou tak jako tak promlčený. Konečně hezounká doslovná citace PAM, tak to mám rád.

Hodinek s průhledným dýnkem a něčím povlečeným kalibrem jsou tuny, ale co takhle hezká rytina klukovskýho snu naší generace (pro mého syna už to není science fiction, ale zastaralý nevědecký horečnatý bláboly s divnou, nepochopitelnou motivací osob a dětsky naivním poselstvím).

Jenže prdnout to na ciferník zavání problémy, proto by měl být ciferník přísně hodinářský a to zdobení na dně. Prostě PAM vědí jak na to, není to taky zadarmo, hrát stejnou ligu, jako prim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ja bych cifernik asi graficky nezdobil, jenom jednoduchy logo, pekny indexy a rytinu bych ponechal na dynko kde se bude pekne vyjimat ;)

Pozor, ja nenapsal "rytinu na cifernik" , ale cifernik ve stylu tech rytin... To je rozdil... proste podrzet se te graficke podoby, toho designu... rytiny které to vysvetli tem kteri to epochopi z graficke podoby bych daval opravdu na dynko :)

Odkaz ke komentáři

Pozor, ja nenapsal "rytinu na cifernik" , ale cifernik ve stylu tech rytin... To je rozdil... proste podrzet se te graficke podoby, toho designu... rytiny které to vysvetli tem kteri to epochopi z graficke podoby bych daval opravdu na dynko :)

Asi vím co myslíš - Ilustrace od Buriana ve Verneovkách jsou takový podélně "čárkovaný". Alespoň v edicích viz obrázek. Nebo je to možná jen dojem. Každopádně něco jako jemné podélné čárkování (broušení) na ciferníku by nemuselo být špatný...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Pánové nerad vám kazím zábavu, ale, to co tu presentujete, jsou ilustrace z francouzských originálů, pravděpodobně Benett nebo Riou. Burianovy ilustrace Verneovek jsou k vidění tady: http://www.stramberk.cz/muzeumzb/vystava_v...?akce=obalky/18 a vypadají trochu jinak.

zabavu nekazis... jen ji moudre poucujes.. a to je dobre :) ja jen tupe prevzal info, ze ilustrace byly od buriana.. a ted vim, ze nebyly... :)

Odkaz ke komentáři

Pánové nerad vám kazím zábavu, ale, to co tu presentujete, jsou ilustrace z francouzských originálů, pravděpodobně Benett nebo Riou. Burianovy ilustrace Verneovek jsou k vidění tady: http://www.stramberk.cz/muzeumzb/vystava_v...?akce=obalky/18 a vypadají trochu jinak.

Ajajajaj - tak to já to zase slepě převzal od Googlu po zadání spojení "Verne Burian" a z dětství už si to zjevně nepamatuju. Asi si za trest naordinuju povinné přečtení všech u nás vydaných verneovek. :) No nic. Ale také bych se držel těch "pseudoburiánek". Alespoň v možnosti brusu ciferníku.

Odkaz ke komentáři

Treba tam dat kompasovou lunetu s nejakym stylizovanym "N" ;) ala Breitling ;)

brei10b.jpg

Co je tohle za fotku? Vypadá to jako Hercules, ale není to Hercules. To je nějaká replika?

Vypadá to jako čínský míšenec s pouzdrem ala Hercules. To bych si na ruku nedal. Jestli tohle má být inspirací , tak nevím....

Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

konkrétně.... původní francouzské ilustrace pro Dvacet tisíc mil pod mořem vytvořili pánové Édouard Riou a Alphonse de Neuville. Přesně v tomto pořadí. První třetina ilustrací je od Riou (sig. R nebo Riou) a zbytek Neuville (sig. A.d.N) a pak je tam porce ilustrací bez podpisu. Nedokážu určit kdo z těch dvou je autorem. Může to taky bejt úplně někdo jinej, kdo to pro jednoho z nich kreslil. Jinak si myslím, že typičtější pro tuto knihu jsou ilustrace od A.d.N. Mě se jeví jako dynamičtější,kreslený s větší lehkostí. Oproti tomu Riou je takovej vypocenej.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Celej půvab je v Burianovi, původní ilustrace přenechme panerai. Burian tam má kromě tuším kvaší i krásný perovky, který půjdou podle převést do rytiny jedna báseň. Trojzubec si vyhradil neptun, tak bych nedráždil.

To bych teď radši probral jestli letecký (pět neděl v baloně), potápky (nemo), outdoorový (2 roky prázdnin), GMT (cesta kolem světa.....), kosmonautický (na kometě), inženýrský (vynález zkázy) a já nevím , co nás napadne. když o tom přemýšlím, nejraději ze zemanových filmů mám barona prášila :D :D.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pet nedel v balone a nebo Vynalez zkazy... oboji je pekne a ani jedno nevyzaduje nejake technicke vychytavky jako zvysena vodeodolnost a nebo ukazatel GMT :)

A pri krtu se proletet balonem neni problem... pro vynalez zkazy mohu sehnat pyrotechniky... :)

Ale vazne... tech pet nedel v balone by bylo super...

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...