dubraro Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Z dovolené jsem si jako suvenýr přivezl několik nefalšovaných "fejků". Tak se pokochejte.... Turecko, nebo přinejmenším turistické oblasti, jsou rájem napodobenin všeho druhu. Popravdě, pravé značkové výrobky jsem tam vůbec neviděl. Ulice jsou lemovány obchody s falešným značkovým oblečením, falešné boty, falešné kabelky, falešné sluneční brýle, falešné hodinky, felešné parfémy... Počasí, moře a příroda ovšem byly pravé a moc pěkné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 tie pateky celkom "ujdu" myslim ze na aukre by sa na ne nejeden ulakomil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyle Case Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Kolik stojí vůbec takové "fejky"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rur Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 Já byl v Turecku v květnu(začátek sezony přepokladem ceny nižší) a za za iwc big pilot chtěl 80eur. Byl to automat co se ani nerozběhl :) prodavač z toho byl nesvůj a nanosil mě jiných různých fake mraky. Nic jsem nekoupi ani nechtěl koupit jen si ty iwc vzít do ruky. Musím uznat fake mnoho tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubraro Odesláno 9. července 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 (upraveno) Kromě ciferníků jsou "značkové" i korunky, pásky a spony. Na první pohled to vypadá dost věrohodně avěřím, že (velmi zdatní) turčtí prodavači dokážou nejednoho turistu přesvědčit, že jsou to pravé hodinky. Kromě těch, co tady ukazuji, a které stály 40 - 60EUR, nabízeli i kvalitnější kopie, někde okolo 200 - 300EUR, a ty už byly od originálu těžko k rozeznání i pro odborníka a pod lupou. Jedny takové jsem koupil přítelkyni. Zpracování je skutečně precizní a že to nejsou pravé Cortebert odhalila až prohlídka vnitřností. Švýcarský výrobce by asi nepoužil strojek Miyota. Ovšem i ten je v precizním, celokovovém provedení. Nabízely se tam samozřejmě i mizerné napodobeniny, hrubě provedené a s quartzovými strojky (tam kde originál má mechanický) za cenu okolo 5 - 10 EUR. Viz foto. Pravá je jen ta kočka... "Pateky" mají zajímavý strojek, používaný obvykle v hodinkách typu "open heart" nebo "tourbillon like". Vteřinovka je souosá se setrvačkou a umístěná na mechanismu, který se pomalu otáčí a připomíná klec tourbillonu. Tady je ovšem celá ta sestava překrytá ciferníkem. Na Aukru se tyhle hodinky zaručeně neobjeví, koupil jsem je jako suvenýry a ze zvědavosti, ne proto, abych s nimi kšeftoval. Upraveno 13. července 2008 uživatelem YPO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rur Odesláno 9. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2008 (upraveno) V jiném obchodě jsem se při další také vysoké ceně ze srandy zeptal zdali se jedná o originál. Prodavač odpověděl , že jsou to originál turkyše iwc (nebo jiná značka to už si nepamatuji). Myslím si prodavači nemají ani pojetí co prodávají. Kšeft je kšeft . Každopádně se člověk skvěle baví prohlížením hodinek, když žena chodí po hadrách, které ji stejně taky rozmluvím :) Upraveno 9. července 2008 uživatelem rur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 12. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2008 (upraveno) Ja si minuly rok privezl Omega Aqua Terra s modrenyma rucickama - automaty Makaj nastesti v pohode, presnost +5 sec za den. Pruhledny dynko nemaji ale je v nich ten nejvesi mechanickej cinskej srot co jsem tak zjistoval na netu ten strojek. Staly 30? po dlouhem smlouvani ze 100?. Zatim jsou v pohode, beru si je do prace a vydrzeli i renovaci bytu. Zatetezuji je poradne pac chci vedet co vydrzi a kdy se rozpadnou. Jako nechapu jak chce jit Turecko do EU, pac je to raj padelku, tam se neda verit nicemu snad ani tomu zradlu. Jako pro osobni pobaveni a recesi se ty hodinky nosit daji nebo pokud nechce nekdo nicit svoje poklady ale zaroven chce mit porad na ruce jakoby svoje hodinky. Umim si predstavit mit originaly a na zatezove prace si brat kopie. Kopie jsou preci od toho aby se setril original. Upraveno 12. července 2008 uživatelem bicista Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 Ajajaj. Já mám jedinou otázku: Turecko a čína si konkurují při výrobě, nebo je to čína všechno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 (upraveno) Rekl bych ze je to cina vsecko, co jsem tak z jednoho rozkecanyho obchodnika zjistil, tak to nakupujou z ciny za docela smesny peniz, ale aby tak nakoupil musi koupit celej kontajner. Jen pro priklad v chine koupite padelek za 10? a v turecku ten samy v rozmezi 40 - 100? v zavislosti na uspechu smlouvani. Rozhodne je to velky risk to kupovat, nekdy hodinky vydrzi, nekdy nejsou za tyden. Takze z toho pak muze byt zbytecne drahy suvenyr. V nekterych obchodech nabizeji i kopie s ETA strojkem. Jako ETA vypadal. mozna ze je to ETA mozna ze ne. Tam se fakt neda verit nicemu, kazdopadne takle oznaceny kus uz je za cenu 100-200? a to uz neni zanedbatelny peniz do nejake kopie bez zaruky proste beze vseho. Kdo chce vyhazovat zbytecny prachy za recesi tak pro toho je to zrejme urceny. Ja mam jedny omegy na ruce, ale nosim je do prace a proste jako hodinky (libi se mi designem) naprosto mi je jedno zda tam je ten napis nebo ne, klidne by tam byt nemusel a ani nikomu nerikam co mam za hodinky, beru to jako tikajici kousek zeleza ukazujici cas na me ruce. Porad si rikam ze si je nekdy dopreju v origanalu. Upraveno 13. července 2008 uživatelem bicista Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 Kdo chce vyhazovat zbytecny prachy za recesi tak pro toho je to zrejme urceny.Já bych naopak neřekl, že to je pro takový lidi ... Je to primárně přesně pro ty, který si z různýho důvodu nekoupí originál a o těch hodinkách to ví ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 Ja si minuly rok privezl Omega Aqua Terra s modrenyma rucickama - automaty Makaj nastesti v pohode, presnost +5 sec za den. Pruhledny dynko nemaji ale je v nich ten nejvesi mechanickej cinskej srot co jsem tak zjistoval na netu ten strojek. Staly 30? po dlouhem smlouvani ze 100?. Zatim jsou v pohode, beru si je do prace a vydrzeli i renovaci bytu. Zatetezuji je poradne pac chci vedet co vydrzi a kdy se rozpadnou. Jako nechapu jak chce jit Turecko do EU, pac je to raj padelku, tam se neda verit nicemu snad ani tomu zradlu. Jako pro osobni pobaveni a recesi se ty hodinky nosit daji nebo pokud nechce nekdo nicit svoje poklady ale zaroven chce mit porad na ruce jakoby svoje hodinky. Umim si predstavit mit originaly a na zatezove prace si brat kopie. Kopie jsou preci od toho aby se setril original. Supr, až začneš něco vyrábět a já si koupím kopii tvého výrobku s tímto vysvětlením, zcela jistě se ti to bude líbit . Promiň, ale tvá odůvodnění pro mne kulhají na obě nohy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 Kopie jsou preci od toho aby se setril original. výrok měsíce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 výrok měsíce On ten vyrok plati. Ale pouze u exemplaru, ktere se dochovaly jedine (=umelecke predmety atp.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 On ten vyrok plati. Ale pouze u exemplaru, ktere se dochovaly jedine (=umelecke predmety atp.) bavíme se o hodinkách a obávám se, že fejky hodinek z počátku minulého století v turecku nekoupíš přečti si na co jsem reagoval, byla řeč o Omega Aqua Terra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 (upraveno) neberte kazdy slovo doslova, ale pokud se clovek samozrejme muze pysnit originalem a k tomu si poridil jen tak kopii je prijemnejsi si na stavebni prace ci na neco hrubeho pokud se chci divat na stejny cifernik dat na ruku nejaky shit kopii nez si kurvit original. Pokud mam DVD original, poustim to a pujcuji to na kopii. Clovek co chce kopii by mohl vlastnit original na tom nevidim nic spatneho. Pokud ma jen kopii a radoby si hraje na to ze ma original je to spatne. Doufam ze sem to vysvetlil jasne Upraveno 13. července 2008 uživatelem bicista Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 hodinky mám na nošení a že se opotřebí je nasnadě, fejky bych na ruku nevzal, na hrubou práci mám levnější a pohodlnější kusy, ale taky originály, Tvůj přístup mě nesedí, ale nic mě do toho není, tak bych to uzavřel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 Pristup bach prave rekl ze je snad korektni, pokud k originalu clovek poridi kopii uz z jakehokoloiv duvodu neporusul tim pravidla vlastnictvi. tak je to i podle zakona snad i nejak dovoleno. Windowsi muzes mit taky v kopii pokud vlastnis original. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 13. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2008 Pokud by měl někdo k originálu kopie, tak by mně to také nepobuřovalo... stejně tak jako můj kamarád fejky sbírá.... nenosí je, ale sbírá... říká tomu "angličáky" Na ruce nosí originálníBreitlingy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyle Case Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 Poletím ted v neděli na Rhodos a plánuji jednodenní výlet do Turecka, nevyplatí se tam alespoň nakoupit kožené řemínky? Vše z kúže tam vždy bývalo za pakatel, tak jestli to platí stále a i o řemínkách. Popřípadě kam se podívat, abych něco objevil. Děkuji za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 17. července 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2008 Nevidím jediný důvod, proč byl smazán můj post zde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se