Přejít na obsah

XIIVI

beeman

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

to ja taky, bylo by s tim hodne prace, ale stejne se nejspis odlevani nevyhnu, pac mam hromadu zbytkoveho bronzu a nejspis z toho budu delat nejake polotovary, casem...

jinak soustruzeni nozicek byla pro me v patek oblast neprobadana, tak to samozrejme i dopadlo, zadna slava a matros do kose, musim si zitra udelat pripravky na uchyceni do celisti, protoze material to meky a poddajny, takze celisti ho nejenom zmrvili, ale i roztahly, dokrivili

dnes se mi podarilo i znicit dve jiz hotova pouzdra, vrtal jsem dirky pro zavity pro dynko, udelal jsem si sablonu z nerezu, ale nejak jsem se netrefil v ty sablone ani na odruhy, takze dve pouzdra jsou na vyhozeni, dokonce musim pritvrdit a misto zamysleneho M2 musim pro dynko pouzit M1,6, janak se mi tam vcetne drazky na tesnici gumicku nevejde, no, na obrazku v navrhu ve 3D to vypadalo, ze se to tam vejde :-)

69b64d1e13764e864392f1bacf426250.jpg221d37bc32c7cc95d917f535b4dd0c08.jpg14e6610fcda14ce9818eb4e480f9ce35.jpgdf682d694465a27b3c860197370b200a.jpgc2c92b782ff0164a46d945426e5c5b3d.jpg

Upraveno uživatelem beeman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohuzel se ucim za pochodu a pak to takto dopada :-D

ted si hraju s patinaci na nejakych kouscich stribra, medi a bronzu, zatim vysledky neuspokojive, ale to se doladi, existuje spousta "receptu" ;-)

u toho kratim cas a vymejslim logo, todle je asi moc rozverne? :-D

post-41679-0-54576900-1580672203.png

post-41679-0-51378200-1580672292_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Na logo je dobré mať jeden výrazný symbol, ktorý vie "žiť" v spjení s názvom značky a aj samostane. Dá sa to potom dobre využívať pri zakomponovaní loga do častí hodiniek. Nemal by to byť zhluk všetkého možného čo ťa napadlo a nasilu to pospájať dokopy. Už skôr som ti písal, že tvar rímskych číslic je tak prazvláštne modulovaný, že to teraz pekne vidno - ako samostatné logo je nevhodné. 

Ty tu máš dva výrazné prvky - ozubené kolo a rímske číslice. Takže si buď vyber jeden z nich, alebo jeden znak urob dominantným = skús nacpať rímske do toho ozub. kola namiesto tých rozdrobených prvkov.

Odkaz ke komentáři

StanoBare asi myslel jako grafický prvek 2D. V tom čb návrhu do toho zubatce umístit bílé XIIVI. Myslím si i docela velkoryse ten nápis až do zubů, je to dominanta.... Jak říká Liška... Jen nabízím...

Odkaz ke komentáři

Ano, myslel som to v 2D - ako logo pre tlačoviny - nátisk na ciferník. Ale aj v 3D, prečo nie, trebárs v gravírovanom znaku. Opakujem, disharmonické skosenie hrán rímskych číslic a vôbec ich tvar je z grafického pohľadu nevhodné, nezjednocuje sa, ale rozbíja. Jedno je skosené tak, druhé inak, žiadny rytmus, ak už to tak chceš mať. Napríklad skosenie XII do elipsy je vcelku fajn, ale VI už k tomu z tohto pohľadu vôbec nepsuje.

Trebalo by vedieť viac o tých znakoch, že prečo ich dávaš do loga, čo charakterizujú. Pardon, ak si to tu už spomínal, nečítal som vlákno úplne to od začiatku. 

Odkaz ke komentáři

jsou to vlastne znaky, ktere jsou presne v tom samem tvaru na cifru hodinek, proto se pokousim dostat je i do loga v tom samem tvaru, samozrejme odprostit se od tvaru cifru by navrh loga zjednodusilo, mozna k tomu casem dospeju, chapu tve pripominky, mas pravdu, v logu to pusobi hodne chaoticky, ale tak zkusim jeste jednou a nejspis naposled :-)

jinak upadate:

dnes jsem vlastne nic neudelal, jenom rozchodil a vyzkousel elektrickou pilku na zelezo, predal strojek ETA 2824 z nedavno zde koupenych Glycine k upraveni, resp. vymene rucist za vyssi (H6), domluvil si oluminovani cifru a rucicek na tento tyden, vymyslel jsem jiny zpusob/postup vyroby nozicek, ktery by mi mel hodne zjednodusit soustruzeni a hlavne vysledek bude jine kafe bez trapeni, zajet za jednom spolupracujicim clovickem, ktery mi s tim z casti pomuze a hlavne potvrdil, ze je to proveditelne

patinovani vcera dopadlo docela dobre, ale jeste musim par babskych caru vyzkouset

tak co tohle? :-)

post-41679-0-82761400-1580754002_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Mnohem lepší. Well Done. Na cifru to rozhazují ručky a indexy. Tady z toho leze víc sounáležitost jednotlivých prvků. A když přemýšlím o lehkém dotvarování toho V, aby prostor mezi X a V získal lepší poměr vrchního a spodního úhlu, tak se to rozbije zas jinak... Heslo "co funguje to nespravuj" je na místě opět použít.

Odkaz ke komentáři

No no, to je už lepšie, len ešte stále to pôsobí tak "násilne". ešte by to chcelo upraviť.

Nemusíš sa striktne držať ich tvaroslovia z ciferníka, kde si ich sklony upravoval k jeho zaobleniu. To je vlastne až druhá fáza použitia loga, v ktorej sa kľudne môže logo aj mierne modifikovať, aby sa prispôsobil k častiam hodiniek.

Odkaz ke komentáři

Datle, ty jses fakt mag, malovat v Excelu jsem jeste nevidel :-D

Libore, diky za napad, to pootoceni je vyborna myslenka, urcite se ji pokusim rozvest, vypada to tak nejak kompaktneji

Dnes jsem si dal sedm hodin za soustruhem, nezral jsem, nepil jsem, ani na stranu jsem nezasel, uplne jsem se tam zasekl :-)

Zde je vysledek, uhodne nekdo, co to je? Prvnimu sprave tipujicimu vyrobim kozeny hnedy remen (neprosivany!!!), z 4mm tlusty paradni hoveziny, dle pozadovanych vyherce rozmeru, at nachvilku zmenim nastroje ;-)

post-41679-0-31996000-1580837035_thumb.jpg

post-41679-0-24147900-1580837045_thumb.jpg

Upraveno uživatelem beeman
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...