Bobr Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 B.F.G. napsal: U nových aut(hodinek) to napsal pěkně VS a u starých jsem to doufám napsal srozumitelně. Nebo ne? Nenapsal jsi nic, ani VS - jenom si myslíte, že jste napsali. Nebuď líný a napiš, bez nějakých příměrů o autech - v čem ta bublina PRIMU spočívá.
hanus Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 V jednom ze svých příspěvků jsem si dovolil srovant Prim Lineu s Longines L.2.628.4.78.5 a vyvolalo to spoustu nevěcných komentářů. Přitom jsem nezaznamenal ani jeden věcný argument v neprospěch Linei, s vyjimkou poznámky, že Prim v Rakousku neznají. To mezi námi není nikdo, kdo by měl zkušenosti s novým Primem a s nějakou švýcarskou značkou? Mám totiž dojem, že k dobrým mravům zde patří určité značky neúměrně kritizovat. Ještě si dovolím poznámku k ceně. To, že ceny výrobků určují výrobci a zákazníci tyto ceny přijímají. je skutečnost, kterou musíme přijmout. Pokud někdo chce skutečně věci změnit, jako řešení vidím nákup celého výrobního podniku. Vyjde to asi dráž, než nákup několika hodinek, ale je to zřejmě jedinná cesta, jak změnit ceny a výrobní počty podle našeho přání. PS: původní příspěvek jsem ze 75% seškrtal, nechci se opravdu nikoho dotknout
Návštěvník YPO Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 podtitulek tohoto tématu zní: "Budiž nápomocno marketingovému oddělení Elton" můj pocit je, že Elton není o marketingu,protože žádný nemá, ale o podomním prodeji, který je podle mne docela úspěšný - pokud dokáží za rok prodat 1500ks hodinek za nemravné ceny tak je to opravdu velký úspěch - prostě každý rok přibude v čr jedna průměrně velká vesnice Primkařů - průšvih bude až dojdou strojky v bazarech a eta utáhne kohoutky
New Milis Odesláno 26. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2008 (upraveno) Bobr napsal: Prozraď nám, prosím tě, v čem ta bublina spočívá - nějak mi to uniklo... (nebo to spíš nikde neuvádíš). Bobře o tý bublině se na Chronomagu přece píše od prvopočátku diskuzí na téma cena primek, zas nedělej zagorku. Víš sám, že se tady bavíme o bublině svezení se na vlně "starejch dobrejch časů", nostalgie, pseudotradice a podobnejch pitomostí. O nic nejde, ta bublina je někde taková a jinde je jinačí, jen některým z nás to od Eltonu přijde trochu málo na to, abychom na to skočili. Po myšlenkových veletočích Mr. Prima tady na fóru k tomu já osobně už přistupuju s nadhledem - zrovna jako si nekoupím "tři deky z pravý ovce" za dvacet tisíc nebo vysavač Rainbow za 80 kolíků (a to to nejsou ani české výrobky.. ), tak si nekoupím ani primky za kilo. Ta bublina je tam totiž stejná. Ale věřím, že si to někdo koupí a má z toho radost, já mu to přeju. Ale nechápu ho. EDIT: Omlouvám se autotovi vlákna za off-topic. Upraveno 26. října 2008 uživatelem New Milis
Gilius Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 New Milis napsal: EDIT: Omlouvám se autotovi vlákna za off-topic. Už to nehul.....:lol2:
koblih69 Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 (upraveno) YPO napsal: podtitulek tohoto tématu zní: "Budiž nápomocno marketingovému oddělení Elton" můj pocit je, že Elton není o marketingu,protože žádný nemá, ale o podomním prodeji, který je podle mne docela úspěšný - pokud dokáží za rok prodat 1500ks hodinek za nemravné ceny tak je to opravdu velký úspěch - prostě každý rok přibude v čr jedna průměrně velká vesnice Primkařů - průšvih bude až dojdou strojky v bazarech a eta utáhne kohoutky S tímhle nezbývá než souhlasit. Nicméněně si myslím, že prodejní čísla jsou navíc trochu nadsazená, ale třeba se pletu. K tomu je ještě část produkce přece jen trochu jiná než ta co se snaží Prim oficiálně prezentovat. To jim sice pomáhá přežít, ale jen to potichu říká, že to proklamované prostě stačit nemůže.... Upraveno 26. října 2008 uživatelem koblih69
B.F.G. Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Achylees zase perlí! Pro Bobra. Nechci se tady pouštět do bublin, jen si srovnej Diplomat 40 za reálnou pořizovací cenu (píšou 93T) a k tomu třeba http://www.abt.com/product/33459.html , jsou jen v malé sérii a netuctové. Jestli nevidíš rozdíl, tak je mi opravdu líto. (popis bubliny - pouzdro za 50T, safír za 20T, řemen za 10T, 12,5T za balení a osobní přístup, 500 za kalibr) - ciferník, korunku, ručičky jsem si dovolil přidat k ceně pouzdra
cali Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Ja myslim ze az v bazaroch dojdu strojky tak alebo uz bude mat prim vlastny Ót orlož kaliber a najlacnejsie nove primky budu za 100K, alebo uz nebude existovat ziadny Prim ..... kazdopadne do vtedy sa to urcite rozhodne lebo sa nezda ze by v bazaroch primky dochadzali. Pokial ide o etu a jej kuhutiky tak by som sa toho tiez nebal,... najdu sa ini, ktori radi zastanu volne miesto na trhu (a mozno ELTON bude jedenz nich) a nam chronomagikom to prinesie aspon rozmanitejsi vyber kalibrov.
Onisan Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 to cali: s tím mohu jen souhlasit... ETA, pokud bude dělat drahoty, tak časem vlastně umožní vznik a rozvoj dalších... Co se týká PRIM Elton, tak je možná i úvaha tvým směrem.... Buď začnou vyrábět nějaký kalibr (jedno zda původní nebo "nový") a nebou budou stále přicmrndávat s jedním prodejcem a spolumajitelem v jedné osobě.... a až dojde nostalgie tak pa, pa .... Dokonce si dokážu i představit, jak celý cirkus mění majitele který přináší nový kapitál a schopnost "dělat značku"
Bobr Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 B.F.G. napsal: Achylees zase perlí! Pro Bobra. Nechci se tady pouštět do bublin, jen si srovnej Diplomat 40 za reálnou pořizovací cenu (píšou 93T) a k tomu třeba http://www.abt.com/product/33459.html , jsou jen v malé sérii a netuctové. Jestli nevidíš rozdíl, tak je mi opravdu líto. (popis bubliny - pouzdro za 50T, safír za 20T, řemen za 10T, 12,5T za balení a osobní přístup, 500 za kalibr) - ciferník, korunku, ručičky jsem si dovolil přidat k ceně pouzdra Furt jenom něco tvrdíš, ale nějaký náznak argumentu nikde. Jenom tak čistě ze srandy, ať děláme taky něco konkrétního, co se týče skutečně hodinek a furt jenom neplkáme, jak jsou ty Primky nepřiměřeně drahé. Teď srovnám já - zkus s tím polemizovat, : Hamilton z tvého příspěvku: lisované, svým tvarem tuctové a stokrát zaměnitelné pouzdro, celkem pohledný - leč standardní ciferník, běžná ETA 7750 už z fabriky banálně dekorovaná typizovaným brusem s přidaným modulem pro funkci flyback - v případě závady neopravitelným, běžné safírové sklíčko - v lepším případě lehce vypouklé. Ve společnosti ani na ulici s nimi moc neohromíš! Proti tomu Prim Diplomat 40: atypické, robustní pouzdro nezvyklého podivuhodného tvaru s famózním, ručně provedeným vroubkováním lunety, vrhajícím neustále se proměňující odlesky, masivní vyklenuté sklíčko připomínající grandiózní "obrácený popelník" - každému je už z pohledu na ně jasné, že má před sebou něco mimořádného, střízlivý ciferník s netuctovými střídmými indexy doprovázený klasickými šípovitými ručkami, elegantní zadní víčko přichycené sedmi šroubky s leštěnými hlavicemi, pozlacený strojek s krásným soustředným, ručně provedeným brusem...., atd. Teď srovnávej ty. A propos - ještě ceny! Oboje by si za tu cenu koupil jenom magor - to je myslím naprosto bez diskuse. Ale i takový se najde - kupodivu, ale je to tak. A je to tak v pořádku - ať si každý se svými penězi dělá co chce. Anebo, když se nám tu k moci dere SD - že bychom dali podnět na obchodní inspekci, že se tady někdo snaží balamutit chudáka spotřebitele nepřiměřenými cenami a ještě k tomu vytváří bublinu?
VS Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 (upraveno) Bobr napsal: atypické, robustní pouzdro nezvyklého podivuhodného tvaru s famózním, ručně provedeným vroubkováním lunety, pozlacený strojek s krásným soustředným, ručně provedeným brusem...., atd. Dobrý. To ruční vroubkování a ruční broušení strojku jsi vzal kde? To jako po výrobě pouzdra je dostane hodinář, upne do svěráku a pilníkem piluje zoubky do lunety? A tak pravidelně. Jo aha, instrukce pro CNC frézku zapisuje programátor ručně přes klávesnici, tož to ja, to je ruční práce. Jenomže si to někdo přečte, uvěří, že jde opravdu o ruční práci a fakt si ty hodinky koupí. A stane se z něj.... typický zákazník Prim, který nevěří vlastním očím, ale jen tomu, co si přečte v reklamním popisu. A když oba tvoje popisy přehodím, budou taky pasovat. Standardní reklamní bláboly, které nikdo nečte, natož, aby je bral vážně. Upraveno 27. října 2008 uživatelem VS
Bobr Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 VS napsal: Dobrý. To ruční vroubkování a ruční broušení strojku jsi vzal kde? To jako po výrobě pouzdra je dostane hodinář, upne do svěráku a pilníkem piluje zoubky do lunety? A tak pravidelně. Jo aha, instrukce pro CNC frézku zapisuje programátor ručně přes klávesnici, tož to ja, to je ruční práce. Jenomže si to někdo přečte, uvěří, že jde opravdu o ruční práci a fakt si ty hodinky koupí. A stane se z něj.... typický zákazník Prim, který nevěří vlastním očím, ale jen tomu, co si přečte v reklamním popisu. Platí pro tebe to samé jako pro B.F.G. - bylo by dobré, kdyby ses místo jalového ironizování čehokoliv vzmohl na svůj jasně formulovaný názor. Srovnávej, popisuj, kritizuj - nebo je to moc těžké?
OldaA Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 (upraveno) Vyrobce ma servis, globalni servis, tak jak je to obvykle u vestiny vyrobcu hodinek v teto cenove kategorii. Myslim ze neopravitelnost flyback modulu neni realny argument. servisni strediska jsou zde VS napsal: běžná ETA 7750 už z fabriky banálně dekorovaná typizovaným brusem s přidaným modulem pro funkci flyback - v případě závady neopravitelným Upraveno 27. října 2008 uživatelem OldaA
spiderer Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 Bobr napsal: A propos - ještě ceny! Oboje by si za tu cenu koupil jenom magor - to je myslím naprosto bez diskuse. Ale i takový se najde - kupodivu, ale je to tak. A je to tak v pořádku - ať si každý se svými penězi dělá co chce. Anebo, když se nám tu k moci dere SD - že bychom dali podnět na obchodní inspekci, že se tady někdo snaží balamutit chudáka spotřebitele nepřiměřenými cenami a ještě k tomu vytváří bublinu? Osobne bych zvolil pro porovnani radsi nejaky vzhledem i zamerenim podobny model, napriklad Omega Seamaster Aqua Terra Model: 2503.50.00: Cena: 2200 USD = cca 50.000 CZK vcetne DPH, CZ cena cca 60.000 CZK vcetne DPH PRIM Diplomat: Cena: 93.000 CZK vcetne DPH --- A ted k samotnemu srovnani - zamerne jsem vybral model od znacky ktera se i udrzi zameru puvodniho vlakna, vybral jsem hodinky, ktere jsou urcene pro podobneho zakaznika (vzhledem, funkcemi) a ted tedy k jednotlivym vyhodam/nevyhodam: PRIM Diplomat: Vyhodami muzou byt - osobni pristup pana "Prima", cesky vyrobek, nostalgie prepracovana do soucasne fungujiciho designu, pekny design, nestandardne (pro me bohuzel velmi neprijatelne) dekorovany strojek (nevim jestli to platilo pouze pro limitku chronomagu nebo jestli jue to standard), dalsi vyhodou je celkove sladeni, ze ty hodinky vypadaji dobre, maji pekny cifernik i pouzdro (krome dale uvedeneho v nevyhodach). Nevyhodami jsou napriklad - vysoka cena - vice nez o tretinu vyssi oproti konkurentovi, absence znacky, zastaraly kalibr, vroubkovani lunety, pruhled z oceloveho pouzdra na zlute "pozlaceny" strojek (to je neskutecnej kyc a taky jedina zasadni designova chyba hodinek), v zakladanim baleni naprosto prisernej remen, nemoznost koupit ocelovy tah.. OMEGA AT: Vyhody - silna znacka, drtiva vetsina populace vi o co se jedna, svycarsky vyrobek, vyborne zpracovani pouzdra i ciferniku, strojek z COSC certifikaci, vysoka vodotesnost v ramci teto kategorie hodinek, moznost vyberu mezi tahem a kozenym reminkem (mnohem kvalitnejsim nez u Prim Diplomat - osobni zkusenost), nizka cena. Nevyhody - chybi osobni pristup "pana Omegy", neni to ceske, nema to fanatickou komunitu privrzencu/odpurcu - co se tyce hodinek jako takovych asi by se marne hledalo mnoho objektivnich duvodu proc jsou jeste o tretinu levnejsi nez Diplomaty.. Tolik jen k Bobrove prani argumentu a osobniho nazoru, jinak nevim co si porad jak odpurci tak skalni privrzenci Primu potrebuji dokazovat.. kdyby se tu psalo aspon neco novyho bylo by to fajn, ale takhle je to porad jen mlaceni prazdny slamy.. omilani neceho co se tu da najit na 532.983 strankach.. Jinak vicemene na vyse zminene srovnani me zajima asi pouze nazor Bobra pro ktereho to bylo napsano..
VS Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 (upraveno) Bobr napsal: ...Srovnávej, popisuj, kritizuj - nebo je to moc těžké? Já bych rád srovnával a kritizoval. Lehko se řekne, ale hůř udělá. Kam mám teda jít, abych si vzal do ruky současně třeba výše uvedené Omegy a Diplomaty, porovnal je a vybral si ty, které se mi víc líbí? Obchodní strategie Primu je totiž výlučně založena na tom, že zákazníkovi neumožní srovnání s čímkoliv jiným. Můžu si zajet do Nového Města nebo si domluvit schůzku a pan Prokop mi je přiveze ukázat. Ale v jeho zázračném kufříku můžu zase srovnávat jen Primky s Primkama. Nabízí hezké a kvalitní hodinky, o tom není pochyb. Pokud je vidím izolovaně, lehko mě může přesvědčit ke koupi. ale kdyby byly v obchodě mezi jinými, taky kvalitními hodinkami, tak už by to nebylo tak jednoznačné. A už bych měl možnost se ptát, proč stojí dva a víckrát tolik, když nemají nic navíc. A už začínají hlodat pochybnosti, co tají, proč není ochotný jít s kůží na trh a vyhýbá se srovnání? PS: Co píšu, nemůže být objektivní, protože z produkce Primu se mi žádné hodinky nelíbí tolik, abych o nich začal uvažovat. Takže není to jen v ceně. Upraveno 27. října 2008 uživatelem VS
gas Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 VS napsal: proč není ochotný jít s kůží na trh a vyhýbá se srovnání? obávám se, že v maloobchodní síti by primky byly v přímé konfrontaci s konkurencí velkých značek naprosto neprodejné a on si je toho vědom
VS Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 (upraveno) gas napsal: obávám se, že v maloobchodní síti by primky byly v přímé konfrontaci s konkurencí velkých značek naprosto neprodejné a on si je toho vědom Proč? Vždyť se přece považuje za velkou značku. Omega je taky velká značka a s ní se tady srovnává. Tak proč si Omegy můžu prohlídnout v obchodě a Primky ne? Poškozuje sám sebe, protože podvědomě čekám nějakou habaďůru typu vysavač za 80000 nebo hrnce za 40000. Ty taky nekoupím v obchodě, ale prodejce mi je předvede doma. Pokud možno s někým, kdo už si je koupil nebo aspoň s komparsem, který předstírá, že si je koupil. Upraveno 27. října 2008 uživatelem VS
gas Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 VS napsal: Proč? Vždyť se přece považuje za velkou značku. v tom mu taky nikdo nemůže bránit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se