Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Jak tak koukam na ty Omegy na my ruce, tak nevim co myslis tou flekatosti, nic flekatyho nevidim, datumka me hnusna nepripada. Predpokladam ze vychazis z nejaky fotky, lepsi kdybys mohl dat ty hodinky vedle sebe abys byl objektivni...

Ja se tady nebavim o estetickych kvalitach PRIM, Perelet, nebo AN, tu prece jenom malo kteri z nas mohou hodnotit soucasne - podle fotek se to tezko da, zalezi i na kvalite fotografa! Kvalitu zpracovani rovnez nemohu posoudit, protoze PRIM na rozdil u Omegy takove srovnani nenabizi - vyhyba se pultum obchodu, jako cert krizi. ( V Liberci na Soukennym namesti jednoho casu PRIM manufacture meli (cca 2 roky), soucasne s napriklad Revue Thommen ve stjenem obchode, zpracovani pouzder PRIMU opravdu nepusobilo lepsim dojmem.

Pri pokusu zachovani objektivy bych se vratil spise k technickym parametrum, protoze na ty kolotocarske, cisticske instalaterske ani jine primery Cigi nemuze pouzit. V tomto pripade Omega dava PRIMU totalne nafrak. Vytuneny kalibr s koaxialnim krokem a COSC rertifikaci, vodotesnost do 150 metru, moznost volby kvalitniho kovoveho tahu nebo remenu, vynikajici svitivost, celosvetova zaruka a servis...

Primkaci, respektuju a nehanim vam Vasi volbu, budte stastni, ale PRIM skutecne neni tam kde je Omega, hodinkami pocinaje, pres technologie, po prezentaci, povest ci hodnotu pri pozdejsim prodeji. Sorry.

Ano vychazel jsem z fotky. Nicmene tyto dva modely jsem mel vedle sebe a mohl jsem kratce porovnat. No kalibr 96 dela 7 sekund denne, je zlacený a s vybrousenymi kruhy. Vodotesnost hodinek 5 ATM, celozivotni zaruka v Eltonu, kovový tah neni, svitivost vzhledem k modelu take ne. Takze trochu zaostava, ale......... :thumbsup_anim:

Jinak souhlasim, budme stastni :thumbsup_anim:

• Odpovědi 702
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ale tu sme doma, hoši a prim je tu na špici a ňáký omeze to včíl nandáme.

Cigi, beru tvoji nadsazku, ale uprimne sam vis, ze Primovou jedinou zbrani je "individualni pristup k zakaznikovi". Neni to ani kvalita produktu, ani technologie ani vyber. Ruku na srdce, pokud jsou Orliky "sportovnimi hodinkami" teto "manufaktury" a hosi se nezmohli na vic nez 50m vodotesnosti ( o svitivosti nemluve) tak jak muzou snest srovnani se Seamasterama Professional majici za srovnatelnou cenu vyber barev ciferniku, lunet, tahu, ruzne indexy...?

Odesláno (upraveno)

Tohle vlákno je fakt perfektní...

Nechtěl jsem do toho zasahovat, ale taky se vyjádřím...

Chci říct , že mi firma PRIM nevadí, některé modely se mi líbí, ceny jsou, jaké jsou... K těm se nebudu vyjadřovat, ale proč mi je někdo musí neustále předhazovat a vyzdvihovat a nutit??? Dobré zboží se prodává samo :-D ...

A pojmenovat AN šmuk??? Pak nevím, jakým slovem mám označit celý PRIM...

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Návštěvník Ondra
Odesláno
smích, jakkoli nekutečný opravdu není argumentem, za to 20 % hlasů mezi odbornou veřejností ano, a i to férové srovnání tváří v tvář seamaster vs. diplomat není pro prim zrovna pohroma.

opakovaně jsem se přesvědčil, že prim srovnání s omegou snese a nedopadně v něm s ostudou, to je podle mě mimořádný úspěch a je třeba gratulovat a ne se posmívat, jako kdyby tady těch 20% a ty přesvědčivé výsledky prostě nebyly. Která česká značka to z vlastních zdrojů dokáže ?

Cigi, sorry, ale 20:80 je zbožné přání. Pokud vezmu celou populaci, tak o Primkách někdo něco tuší maximálně tak díky MPM quality a jejich produkci. A pokud vezmu chronomag, tak ani zde vás (Eltonistů) není 20 procent, ale maximálně 2 procenta (a ani to ne).

Odesláno

no me se od Primu man 49 libi prevazne jen Igen (obe velikosti). ale chtel bych se zeptat na neco jineho? co chybi Prim aby se dotahl v kvalite na omegu, longines, a dalsi "masove" znacky. jen penize? zmenilo by se neco, kdyby hypoteticky prim nekde sehnal par milionu euro? chybi jim konstrukteri? napady? byli by schopni, mit finance vyrobit slozitejsi komplikace? nechci tim rict, ze je to cesta, jen me spis zajima, jestli by toho byli vubec schopni.

Návštěvník YPO
Odesláno
no me se od Primu man 49 libi prevazne jen Igen (obe velikosti). ale chtel bych se zeptat na neco jineho? co chybi Prim aby se dotahl v kvalite na omegu, longines, a dalsi "masove" znacky. jen penize? zmenilo by se neco, kdyby hypoteticky prim nekde sehnal par milionu euro? chybi jim konstrukteri? napady? byli by schopni, mit finance vyrobit slozitejsi komplikace? nechci tim rict, ze je to cesta, jen me spis zajima, jestli by toho byli vubec schopni.

jakýpak dotace - když prodá 1500ks anoncovaných hodinek s průměrným ziskem 15000 tak je to 22500000 brutto = tam je něco špatně ;)

Návštěvník Ondra
Odesláno

To je asi tak náročné zadání, jako udělat z garáže, ve který Lojza opravuje škodovky, síť autorzovaných servisů luxusních značek... ;)

Odesláno

911 - prim přeci vyrábí chronografy i TdB - takhle si poradí s každou komplikací, stejně jako např. longines, který taky bere vše od eta. Omega asi taky, všechno jsou to sestry ze swočgrůp.

ondro - přeci nebudeš zpochybňovat výsledky hlasování ? To už je fakt vrchol neschopni přijmout argument.

Pro AN je šmuk nejpřilehavější název, pro prim.... česká hodinařina, chtělo by se dodat poctivá, ale to byste mě určitě sežrali :D :D. No nejni eště světová, to svícení a tak.... no ale může být.

Kloby - 50m nebo 1600m vodotěsnosti je obé naprosto nicneříkající míra. Za ta léta na chronomagu už to víš. Ale dobře, tady jsou některé modely omegy těsnější - no tak hluboko bych omegy asi nebral, ale OK, mají lepší (podle vlastních údajů) jeden (absurdní) parametr, souhlas, jenže pro mě je opravdu důležitější ten osobní přístup, v tomto případě. Svitivost beru, bez řečí, to je bolest. Ale ani omegy v tom teda přeborníci nejsou, ruku na srdce - ale tady by mě asi víc trápilo to, že seamaster je ten originál, orlík tak trochu né :D, ale beztak bych si vybral orlík, protože je roztomilejší a má domácí původ a taky , abych se odlišil od bezfantasijní populace s masovou omegou - jak říkám osobní preference, nikoli sešup do úrovně šmuku.

Jen na okraj - vnutil někdo někdy někomu primky proti jeho vůli? A kdyby - kdo je větší vůl, ten nutič, nebo ten hejl? Nikdo vám tu nic nenutí, jen klábosíme a máme z primek radost.

Návštěvník Ondra
Odesláno
ondro - přeci nebudeš zpochybňovat výsledky hlasování ? To už je fakt vrchol neschopni přijmout argument.

Jestli jsi to bral podle této ankety, tak ok - respektuji. Ale tato diskuse se už trošku proměnila v celkovou diskusi o firmě Elton, její cenové politice, kvalitě a úrovni výrobků, a to už je malinko jiná otázka. Nevšiml jsem si tady 20% členů, kteří by vášnivě obhajovali Elton jako ty ;)

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)
...pro mě je opravdu důležitější ten osobní přístup, v tomto případě.

To je přeci jasný slovo, čeho si na Eltonu ceníš - osobního přístupu (v tomto případě). Je to tvoje volba a máš na ní právo ;)

Ale myslím, že většina členů si raději hodinky v klidu někde v obchodě naživo prohlédne, porovná a pak se rozhodne pro konkrétní koupi.

Ten osobní přístup (=téměř jediná možnost vidět hodinky naživo) je z mého hlediska spíše nevýhoda.

edit: ztučnění textu

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno
911 - prim přeci vyrábí chronografy i TdB - takhle si poradí s každou komplikací, stejně jako např. longines, který taky bere vše od eta. Omega asi taky, všechno jsou to sestry ze swočgrůp.

a co treba delsi rezerva chodu, ukazatel chodu? ja se ted pohybuju skoro ve virtualni rovine, jen by me zajimalo, jestli by to lidi od vas byli schopni udelat. nebo treba turbo? ja se ted nove prokousavam vlastne technologii a tak by me jen zajimalo, jestli by to zvladli. ja nevim jaky podminky panuji v Primu. je v primu nejaky vyvoj? vim ze na vyrobu by nebyli penize, ale jen jestli u nas jsou stejne sikovni inzenyri jako jinde. jestli by tady u nas mohlo vzniknout neco noveho. neco jako UN ma ten jejich freak blue phantom, omega co-axial...jestli i u nas jsou "vyzkumne kapacity¨" nebo je to uplne mimo.

Odesláno
Ale tohle vlakno zacali "odpurci" Primu. Ja se snazim argumentovat malinko (ale skutecne malinko) objektivne. A taky Omega ma 80 % takze je jasnej vitez. Jenom konstatuju, ze Prim v porovnani zase nevychazi tak zle a pro nekoho (20 %) dokonce lépe. A to neni ostuda :thumbsup_anim:

20% by si koupilo primky z donucení. Otázka je, kolik % by si je koupilo dobrovolně :thumbsup_anim: .

A jen tak bokem: vědí v Eltonu, že existuje např. výstava Design blok, kde by mohli potkat a oslovit mladou generaci těch nejtalentovanějších designerů? Neboť ten člověk, který navrhuje nové Primky mi příjde, kulantně řečeno, naprosto nezpůsobilý. To je někdo z rodiny? Jinak to nechápu.

Odesláno
... jenže pro mě je opravdu důležitější ten osobní přístup, v tomto případě.

Je pravdou, že osobní přístup je fajn. Souhlasím.

Já jednou Prima a jeho kufřík viděl. Byly to příjemné dvě hodinky a málem jsem si objednal Spartaky.

Skončilo to na tom, že limitka už byla rozebraná a běžná edice se mi až tak moc nelíbila. Špekuloval jsem jak mít Spartak s tou lepší ETOU (a mimostředkou) a neporušit přitom výsadní postavení limitky. Vymýšlel jsem, vymýšlel... a pak už se to dostalo do takové cenové výše, kterou jsem nebyl ochoten akceptovat.

Ale jak říkám - některé Primky jsou naživo fajn a Spartaky zvlášť. Hind taky. Oproti tomu Pavouk je nic moc.

Chápu proto, Cigi, že oceňuješ osobní přístup. Jenže, co kdybys bydlel třeba v Košicích a ne v Praze jako Prim?

Jak často bys ho mohl vidět a konzultovat s ním osobně každý detail na Diplomatech? Hmmm?

Vycházíš z toho, že jsi z Prahy a k Primovi to máš kousek.

Pokud bys ale bydlel pár set kilometrů daleko, tak ta (jediná) výhoda by byla rázem mnohem menší...

Začíná se to dostávat do situace, že ideální zákazník Eltonu bydlí v Praze a přilehlém okolí :)

Ostatní přicházejí o největší (možná jedinou) výhodu - osobní přístup.

Odesláno
Kloby - 50m nebo 1600m vodotěsnosti je obé naprosto nicneříkající míra. Za ta léta na chronomagu už to víš. Ale dobře, tady jsou některé modely omegy těsnější - no tak hluboko bych omegy asi nebral, ale OK, mají lepší (podle vlastních údajů) jeden (absurdní) parametr, souhlas, jenže pro mě je opravdu důležitější ten osobní přístup, v tomto případě. Svitivost beru, bez řečí, to je bolest. Ale ani omegy v tom teda přeborníci nejsou, ruku na srdce - ale tady by mě asi víc trápilo to, že seamaster je ten originál, orlík tak trochu né :D

Rozumim. Me vsak neslo o absolutni hodnoty cisel, Cigi, spis o technologii kterou bylo nutno vyvinout. Co si budeme povidat, 50m dnes odpovida spolecenskym modelum. V tomhle je Prim Orlik padesat let pozadu, na urovni originalniho Seamasteru ze ktereho vychazi. Pomijim to, ze soucasny Seamaster nabizi heliovy ventil, vnitrni antireflex a rhodiovani strojku je standard atd. Elton mi pripomina Skoda Auto: v priplatkove vybave vam dodame i zadni sedadla!

"Osobni pristup" (podomni prodej) je spise obchodni vychytralost - marze ktere by mel obchodnik zustanou vyrobci, zakaznik nebude moci nazivo srovnavat s ostatnimi znackami apod. Jak rikam Prim 1949 jsem videl v obchode, ale uz je to pryc, zkratka nechytacka.

Odesláno
Ja bych prim nez s omegou prirovnaval k Vulcain, kteri take zacinali znova nedavno a dopracovali se teda mnohem dal ... http://www.vulcain-watches.com/ nerad bych srovnal zafinancovani a podobne veci, vskutku nerozumim, kolik je potreba. Ale u Primu ani nevidim nejakou extra snahu ... pravda, ani to nejak poradne nesleduju, jen zde na foru ...

Ja bych si dovolil navrhnout jeste jedno jmeno - Nomos. V takove ankete by PRIM mohl jakz takz ustat...

Odesláno
Ja bych si dovolil navrhnout jeste jedno jmeno - Nomos. V takove ankete by PRIM mohl jakz takz ustat...

No nedavno jsem tohle prirovnani chtel podotknout!!! Kazdopadne by pro Prim byla cest se srovnavat s manufakturou z Glashutte :thumbsup_anim: Tam ale je trochu problem s vyvojem novych a vlastnich kalibru, pokud se ale Primu podari rozjet vyrobu alespon jednoho kalibru pristi rok, bude to super!

Odesláno

No jasně, že nomos je takřka analogie. stejná komunistická minulost, stejná nostalgie za hrdinným meziválečným dizajnem, u primu pravda notně živena a oživena obrozeneckými šedesátými lety, kdy se u nás ten závan modernismu vrátil. Nomos je díky penězům od wesiz zase dál ve výrobě kalibru, ale prý je to taky vlastně kalibr ruhla, nebo ta druhá firma, jakou že to má zkratku UFH ? Prim tu 96ku k výrobě připravuje.

Obě jsou mi sympatičtější, než omega v rukou swočgrůp. Ale to je nynější mizérie, omega je jinak suprčupr.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...