Bonder Odesláno 2. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. ledna 2020 (upraveno) Po delší době pouhého nošení toho co mám doma, jsem se rozhodl, že chci ke svému jubileu nové hodinky. Můj plán našetřit na Moony zatím nevyšel (utrácím ještě za jiné věci), přesto bych se chtěl posunout o kus dál než jsem teď. Své stroje nosím rád, nicméně oblékám hodinky s cenou 5-10k. Tak a teď přichází to zajímavější. Je to totiž totální rozstřel toho co bych rád. 1) Oslovila mě značka Junghans se svojí řadou Max Bill. Oslovila mě nadčasovost a čistý design, nádherně tvarované pouzdro. Na živo jsem je zatím neviděl a mám strach, aby nebyly moc "měkké". 2) Do mé vysněné svaté trojice patří mimo Rolex a Moony také Tudor Black Bay. Ale jsou to hodinky také cenově nedostupné pro tuto chvíli. Každopádně Vintage potápky mě vždycky braly. Jen mám strach aby neomrzely. 3) Alpinisty. Cenově jsou úplně jinde a zbylo by ještě na jedny hodinky , ale k Jubileu bych chtěl asi větší šupy a Japonců mám doma hodně. Tyto troje hodinky jsou hlavními favority, i když ty BB jsou spíše cenově nedostupné. Základní požadavky:- zůstanou na furt- safír- nové, kupované v čr u autorizovaného dealera- cena ideálně kolem 50k- asi ne Japonce a Asie (těch mám hodně)- asi ne pilotky (nikdy mě pořádně nechytly) Moc těch požadavků není, protože z toho mám zamotanou hlavu a ve vodách 30-90k neplavu. Doma mám rádiovky, Primky a nějaké potápky a chci to hodinkově taky oživit. Upraveno 2. ledna 2020 uživatelem Bonder Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 (upraveno) Kdybys netrval na ČR AD, tak bych doporučil wardy, vintage modely zvládají velmi dobře. Pokud trváš, koukal bych např. po Longines Heritage Diver, Oris 65 nebo Maurice Lacroix Pontos S Diver. Upraveno 3. ledna 2020 uživatelem Liqid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Udělej si výlet a vezmi si je do ruky.https://www.chronoshop.cz/junghans-max-bill-chronoscope-100-jahre-bauhaus-027-490202Jsou naprosto úžasný, nejsou ani malý, ani měkký, zvládnou vše od džín do obleku.Třeba to nakonec při porovnání vyhrajou tyto (byť nemaj safír):https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-chronoscope-027-452600To je taky mňamka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 3. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2020 Kdybys netrval na ČR AD, tak bych doporučil wardy, vintage modely zvládají velmi dobře. Pokud trváš, koukal bych např. po Longines Heritage Diver, Oris 65 nebo Maurice Lacroix Pontos S Diver. Na Wardy jsem už koukal dříve a nějak mě nechytly, navíc mi mi vadí ten trojzubec na vteřinovce. Longinesy omrknu, stejně se chystám do Prahy na čumendu a vyzkoušení. A nevím proč, ale když kouknu na Oris 65 tak se mi vybaví PSII Děkuju za náměty Udělej si výlet a vezmi si je do ruky.https://www.chronoshop.cz/junghans-max-bill-chronoscope-100-jahre-bauhaus-027-490202 Jsou naprosto úžasný, nejsou ani malý, ani měkký, zvládnou vše od džín do obleku. Třeba to nakonec při porovnání vyhrajou tyto (byť nemaj safír):https://www.chronoshop.cz/junghans-meister-chronoscope-027-452600To je taky mňamka. výlet do Prahy už je zařízený Hodně jsem se díval i na jiné modely Junghans a právě mám obavu z toho vystouplého skla. Pokud by na ně došla řada, tak bych je nosil nejčastěji a měl bych strach, že bych je dodrbal. Celkově jsem na ně zvědavý a mám pocit, že na živo mě vystřelí z bot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 4. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2020 Dnes jsem byl zkoušet hodinky: první favoriti: A tyhle dvoje mi do toho hodily botu. Jsou super, ale tyhle modely nemají safír. Tím, že je hodlám nosit běžně, bych to ASI nezkousl. A pak jsem byl zkoušet Tudor.... na mojí ruku velikostně jedině Fifty Eight model, což mě překvapilo, protože doma mám 42mm hodinky. Takže u mě rozhoduje lug to lug do 48mm. A tím pádem bylo vymalováno, protože Longinesy, Orisy atd. byly mi byly všechny velké. Tedy z těch, které mě oslovily. V Koscomu mě zaujaly Tyhle Rado. Model Captain Cook. Ale nikde jsem se nedočetl jaký mají kalibr. Fotka z netu Takže chci Tudor, jsem zapsaný na seznamu a nedozvěděl jsem se jak dlouho se na ně čeká ani kolikátý v pořadí jsem. Ale budu muset prodat všechno a budu owg jestli se jich dočkám Pak jsou Junghans, které jsou úplně jiné než všechno ostatní co mám doma a po čem pokukuju a pokud jde o limitku, tak by si mohly udržet hodnotu. A taky věřím, že jejich design je tak nadčasový, že by se mohl líbit i potomkům. A pak Rado, které mají něco do sebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 4. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2020 Na Rado Captain Cook koukám poslední dny hodně často a fakt se mi moc líbí. Je v nich eta 2824-2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 4. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2020 https://www.youtube.com/watch?v=KVjnHeAARBY&t=581s zde dokonce porovnání s bb58 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostra Odesláno 6. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2020 Čekačka na ty tvoje Tudory by měla být 3 měsíce a pokud se něco nezměnilo, je celkem jedno, kolikátý jsi v pořadí. Mají jich plný šuplík, jen ti je kvůli nové prodejní politice, kterou do Tudoru dotáhl ocásek z Rolexu nemůžou prodat hned, asi aby ses na ně víc těšil a stihnul došetřit;-)Jinak gratulace k super výběru, jsou to hodinky, které budou dělat parádu až do konce tvých dnů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 6. ledna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2020 To rád slyším To budu mít čas svoje rozhodnutí ještě 10x změnit O včerejška si říkám, že když už jsem u Tudoru, proč ne rovnou Rolex a nebo ty Moony. Ale jedno vím jistě. Když už, tak už. Kompromis mě by mě za nějakou dobu akorát mrzel. Takže jsem vlastně zúžil výběr na Black Bay 58, Oyster Perpetual a Moony. To je moje svatá trojka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 7. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2020 Kup si Moony, na ty dosáhneš nejsnáze, takže budeš mít co nosit. Dřív nebo později ten zbytek přidáš :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 16. února 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2020 Tak to dopadlo takhle. A jsem z nich nadšený Děkuji zúčastněným za názory a pomoc při výběru Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky