Přejít na obsah

Kdo máte jakého psa?

Conrad

Doporučené příspěvky

ten jeho výraz je úžasný :D . Já si chci teď koupit stafordšírského bullteriera, nemáte s ním někdo zkušenosti? Hlavně jestli napadá cizí psy.

Každý pes se chová tak jak mu to dovolíš a jak je naučen.

Můj dlouholetý kamarád má FILÍPKA (12 let) a je to mazel i na psy.

MY jsme měli doma 12 let Shar pei a ten dostal do roka naložena od každého psa na Stodůlkách co šel okolo.( od kokra, jezevčíka, dalmatina, špice, vlčák ho prokousnul skrz a měl 14 dní proptahané celým tělem dreny)

Po tom roce si to srovnal v hlavě a kdyby jsme mu to dovolil zabil by snad kažého psa. Stěnata a fenky pusinkoval a hrál si s nimi.

Musel jsme ho venčit u Makra na louce kde nikdo nechodil a nebo dlouhý Flex ale to nás nebavilo ani jednoho.

Každopádně se mu v Anglii a teď se doufám nepletu říká rodinný pes jelikož je nejlepší k dětem a ve statistikách má nejméně útoků na lidi.

Tak, že tak a závěr je : musí tě poslouchat a musíš ho všechno naučit. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak, že tak a závěr je : musí tě poslouchat a musíš ho všechno naučit. :-)

To se divím, že jsi toho majitele vlčáka nezabil, takové lidi nesnáším, co mají velkého nevychovaného psa :furious:

Jinak s tím závěrem máš naprostou pravdu, akorát mám právě strach, že i když se ho budu snažit vychovat, tak aby se v něm neprojevili ty pudy z bojových arén.

Ovšem jak říkáš, že tvůj známý má jednoho a je to mazel i na psy, tak mám hned lepší pocit, že to všechno bude ok. Za týden si pro něj jdu, tak uvidíme :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Hele, co se konkrétně staffbulla týká, tak ta jeho "bojvnost" je spíš pověra, resp. urban legend, což vychází z podobnosti se staff. teriérem, ale je to mnohem větší mazel.

Několik kamarádů ho má a všichni svorně tvrdí, že bojové plemeno se v něm projeví leda když jde o místo v posteli.

ALE: je tu jedna věc, která trochu souvisí s tím, co popisoval long. Každýho psa musíš správně socializovat. Ať je to čivava nebo dobrman. Rozdíl je ten, že špatně socializovanou čivavu Ti roztrhá první o kilo větší pes a špatně socializovaný dobrman roztrhá vše, co mu příjde pod zuby. Jasně, někteří psi mají v genech to, že jsou socializovat více nebo méně dobře. Ale staffbul není, podle toho, co vím od majitelů, v extrémních hodnotách ani na jednu stranu, byť vzhledem klame. Ve zkratce - důležitý je psa od štěněte nechat kamarádit s dalšími psy všech velikostí - ty !všechny velikosti jsou důležitý, protože i skorosprávně socializovaný pes, který neměl možnost seznamovat se s většími plemeny (oproti své velikosti), bude vůči těm větším plemenům agresivnější. Jednoduše je to proto, že přirozeně každý pes, který vidí většího psa, než je on sám, toho psa vnímá jako ohrožení svoji smečky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Staffbull je něco úplně jiného než amstaff nebo pitbull... Vypadá sice podobně, ale povahou je to úplně jiné zvíře. Když člověku koupí kvalitní zvíře po dobrých rodičích, tak by neměl být žádný problém.

Odkaz ke komentáři

Díky za informace, určitě ho budu socializovat, jen ještě nevím kde :) . Ono základ pro dobrou soc. je potkat hodného psa (pokud se nepletu) a já mám zatím štěstí na agresivní psy... sám jsem docela zvědav jak to půjde, časem podám zprávu jak jsme dopadli :)

Upraveno uživatelem Tulky
Odkaz ke komentáři

Boo-beek ma pravdu, vyjimecne souhlasim i s Tadou. Jen k tomu doplnim, ze terieri jsou psi puvodne lovecti, s tim souvisi jejich ostrost a prirozeny sklon k dominanci. U stafbullu sice nedochazi k umyslnemu vyblokovani socialniho instinktu, ale dukladnou socializaci a duslednost pri vychove rozhodne nepodcenuj. Nejlepsi je najit si nejakou psi skolu, kde maji i skupinu stenat :)

Odkaz ke komentáři

Někteří jsou i chytří ...

O víkendu jsme našli noru jezevce. Už hodně dlouho jsem něco podobného neviděl. Tři viditelné vchody poblíž, podle velikosti je velkej jak slon. Psina akorát decentně očichala každý z nich a hrdě odkráčela středem... No aspoň jsme pár lidem zachránili mrňouse. Snad. Jestli si dají pozor. Jednou jedinkrát jsem zažil ztrátu kamarádova jezevčíka v podobné noře. Nepřeji to nikomu zažít. Beznaděj, kopání, když nevíte, kde přesně je, utrpení toho psa... Jezevec je bestie. I proto jsem rád, že mám velké plemeno.

Odkaz ke komentáři

Stafbullove se i dobre cvici, protoze jsou tuze mlsni a za pamlsek udelaji uplne cokoliv :)

tak to je super... jdu nakoupit zasoby pamlsků :smile_anim:

Někteří jsou i chytří ...

O víkendu jsme našli noru jezevce. Už hodně dlouho jsem něco podobného neviděl. Tři viditelné vchody poblíž, podle velikosti je velkej jak slon. Psina akorát decentně očichala každý z nich a hrdě odkráčela středem... No aspoň jsme pár lidem zachránili mrňouse. Snad. Jestli si dají pozor. Jednou jedinkrát jsem zažil ztrátu kamarádova jezevčíka v podobné noře. Nepřeji to nikomu zažít. Beznaděj, kopání, když nevíte, kde přesně je, utrpení toho psa... Jezevec je bestie. I proto jsem rád, že mám velké plemeno.

Zní to docela hrozivě ta příhoda s jezevčíkem... stalo se mu něco?

Odkaz ke komentáři

Zní to docela hrozivě ta příhoda s jezevčíkem... stalo se mu něco?

Zůstal tam. Vykopali jsme ho až druhej den. Jezevci si hrabou "hrady", když ho pes noruje, beží tunelem, naláká ho a zahrabe ho tam. Když se rychle nezareaguje a nevykope, nejde vykopat, netrefí se směr, pes nemá šanci.

Právě proto jsem rád, že jsem ty nory našel, nikdo tam s malým psem nebude chodit na volno.

Jako nějaký "Hostel" nebo Jigsaw je proti tomu perníková chaloupka.

Stejně by mne zajímalo, kde se tu vzal. O jezevci jsem neslyšel dobře osm let. Předtím taky hodně dlouho, kdy o něm někdo věděl.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

ten jeho výraz je úžasný :D . Já si chci teď koupit stafordšírského bullteriera, nemáte s ním někdo zkušenosti? Hlavně jestli napadá cizí psy.

Strýko mal Staforda a prítulnejšieho psa si neviem predstaviť. Deti sa na ňom bez problémov vozili. Cudzích psov a ich provokácie hrdinsky ignoroval. Keď ho však na vychádzke jeden nevychovanec zozadu zahryzol do nohy, stačil zlomok sekundy, aby dotieravcovi jedným záhryzom zlomil chrbticu. Strýko nestihol absolútne zareagovať. Myslím, že pokiaľ sa so Stafordom chodí medzi iných psov, tak problém nehrozí. Jedine, ak je celodenne zavretý v malej voliére, alebo na reťazi a ešte chýbajú kontakty s inými psami, môže sa chovať nevyspytateľne. Ale to platí aj pre iné rasy. Zmienený strýkov Benny nakoniec doplatil na mačku. Vbehol za ňou do pivnice a padol tak nešťastne, že ochrnul. Zverolekár, skúsený chirurg mu nedokázal pomôcť. :crying_anim:
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...