Přejít na obsah

Kdo máte jakého psa?

Conrad

Doporučené příspěvky

Maltezak? :) Bacha na plotynky, viz vyse... Zenska, co se o nasi maltezici na klinice starala, rikala, ze u maltezaku a pribuznejch plemen + u jezevciku jsou problemy s pateri celkem casty. Mj. jsme se dozvedeli, ze by napr. fakt nemela skakat po tvrdy podlaze (treba seskakovani z pohovky, z postele na plovoucku...).

Ale jinak je to uzasny plemeno!

Protože mám jezevce tak jsem v bazaru koupil docela zachovalé 4 matrace z gauče a milánkovi jsem je dal na zem před jeho 4 oblíbená místa / 2 křesla,postel a gauč/ jako schody,funguje to fajn a báječně se o to za tmy zakopává

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme doma Bedřicha (první dva snímky) a Františka (další dva snímky).

Béda (mix krátkosrstého a dlouhosrstého) má 2 a půl roku. Aby mu doma nebylo smutno když jsme v práci, přibrali jsme před rokem a půl Fánu (mix krátkosrstého a drsnosrstého).

Jenom nám Fána trochu přerostl (14 kilo) - viz. foto 3, chudák Béda (8 kilo) je terorizován Posted Image A jak je velkej, tak je blbej. Je to hroznej trouba, chová se pořád jako štěně, lozí mi po hlavě, kdeco sežere, pořád otravuje s dekou a chce se přetahovat, dodnes ho radši na ulici nepustím z vodítka. Bedřich si spokojeně ťape na volno, plus minus deset metrů od mojí pozice Posted Image

Celkově jsou povahově hodně rozdílní, Béda je zase pěkně vyčůranej. Ale ti jezevci fakt mají něco do sebe Posted Image

post-18925-074901900 1329335884.jpg

post-18925-080519600 1329335889.jpg

post-18925-061113700 1329335895.jpg

post-18925-011130400 1329335908.jpg

post-18925-063860600 1329335912.jpg

Odkaz ke komentáři

Vysvětlete mi jak pes ve vytopeném bytě pozná jak je venku.Když byly ty mrazy kolem - 15 až - 20 tak vstal ráno se mnou,podíval se jak se sprchuji a oblékám a poté co jsem odešel do práce se vrátil do postele a hodil si šlofíka tak do 10-10.30 a teprve potom dal najevo že už by tedy šel ven.

Jak se oteplilo vrátil se k normálu- tedy já odejdu do práce a on za minutu začně ječet že už to nevydrží že musí ven a tak se vrátil ke svým zvykům a chodí s přítelkyní v 6.30

To mi nejde do hlavy :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

Vysvětlete mi jak pes ve vytopeném bytě pozná jak je venku.Když byly ty mrazy kolem - 15 až - 20 tak vstal ráno se mnou,podíval se jak se sprchuji a oblékám a poté co jsem odešel do práce se vrátil do postele a hodil si šlofíka tak do 10-10.30 a teprve potom dal najevo že už by tedy šel ven.

...ty sa máš :)

post-4112-053004200 1329534461.jpg

post-4112-095895000 1329534469.jpg

post-4112-031677300 1329534501.jpg

Odkaz ke komentáři

biely švajčiarsky ovčiak /FCI/ alebo proste White Shepherd /United Kennel - USA/. Ale normalne je to nemecky ovčiak bielej farby, este s povodnym ramcom tela /bez kratsieho zadneho podvozku/ a tento aj s povodnou povahou /= najlepsi pes akeho som zatial mal/.

http://www.wgsdca.org/thebreed/gsdvswgsd.asp

http://en.wikipedia.org/wiki/White_Shepherd_Dog

Odkaz ke komentáři

no.. niekedy pri pive ti vysvetlim ako velmi je to narocny pes :)

pokial nemas na psa kvantum casu, nie si ochotny alebo schopny sa prisposobit osobitostiam plemena /a tu to nie je prazdna fraza/ tak naozaj o tomto plemene neuvazuj. i ked samozrejme je to velmi osobitny "pes" - ja som sa po prvotnom nadseni uspokojil s tym, ze na vystavach je medzi TOP 5 ktore obzeram podrobnejsie, proste zostavam verny fanusik CVC, ale domov by som si ziadneho netrufol. Minimalne zit za dva a pol metrovym elektrickym ohradnikom nie je nic pre mna :) a to sa ti celkom slusne moze stat, CVC je velmajster utekov. atd atd

Odkaz ke komentáři

Cvc je plemeno, resp. jedno z plemen, ktery se clovek nemuze naucit, jako pan proste musis byt alfa. Predpokladam, ze se k tomu da dojit treba zkusenostma s min narocnejma psama, ale proste musi bejt a neni mozny se to naucit za pochodu. Kamarad se jim dost venoval a nejaky zkazeny psi se mu do pece taky dostali, vzdy to bylo tim, ze pan bud nemel cas nebo nemel moral na to, aby tomu psovi sefoval.

Na druhou stranu pak clovek nemusi mit elektrickeh ohradnik. Ty vlci instinkty a podvedomi jsou u nej hodne silny, takze pokud ten pes bude citit, ze u panicka se ma dobre, bez panicka se bude mit spatne, za utek nebo ohrozeni pozice ho panicek serve, pripadne zmlati a mohl by ho i zabit, tak si da velkej pozor. Ale ten panicek proste musi byt buh - jednat 100% spravne a 200% sebejiste.

Edit: ja si ho porizovat nebudu, maltezak neni uplne spravnej trenink na cvc :D

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...