Czechgun Odesláno 18. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu Mám před sebou náročný týden a něco jsem musel udělat i o víkendu. Natočil jsem krátké video z části výroby ručiček. Video zde. A taky jsem natočil jak vypadají hodinky v provedení bez oleje. Pro video klikni zde :-) tento týden se ozvu dalším co mám v pořadí kvůli odeslání hodinek. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 18. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu Dnes proběhl další workshop a zákazník si odnesl hodinky s ciferníkem kde má vlastní logo. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 21. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu (upraveno) Moje černá můra se zhmotnila, REKLAMACE! Ráno se podívám na telefon a tam je zpráva s hodinkami je něco špatně. Opoždují se a to opravdu hodně. Po telefonu jsem zjistil co šlo a problém byl ve vteřinové ručičce že se občas okolo dvanácté hodiny jakoby sekne. Myslel jsem si že se asi něco stalo se strojkem. Jenže tím to nebylo. Druhý den jsem montoval hodinky bez oleje. A když jsem je složil dívám se jak jdou a najednou se vteřinovka zbrzdila a pak zase šla. Bylo mi to divné a hodinky jsem rozebral. A problém se mi povedlo brzo objevit. Mezi sklem a vteřinovou ručičkou je mezera 0,3 - 0,4 mm podle toho jak se sejdou tolerance. A ručička byla mírně vyhnutá směrem nahoru. Vymenil jsem jí a bylo pro problému. A na no date hodinkách to bylo stejné. Ale ručička není ohnutá ale má špatně nalisovaný náboj. Aby byla rovně musel jsem ji ohnout jak je vidět na fotce. Proč jsem si toho nevšiml. Když montuji ručičky vždy kontroluji z boku jestli je vůle jak mezi ručičkami tak mezi ciferníkem. Ale u vteřinové už ne. Ta je kupovaná a tam jsem nepočítal s problémem. A to byla chyba. Jak jsem změnil montáž. Ted už vždy pohledem z boku zkontroluji jestli je i vteřinovka volně a komplet hodinky bez oleje nechám smontované nějaký čas jít abych měl jistotu. Tenhle problém se projeví opravdu rychle. Také si vždy nechám hodinky dva dny u sebe pro kontrolu přesnosti. Upřímně nenapadlo mě kontrolovat přesnost u quartz strojku... I ted ještě ladím plnění a montáž. Investoval jsem do perfektního lisu na montáž a demontáž ručiček (fakt se teším až přijde), jedny hodinky vzal zákazník do Himalájí a to mi přineslo také opravdu důležitý poznatek a při plnění jsem přidal jednu operaci. Co z toho všeho plyne. Tenhle problém byl čistě moje chyba podcenil jsem montáž ručiček. I tohle ale k téhle práci patří. Slíbil jsem že ukážu jak to v reálu je a těch neúspěchů bylo zase o dost víc než úspěchů. Učím se to za pochodu. Až bude volněji natočím delší video ted na to prostě není vůbec čas. Upraveno 21. listopadu uživatelem Czechgun 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 22. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu Lisování ručiček je pro mě jedna z nejnáročnějších operací kterou ještě komplikuje to že si ručičky dělám sám a někdy musím ručičky sundat kvůli úpravě průměru nebo ručičku vyrovnat. Dlouho jsem hledal ten správný lis a tenhle je přesně to co potřebuji. Už je na cestě a moc se těším až přijde. Bude to velké usnadnění práce. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 22. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu Neuvažoval jsi někdy, dát na cifr lumi s tritiem - Trigalight? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 29. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu V 22. 11. 2024 v 15:33, libor2002 napsal: Neuvažoval jsi někdy, dát na cifr lumi s tritiem - Trigalight? Uvažuji o tom opravdu hodně a třeba po novém roce něco vymyslím 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 29. listopadu Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Ahoj, poslední dobou nebyl ani čas vytvářet nějaké příspěvky. Jsem od rána do večera v dílně. Tento týden byl ve znamení příprav na výstavu. Budu rád když se stavíte podívat Na výstavě nebudu mít žádné hodinky na prodej. Všechny už mají svého majitele. Z čeho mám fakt radost je to že všechny kroky které jsem udělal pro zlepšení výroby a montáže fungují. Nastavil jsem správný směr a další nové vybavení už je na cestě a opět to bude výrazné zlepšení. A na konec přidám malou ukázku co budu mít na stánku. Video zde. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 29. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu Jsou super, co jsem je dostal jsem je ještě nesundal. Vůbec nechápu, jak někdo takovejhle projekt dokáže dotáhnout do takhle úspěšnýho konce. On to asi teda žádnej konec není, věštím ti velkou budoucnost Czechgune! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 30. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu Musel jsem to vidět naživo, nechybí tomu propracovanost. Velmi dobře zvládnutý projekt, držím palce, at se daří a děkuji za zajímavé informace. 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 2. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince (upraveno) Dnes se ještě krátce vrátím k výstavě Micro Praha která byla jedním slovem skvělá. Moc děkuji všem za návštěvu u mého stánku. Tohle jsou přesně ty chvíle kdy vidím že moje práce dává smysl a motivuje mě to hodinky dál zlepšovat. Moc si vážím těch kteří na výstavu přišli jen kvůli hodinkám PROVOKE. Jsem také moc rád že jsem několikery hodinky mohl předat osobně. Za celou sobotu jsem se nezastavil. Omlouvám se všem komu jsem se nemohl plně věnovat. Nebylo to možné. Příští rok budeme na stánku ve třech. Takže ještě jednou velké diky za vaši podporu, zájem o moje hodinky a příští rok opět v Praze. Já si dnes udělám po čtrnácti dnech volno a zítra zpět ke strojům Upraveno 2. prosince uživatelem Czechgun 5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 2. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince Opět se mi potvrdilo, že většina hodinek vypadá jinak na fotkách a naživo (a na ruce). U Provoke je to naštěstí ten případ, kdy naživo je to ještě lepší, než na sebelepší fotce a to zejména u těch olejovek. Super bylo, že k vidění byly i zákaznické verze, takže bylo možno si udělat nejen povědomí o možnostech výrobce, ale i o tom, jak který "výmysl" ve skutečnosti působí. Mně se třeba hodně líbila ta kompasová luneta, inverzní datumovka, tmavé ručky nebo o některé nápisy a číslice odlehčený ciferník. Ještě si počkám, zda zkusíš ty bronzové indexy na černém podkladu, jinak mám už o podobě zakázky celkem jasno . No a samozřejmě musím pochválit oba ochotné a sympatické "firemní zástupce" , kteří si, jak jsem koukal, na nezájem o své výrobky stěžovat opravdu nemohli. Je skvělé, že máš v manželce oporu a kdoví, třeba už doma vychováváte novou generaci hodinářských fachmanů . 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 3. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince před 19 hodinami, Corvus corone corone napsal: No a samozřejmě musím pochválit oba ochotné a sympatické "firemní zástupce" , kteří si, jak jsem koukal, na nezájem o své výrobky stěžovat opravdu nemohli. Je skvělé, že máš v manželce oporu a kdoví, třeba už doma vychováváte novou generaci hodinářských fachmanů . Moje žena je skvělá a někdy to se mnou fakt nemá jednoduché 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 3. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince Lisování ručiček pro mě bylo dost náročné. Protože si ručičky dělám sám někdy je musím sundat, upravit průměr a nebo jinak dodělat a to byla hrůza. Nový lis je neskutečný posun vpřed. Díky němu můžu hodinovou ručičku nalisovat hned napoprvé do správné výšky nad ciferník, pokud je problém dá se sundat i jedna ručička. Jako jsem fakt nadšený. Zpracování je opravdu top. Žádné vůle, povrchy na jedničku opravdu hezký kus strojařiny. Ani vlastě nevím jestli je to kopie jiné značky. Lis jsem koupil na Ali a pokud by někdo chtěl pošlu vám odkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 3. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince Tohle je přesně ten důvod proč mám rád workshop který dělám. V neděli jsme montovali hodinky a zákazník v úterý odlétal směr Himálaj. Bylo to napínavé protože se nesmělo nic pokazit. A jak už to chodí samozřejmě se moc nedařilo . Ale tohle jsou ty věci na které pak člověk s odstupem času rád vzpomíná. U těhle konkrétních hodinek jsem pak dostal opravdu důležitou zpětnou vazbu a následně jsem zásadně upravil technologií plnění olejem. Děkuji za vaše zakázky a za zpětnou vazbu. Přesně tohle jsou ty věci které celý projekt posouvají dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 3. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince Protože vím někteří členové sledují i můj další projekt odbočím výjimečně od tématu a i zde zveřejním rozhodnutí které jsem udělal. Píše se to těžko je to deset let práce, spousta úspěchů a neúspěchů ale byla to opravdu velká zkušenost a díky tomu se mi povedlo rozjet hodinky PROVOKE. KONEC EXTREME EDC. Nikdy by mě nenapadlo že se to stane ale je čas jít dál. Projekt eXtreme EDC vznikl zcela náhodou jako platforma kde budu prezentovat svoje projekty které jsem dělal pro zábavu. Postupem času se z toho stala moje hlavní pracovní činnost, povedlo se realizovat úžasné věci od boxeru, opasku s nožem , taktických per, praků až po maličkosti jako jsou korálky. Výrobky eXtreme EDC jsou na všech světových kontinentech v každém americkém státě a v každé evropské zemi. Ale můj sen byl vždy dělat hodinky a to se teď povedlo a na tento projekt už není čas. Vždy jsem se snažil vyrábět co nejkvalitnější výrobky a poskytovat v rámci "one man show" ten nejlepší možný servis. A to už teď nejde. Nestíhám vyřizovat objednávky a odepisovat na dotazy. Můj eshop je momentálně možné pouze prohlížet. Všechny objednávky které jsou momentálně na mém eshopu postupně do vánoc vyřídím a pokud se stane že už nebude objednaný produkt skladem napíšu email. Tímto děkuji všem zákazníkům, fanouškům a obchodním partnerům za úžasných deset let. Bez vás by so to nikdy nepovedlo. Ještě jednou moc děkuji byla to úžasná zkušenost. S pozdravem Jiří Šejna 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 5. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince Hodinky s bronzových cifernikem a ručičkami. Jediné co mě mrzí je to že se nedá na fotce zachytit ten efekt který dělá olejová náplň. Foto je ukradené z internetu já jsem si tyhle ani nestihl vyfotit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 5. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince Tak tady je máš ještě jednou. A na druhé fotce jsou vlevo olejovky, vpravo verze bez oleje. Je krásně vidět nejen barevný rozdíl v ciferníku, kdy olejovky už chvílemi připomínají amoled displej, ale i rozdílné vyznění obou ciferníků. Přestože jsou oba stejně velké, působí ten vpravo větším a vzdušnějším dojmem, IMHO díky menšímu počtu textu na cifru a tmavým rafičkám. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 5. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince před 2 hodinami, Corvus corone corone napsal: Tak tady je máš ještě jednou. A na druhé fotce jsou vlevo olejovky, vpravo verze bez oleje. Je krásně vidět nejen barevný rozdíl v ciferníku, kdy olejovky už chvílemi připomínají amoled displej, ale i rozdílné vyznění obou ciferníků. Přestože jsou oba stejně velké, působí ten vpravo větším a vzdušnějším dojmem, IMHO díky menšímu počtu textu na cifru a tmavým rafičkám. Máš pravdu toho jsem si nikdy nevšiml že ten vpravo působí větší. I když jsem spíš příznivec přeplácaných ciferníků (proto se mi moc líbí chronograf), tak na základě téhle fotky asi trochu přehodnotím svůj postoj. Díky za tvůj příspěvek protože to určitě ovlivní moje hodinky. Fotku si s dovolením ukradnu a použiju ji na moje soc. sítě zajímá mě jak to vidí ostatní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Corvus corone corone Odesláno 5. prosince Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince (upraveno) Před hodinou, Czechgun napsal: Máš pravdu toho jsem si nikdy nevšiml že ten vpravo působí větší. I když jsem spíš příznivec přeplácaných ciferníků (proto se mi moc líbí chronograf), tak na základě téhle fotky asi trochu přehodnotím svůj postoj. Díky za tvůj příspěvek protože to určitě ovlivní moje hodinky. Fotku si s dovolením ukradnu a použiju ji na moje soc. sítě zajímá mě jak to vidí ostatní. Mám dvě podobné a teď nevím, kterou z nich jsem tu poslal. Tak raději obě ještě jednou. Bohužel na každé hodinky jinak dopadá světlo a ještě není osa pohledu úplně uprostřed. Trochu to ty vlevo znevýhodňuje. Upraveno 5. prosince uživatelem Corvus corone corone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 12. prosince Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince (upraveno) Poslední tři týdny to bylo dost hektické a jak na houpačce. Před výstavou se mi povedlo udělat hodně hodinek a pak si začala vybírat daň únava z celého roku protože jsem za celý rok neměl pořádně volno. Do toho přišla nemoc malého a když se dal dohromady a šel do školky skončilo to zlomenou rukou a hospitalizací. Naštěstí to dopadlo v rámci možností dobře ale je to ohromná komplikace kvůli práci. Do konce příštího týdne vyřídím vše co bude v mých silách a všem postupně zavolám. Ale co je z toho nejdůležitější. Tohle už dál nejde dělat jako "one man show" a od nového roku budu mít pomoc v dílně. Zatím na jeden až dva dny v týdnu ale i to mi moc pomůže. Do teď jsem vše táhl sám a to už dál nejde. Každý problém se propisuje do dalších hodinek a opravdový problém jsou ty zakázkové. Myslel jsem si že mám vše dobře naplánované ale to byla chyba. Je to o dost složitější než můj předchozí projekt a vše jsem se musel naučit za pochodu. Upraveno 12. prosince uživatelem Czechgun 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se