Czechgun Odesláno 6. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června před 14 hodinami, Hudson10 napsal: Toto je neuvěřitelný, jak někdo může být tak šikovný! Díky . Už dvacet let se řídím tím co mi říkal mistr na učilišti. První věc byla : můžeš být úplně blbej ale musíš si umět poradit a ta druhá : to co děláš musí být takové aby sis to sám koupil. No a tohle plus dvacet let praxe ve strojařině mi stačí Celé to je o tom že si musíš umět poradit a dělat svou práci poctivě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 6. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června Celý týden makám na tom abych posunul celkové zpracování. Další věc ke které jsem se vrátil je barevné anodizování titanu. Neřešte zbytky lumi v indexech ani nepovedený povrch ale tohle je o té barvě. Ta je úžasná, vyleštěné vystupující indexy jsou proti matnému zbytku krásně modré. Nedá se to vyfotit naživo, je to krásně modré. Modrou barvou to nekončí dá se dělat hodně barev je to o nastavení. A pak nakonec bude v indexech bílá luminescence. No jsem fakt nadšený. Už mám na cestě potřebné vybavení v úterý by mělo přijít. No co budu povídat. Vše co mám doma z titanu půjde nabarvit 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 8. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června Co jiného dělat o víkendu než vyrábět hodinky V pátek jsem byl na drátovce a v pondělí se tam ještě musím vrátit znovu. Nepovedlo se nám vyřezat všechny ručičky. I když to vypadá že to je akce na tři až čtyři hodiny zdání klame. Je tam neuvěřitelných tři a půl metru řezu. Dnes jsem dodělal přípravky na finišování ručiček. Fungují dobře takže dnes udělám tolik práce kolik jen půjde. Přidávám pár fotek a až budou ručičky hotové udělám i video. Zatím jde vše zhruba podle plánu což je skvělé. Užijte si víkend a příští týden se můžete těšit na další příspěvky jak pokračuji s projektem. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 10. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června Po vyřezání je na ručičkách ještě spousta práce. U každé ručičky je třeba zabrousit po řezání obvod, udělat finální podélný brus, pak následuje černění a nakonec nanášení luminescenčního pigmentu. A to všechno vyžaduje maximálně opatrné zacházení protože je ručička silná jen 0,15 mm. Na obrázku je ručička pro limitovanou edici. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 10. června Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června V 6. 6. 2024 v 20:44, Czechgun napsal: Tak to je bomba! 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 11. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června Krátké video jak vypadá vyřezání ručiček. Ještě se vrátím k původní debatě ohledně přesnosti drátovky. S obsluhou jsem řešil přesnost stroje na kterém proběhlo řezání ručiček. Při správném nastaveni by měl stroj pracovat v přesností až 0,002 milimetru. Ale protože to není jak změřit (zde už se řeší teplota, musí být odpovídající měřidla), je to pouze teorie. V současných podmínkách je možné garantovat přesnost 0,01 milimetru. Myslím že by tohle téma ještě šlo probrat a bylo by zajímavé vyzkoušet v odpovídajících podmínkách skutečnou přesnost stroje. Každopádně pro moje potřeby je taková přesnost víc než dobrá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června Řezali jsme s přesností na 0,005 před lety pro firmu, která na tom trvala a byla to už teplotní alchymie, na takhle slabých kusech vůbec. Navíc, čím větší přesnost, tím na víc řezů se to jede. Taky vhodné umístění a počet můstků. Takže jestli ti to funguje, tak bych do toho nevrtal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 11. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června před 18 minutami, gunman napsal: Řezali jsme s přesností na 0,005 před lety pro firmu, která na tom trvala a byla to už teplotní alchymie, na takhle slabých kusech vůbec. Navíc, čím větší přesnost, tím na víc řezů se to jede. Taky vhodné umístění a počet můstků. Takže jestli ti to funguje, tak bych do toho nevrtal. Vrtat do toho fakt nehodlám když jsem do firmy přijel poprvé tak se jim do toho vůbec nechtělo. Třeba proto že jsou některé díry na navlečení drátu jen 0,5 ( občas se musí drát nasadit ručně), a taky se musel vychytat můstek. Když ručička upadne, proud vody ji vždy někam odnese. Pak se fakt špatně hledá. Teď to jede bez problému. Jediné co je škoda je to že se nedá obvod přejet dvakrát. Měl bych o hodně míň práce se začištěním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glaber Odesláno 11. června Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června před 1 hodinou, Czechgun napsal: Vrtat do toho fakt nehodlám když jsem do firmy přijel poprvé tak se jim do toho vůbec nechtělo. Třeba proto že jsou některé díry na navlečení drátu jen 0,5 ( občas se musí drát nasadit ručně), a taky se musel vychytat můstek. Když ručička upadne, proud vody ji vždy někam odnese. Pak se fakt špatně hledá. Teď to jede bez problému. Jediné co je škoda je to že se nedá obvod přejet dvakrát. Měl bych o hodně míň práce se začištěním. Ahoj obvod se několikařezově udělat dá,stačí přidat můstek,aby ručka nekmitala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 11. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června Nový pomocník do dílny. Je to jen stejnosměrný zdroj ale daji se s ním dělat úžasné věci. Brzo přidám fotky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 12. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Nevydržel jsem to a včera večer v kuchyni proběhla první zkouška anodizace ciferníku a ručičky. Video zde. Je to úžasné na obrázku jsou barvy jaké jdou udělat a samozřejmě je ještě spousta odstínů mezi. Je to jen o nastavení napětí. Za mě je nej ta modrá ta má prostě koule! Foto je ilustrační stažené z internetu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 12. června Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června Líbí se mi jakým to jde směrem, škoda, že jsem o těchto možnostech nevěděl dřív, jinak bych určitě kampaň podpořil. Není všem dnům konec ,věřím, že časem se naše cesty protnou. Tohle se mi fakt líbí. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 12. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června před 1 minutou, shewcza napsal: Líbí se mi jakým to jde směrem, škoda, že jsem o těchto možnostech nevěděl dřív, jinak bych určitě kampaň podpořil. Není všem dnům konec ,věřím, že časem se naše cesty protnou. Tohle se mi fakt líbí. Ahoj , tyhle nové možnosti mám díky kampani. Díky ní se můžu hodinkám věnovat naplno a investovat do projektu potřebný čas a nakoupit vybavení. Posledních čtrnáct dní jsem se hodně věnoval vylepšení celkového zpracování a myslím že to hodinkám dost pomohlo. Už se moc těším až složím první kus z první série. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 15. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června Dnešní příspěvek ani není o výrobě hodinek ale občas vypnout je nedílná součást mé práce a dnešní den na letišti byl fakt super. Můj sen je proletět se ve stíhačce ale asi je to nereálné. Už jen usednout za kokpit Gripenu byl pro mě jako fanouška do vojenské techniky zážitek. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 17. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Když jsem začal s hodinkami bylo pro mě dost složité zvyknout si na úplně jiné rozměry nástrojů. Kdo dělá se železem to určitě pochopí na fotce je fréza na závit M 1,6 která je nabroušená na zakázku. V tomhle konkrétním případě děláme závit hluboký 2 mm do díry která je hluboká 2,3 mm. Hlavní problém u nástrojů na míru je jejich poměrně velká pořizovací cena a vždy je to trochu krok do neznáma. Nikdy není jisté že bude nástroj správně fungovat. Zde to vypadá nadějně první zkoušky jsou bez problému teď ještě musíme doufat že bude mít nástroj předpokládanou životnost. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 17. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Prosba o spolupráci Čeká mě stěhování dílny a to znamená přesun z garáže do lepšího. A s novou dílnou mám v plánu zařadit do nabídky možnost že si zákazník své hodinky přijede smontovat. Chci k hodinkám nabídnout i možnost stát se na pár hodin "hodinářem". Myslím že by to mohl být pro hodinkové nadšence fajn zážitek. Zákazník si vyzkouší aplikaci luminescence na ručičky a ciferník, pokud bude chtít udělá si na dýnko vlastní gravírování, hodinky smontuje, udělá tlakovou zkoušku atd... Je to o domluvě a o tom na co se zákazník bude cítit. A proto bych se rád obrátil na ty co mají hodinky objednané z mé kampaně na Hithit. Pokud by někdo měl chuť si tohle vše vyzkoušet napište mi. Potřebuji někoho s kým si celý proces vyzkouším. Úplně ideální je někdo kdo si v hodinkách neumí vyměnit ani baterku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 17. června Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Sakra, to jsi měl říct dřív, už kvůli tomu bych si ty poslední co vyfoukl maxel koupil - koukal jsem na ně, ale snažím se nebýt úplně impulzivní nákupčí.... no tak příště Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 17. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června Před hodinou, Lamiczka napsal: Sakra, to jsi měl říct dřív, už kvůli tomu bych si ty poslední co vyfoukl maxel koupil - koukal jsem na ně, ale snažím se nebýt úplně impulzivní nákupčí.... no tak příště Neboj neuteče ti to tohle chci rozhodně zařadit do nabídky. Myslím že to může být super zážitek. Jak u klasických hodinek tak u hodinek na zakázku. Já sám bych si něco takového rozhodně koupil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 19. června Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června Jen strojař si skutečně dovede představit jak špatně se s tímhle dělá závit do titanu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 19. června Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června (upraveno) V 15. 6. 2024 v 21:54, Czechgun napsal: Dnešní příspěvek ani není o výrobě hodinek ale občas vypnout je nedílná součást mé práce a dnešní den na letišti byl fakt super. Můj sen je proletět se ve stíhačce ale asi je to nereálné. Už jen usednout za kokpit Gripenu byl pro mě jako fanouška do vojenské techniky zážitek. Gripen je fajn, ale český hodinky patří do český stíhačky. Tak alespoň ten můj budoucí kus se do ní stopro podívá Upraveno 19. června uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se