utrejch Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Telco uz neni takove zlote vejce ... marze zatim stale vysoka, ale kazdy rok dost klesa, investice do LTE vysoke a OTT zatim hrabou vsechny zisky ... no, takze tak za dva roky budete nadavat, ze uz neni sitova neutralita ;-)Gougy, clovece, ako sa mozes ohanat argumentami typu "zaloz si operatora ked si taky mudry"? o2 (a nie len oni) ma bezmala 40% prevadzkovy zisk z licencovaneho a stale len mierne regulovaneho biznisu! Ukaz mi ine podnikanie okrem ropy, kasina, drog, dievcat a zbrani, kde je nieco take normalne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 ..co lidi v MHD..ale co jsem za víkend viděl..těch unuděných děcek a tenagerůů..kteří do toho hledí jak slepice do zrní.. V tom vidím problém do budoucna, co z takovejch dětí bude. Nejsem nikterak konzervativní typ, ale když si vzpomenu na své dětství a kouknu na dnešní děti ... mno je mi trochu ouvej. Já lítal s kamarádama od rána do večera venku, sotva jsem přišel na oběd či večeři a letěl ven. Dneska nemusej ani vylejzat ven, stačí hodit "status" či koment na FB či jen tak komunikovat po chatu ... . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Ja jsem paril na pocitaci od rana do vecera a je ze me skoro normalni jedinec. V tom vidím problém do budoucna, co z takovejch dětí bude. Nejsem nikterak konzervativní typ, ale když si vzpomenu na své dětství a kouknu na dnešní děti ... mno je mi trochu ouvej. Já lítal s kamarádama od rána do večera venku, sotva jsem přišel na oběd či večeři a letěl ven. Dneska nemusej ani vylejzat ven, stačí hodit "status" či koment na FB či jen tak komunikovat po chatu ... . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 tak pařit hry a budovat si virtuální sociální vazby je malinko rozdíl..ale doba bohužel pokročila, třeba si můžeš zavolat sanitku i uprostřed lesa.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex09 Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Doplním:- plná čára je pádný důvod k dostatečnému zpomalení- na okreskách se jezdí prostředkem i tehdy, když tam nevidím nebo něco jede naproti - vysočinská specialita (CR, HB, JI, ZR - nevím, jak na druhé straně). jo, jizda prostredkem je v tomhle kraji opravdu specialita. Mej jsem tam hodne spoluzaku ze stredni a jednou jeden z nich rano neprijel, nebot proti nemu deda ve dvestesestce vyjel ze zatacky v protismeru, kamos se lekl, strhl to doprava na travu a ta ho stahla do prikopu a zastavil se o strom, kterej se zastavil nekde u radici paky. Jemu ani holce se nic nestalo. Typek z toho peugeota zastavil, vylezl, okouknul situaci, videl, ze se pootevreli dvere, tak sednul do auta a odjel. Prijeli policajti a typek pravil: no, mel jste ho normalne trefit. takhle mu nic nedokazeme.... Nakonec dostal kamos nakou pokutu a pri vytahovani auta navic ten strom spadnul, takze s nim na obecnim urade resili, ze ponicil verejnou zelen a musel zaplatit skodu.... Jo, vysocina tvrdej kraj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Alda Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Muj nejstarsi ogar ma 6let a je pocitacem neposkvrneny, nastesti. Sem tam se se mnou koukne na fotky, ktere odesleme babickam a tot vse.Decko, ktere od mala hnije u PC a vstane od nej v 25ti, nemuze byt normalni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex09 Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Me je 25, pocitac mam asi od 6ti... a prijdu si normalni a ano, pocitac nutne potrebuji k praci, jinak by nebylo na chleba :] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 (upraveno) V tom vidím problém do budoucna, co z takovejch dětí bude. Nejsem nikterak konzervativní typ, ale když si vzpomenu na své dětství a kouknu na dnešní děti ... mno je mi trochu ouvej. Já lítal s kamarádama od rána do večera venku, sotva jsem přišel na oběd či večeři a letěl ven. Dneska nemusej ani vylejzat ven, stačí hodit "status" či koment na FB či jen tak komunikovat po chatu ... .To je přesně ten generační rozdíl,kterej spolehlivě funguje od nepaměti.Můj děda taky vždycky říkal,co ze mě bude,že si celý dny lítám po venku a von v mejch letech musel od rána do večera makat na poli...Takže nijak dramaticky bych to s počítačema neviděl.Vždyť dneska se jede všechno na PC,tabletech,děti to uměj ovládat stokrát líp než my a to se jim bude v budoucnu hodit.Neříkám,že by měly sedět furt o obrazovky,ale hodinka až dvě denně podle mě nemůže bejt na škodu. P.S.-nejvíc jsem miloval dědu,když jsem si v 18 koupil auto a von,že v mejch letech jezdil na kole,kur.va koho zajímá co bylo před 60 lety?? Upraveno 19. srpna 2014 uživatelem panedge 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 utrejch: Souhlas s Frantou, je to krapet jinde, ale je to dobou. Jinak k těm PC hrám, koupil jsem dceři před cca rokem XBOXy s Kinectem, hraje hoďku až dvě denně(spíš obden), ale aby mi u toho seděla 8 hodin, to fakt ne. Alda: mám 8-mi letou dceru a jsem doma za "divnýho", že ji nekoupím mobil za deset, kterej má 9-ti letá kamarádka na kterou rodiče nemaj čas, a tak ji kupujou dražší věci. Nemám problém ji ten mobil koupit, ale nechci aby na něm visela každou chvilku, zejména na netu, FB a nevím, kde všude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Pamatuju, jak sem s kámošema jedno léto trávil skoro celé na klepaču. A důvod? Přesně jak píše panedge, je to spíš o generačním rozdílu než o tom, že by to všechno směřovalo do záhuby. Třeba můj děda nikdy nepochopil, proč potřebuju na kole přehazovačku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 To je přesně ten generační rozdíl ... P.S.-nejvíc jsem miloval dědu,když jsem si v 18 koupil auto a von,že v mejch letech jezdil na kole,kur.va koho zajímá co bylo před 60 lety?? jo tohle jsem poslouchal od táty. Co měl v 18 on a co já . Ale jinak máš částečně pravdu, já ani tak nepsal o PC a jeho používání, jako o mobilech a "virtuálním přátelství", FB a bezkontaktní komunikaci mezi dětmi. Prost když to přeženu, tak jako kluk jsem dělal pitchoviny, klukoviny a rvačky byly každej tejden ... patří to podle mě ke zdravému vývoji, stejně jako lítání venku, live kontakt mezi kamarády, ale tohle na FB nějak postrádám . Minulej tejden nastoupím do MHD a tam dvě buchty, kolem 18-20 let špulej huby do mobilu, po chvilce mi došlo, že je to asi ta super známá selfie, po dvou zastávkách dojedeme na metro, sednou na sedačku a znova - blesk a hned s tím šup na FB ... ty wole no co na to napsat :D ... Asi jsem moc starej, pak nevím co mě čeká ve 40 :D . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Štvou mne české eshopy. Zboží mají podle eshopu na skladě, dodání 2-3 dny. Nejdřív první objednávka - telefonát že bohužel nemají, druhá to samé tak jsem zavolal na zbylé 3 eshopy kde mají přesně toto konkrétní zboží a všude mi řekli že bohužel nemají. Fakt mě to štve!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Sphinxx-vzpomeň si když ti bylo 18-kdyby ti přišla taková selfie od přítelkyně nebo holky,která se ti líbí,tak deš do vrtule Takže já těm mladejm docela závidím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 panedge: jako uznávám, že z tohodle pohledu máš recht ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Ja bych chtel zazivat detstvi v teto dobe internetu, mobilu, PC. Urcite by me to neodradilo od litani po venku, vzdyt to delam i ted, jen na kole. Ja to tem detem trochu i zavidim, ten pristup k informacim...Jinak je to na rodicich, kolik prostoru jim na FB apod prideli. Asi to muze byt i dobra vychovna paka, typu ukoly pak FB, vynest kos, pulhodka hrani.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Ale jinak máš částečně pravdu, já ani tak nepsal o PC a jeho používání, jako o mobilech a "virtuálním přátelství", FB a bezkontaktní komunikaci mezi dětmi. Prost když to přeženu, tak jako kluk jsem dělal pitchoviny, klukoviny a rvačky byly každej tejden ... patří to podle mě ke zdravému vývoji, stejně jako lítání venku, live kontakt mezi kamarády, ale tohle na FB nějak postrádám .. Tohle je moje oblíbený téma . Já to teda jako problém vidím. Mně celkem vadí ten online život. Všechny informace, zvláště ty, které nepotřebujeme, jsou okamžitě, hned k dispozici. Ruší, odvádějí pozornost. Výsledkem je, že zaberou spoustu času, ale efekt až tak nepřinesou. Takže místo jedné, kompaktní informace - třeba beletrie - stejný čas věnuju brouzdání po internetu - množství útržkovitých informací vesměs k ničemu, protože je v jejich malosti a nedůležitosti okamžitě zapomínám. Člověk si udrží v paměti cca 7% obsahu sdělení. Výsledek je, že mraky hodin projebu, aniž bych z toho měl jakýkoli užitek. Blbý je, že jsem na to navykl a třeba už mi dělá problém začíst se do nějaké náročnější knížky. Děcka, ty podle mě budou tímhle bity v jazykové výbavě (vůbec nemají čas a kapacitu číst), asi si vytvoří nějaký kvazi model češtiny složený z obecné češtiny, czenglishmů a počítačových zkratek. Neverbální komunikaci nahradí zčásti lajky a smajlíky, dost slabá náplast na zhruba 70% nonverbální složky komunikace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Nojo, ale bez netu bych nemohl být ani tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 tak bysme si psali dopisy neasi ciwe :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.BSE Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 no já teď koukám po něčem mini, retro, ideálně bez OSN8210, ještě ji mám v šuplíku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 19. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2014 Je to koloběh života, kdy jsme nechápali stary dědky, tak ti mladí nebudou chápat nás. Já si užívám prozření, kdy mi moje máti říkala, počkej až budeš mít vlastní děti. A těším se až budu starej, uvidím vnoučata a umřu, abych tady nepřekážel a jak ti mladí budou staří a všechno se jim vrátí. Je mi 31 a také mladým závidím net a množství informací, které nebyli. Nějak bylo, nějak bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky