Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry tema.. Ja asi souhlasim s gorlem. Kdysi jsem si rikal, ze budu taky decka drzet od compu a nevim ceho, ale uz ted si myslim, ze je to blbost. Vsichni kolem na tom visej, ty priblbly fotky v tech ksiltovkach, co si maldi davaj furt dokola a selfies.. Njn, je to ujety. Ale to je proste doba. Co ale povazuji osobne za dulezity, je porad pristup k tem deckam. Vysvetlit, co je normalni a co uz uplne ne, ale branit pokroku resp. dobe... Aby to pak ty decka necitili jako krivdu od rodicu, ze jini muzou a oni ne no.

A taky souhlasim s Romanem. Mrte informaci, 99% kravin. Za chvili se bude ucit na skolach predmet, jak selektovat relevantni informace :)  (i kdyz, ono se to mozna i uci uz, zatim ale asi jen na vejsce)

Odesláno

Jak už tu padlo, u tohoto tématu nejde o nic jiného než o prostý generační problém. Když mě bylo 15, vrcholem techniky byl kazeťák a kalkulačka. Rodiče, natož pak prarodiče nikdy moc nechápali, co mě na tom tak fascinuje, a proč to pořád chci. Vždyť oni to taky jako děti neměli. 

Pokaždé, když slyším, co všechno lidem počítače berou nebo jak internet mění svět, říkám si, jak jsou ty technologie démonizované. Vždyť jsou to jenom dráty a hromada železa. Význam tomu všemu dá až člověk sám. Čili technologie mu vezmou jen tolik, kolik on sám dovolí. 

Ano, i já prosedím u počítače hodiny denně, a to nejsem teenager. Prostě mě to baví a dělám to dobrovolně. To, že se z té židle nezvednu a nevyrazím někam do lesa, je můj problém, moje volba. 

• Dát hlas 1
Odesláno

100% souhlas..  co jsem ja chtel rict je, ze je dulzeity decka naucit, ze existuji i jine moznosti, aby az je ten comp omrzi, o nich vedeli

Jak už tu padlo, u tohoto tématu nejde o nic jiného než o prostý generační problém. Když mě bylo 15, vrcholem techniky byl kazeťák a kalkulačka. Rodiče, natož pak prarodiče nikdy moc nechápali, co mě na tom tak fascinuje, a proč to pořád chci. Vždyť oni to taky jako děti neměli. 

Pokaždé, když slyším, co všechno lidem počítače berou nebo jak internet mění svět, říkám si, jak jsou ty technologie démonizované. Vždyť jsou to jenom dráty a hromada železa. Význam tomu všemu dá až člověk sám. Čili technologie mu vezmou jen tolik, kolik on sám dovolí. 

Ano, i já prosedím u počítače hodiny denně, a to nejsem teenager. Prostě mě to baví a dělám to dobrovolně. To, že se z té židle nezvednu a nevyrazím někam do lesa, je můj problém, moje volba. 

Odesláno

Já teda chlapi jdu radši s kamarádama do hopspody kde si pokecáme, plácneme servírku po zadnici místo toho abychom seděli doma u kompu psali si jak nám pivo chutná a občas lajkly nějakou fotku..

tady zajisté nejde o využití počítače ale o sociální vazby..

Jelikož jsem v kontaktu se spoustou lidí virtuálně a i živě, tak je očividně poznat že za pc je každej velkej drsňák, ale když přijde k tobě tak by snad i brečel...takže asi tak

Odesláno

Já teda chlapi jdu radši s kamarádama do hopspody kde si pokecáme, plácneme servírku po zadnici místo toho abychom seděli doma u kompu psali si jak nám pivo chutná a občas lajkly nějakou fotku..

Jelikož jsem v kontaktu se spoustou lidí virtuálně a i živě, tak je očividně poznat že za pc je každej velkej drsňák, ale když přijde k tobě tak by snad i brečel...takže asi tak

Ale to já nepopírám. Ba právě naopak s tebou souhlasím. Je to o tom, čemu dá člověk přednost. A jak píše Peter78, je důležité vědět i o jiných alternativách trávení volného času. 

A pokud jde o sociální vztahy, lidi se dost často nepřetvařují jen za klávesnicí, ale i v běžném životě. Proto taky tak často do hospody nechodím. Stačí číst tohle vlákno a hned mám často pocit, že tam jsem  :D

Odesláno

lidi se přetvařujou všeobecně, jen to živě na nich líp poznáš, asi tak bych to završil..

každopádně je samozřejmě jasný, že pokud rodiče sedí od rána do večera u pc, tak to ty děti pochytí a budou to brát jako standard..těžko pak bude otec vyhánět synátora od pc aby si šel zahrát fotbal, když on se sám od pc ani nehne, i když za jeho mladejch let....

Odesláno

já děti nemám ale nemyslím si že je dobrý je nechávat u počítače "dokud je to baví" že mají pak jiný možnosti protože je to nepřestane bavit. vidím to na dětech kamarádů. počítač je droga a je třeba ji dětem dávkovat když už ji musí mít. všeho moc škodí. v okolí mám jen snad jedny kamarády kterých děti neciví do obrazovky a kromě rodičů natom má velkou zásluhu skaut a airsoft. pro hodně rodičů je to ale pohodlný nechat dítě sedět u kompu a mít o starost míň

Odesláno

Přesně tak! Počítač, internet a podobné fičury jsou dobrým sluhou, ale v extrémním případně zlým pánem. Protože to dítě se nějak formuje, rozvíjí a formuje se jeho psychika i osobnost a s tím podle mě, tedy především s psychikou souvisí závislost na FB - nejdu ven, protože tam bych byl s jedním, dvěma kamarády, zatímco na FB můžu být s celou skupinou, tak proč lízt ven?

Částečně to napsal i Roman, knížka má své kouzlo a snad ji nikdy nenahradí PC nebo tablet, alespoň já čtu delší příběhy či publikace raději z papíru než z monitoru. A ty děti mají podle mě jediný kontakt s knížkou ve škole, případně doma a to ještě v povinné četbě :( . Nechci to nějak dramatizovat(samotnýho mě to sejří), určitě je pravda na všech stranách, ale všeho s mírou a tu pokud nějak neovlivňují rodiče, tak dítě si ji těžko nastaví samo nebo si řekne, tak a dnes to stačí, jdu ven na hřiště si zakopat s klukama atp..

Generační rozdíly budou vždycky a určitě to nebudu holce nějak násilně zakazovat, ale dokud budu moct, tak si budu hlídat tu míru. Například už rok do mě hučí, že by ráda tablet, tak já se prostě přiznám, že nevím jestli ji ho koupit nebo ji držet ještě "chvilku" zkrátka :D ... 

Odesláno

Samozrejme jde o pristup rodicu.Pres tejden jsou ve skole,odpoledne krouzky,moc jim toho casu ani nezbejva.A kdyz chtej potom chvili ipad,tak mi to je jedno.Do prirody chodime furt,v zime lyze,bobovani...Takze ja bych to videl na idealnim vyvazeni.

Odesláno

já děti nemám ale nemyslím si že je dobrý je nechávat u počítače "dokud je to baví" že mají pak jiný možnosti protože je to nepřestane bavit. vidím to na dětech kamarádů. počítač je droga a je třeba ji dětem dávkovat když už ji musí mít. všeho moc škodí. v okolí mám jen snad jedny kamarády kterých děti neciví do obrazovky a kromě rodičů natom má velkou zásluhu skaut a airsoft. pro hodně rodičů je to ale pohodlný nechat dítě sedět u kompu a mít o starost míň

To už se dostáváme k problematice výchovy. Samozřejmě souhlasím s tím, že děti musejí poznat i jiné věci než koumpjútry nebo televizi. Tady je velice důležitá forma, jakou rodiče svým dětem ty počítače "dávkují". Pokud by to bylo stylem zákazů, a tvrdých pravidel, pak v dětech vypěstují tak akorát vzdor. Ideální pochopitelně je, když si to děti dávkují samy, protože se chtějí věnovat i jiným aktivitám. Třeba tomu skautu. Jenže takhle to funguje opravdu málokde, to je fakt. 

Odesláno

Samozrejme jde o pristup rodicu.Pres tejden jsou ve skole,odpoledne krouzky,moc jim toho casu ani nezbejva.A kdyz chtej potom chvili ipad,tak mi to je jedno.Do prirody chodime furt,v zime lyze,bobovani...Takze ja bych to videl na idealnim vyvazeni.

Tohle Ti kamaráde upřímně závidím, Truntovsko a bohatá příroda dává těm rodinám úplně jiný rozměr než Praha, poněvadž já pokud chci někam vypadnout, tak musím sednout do auta a jet minimálně 100km tam a kilčo zpět, namátkou Liberecko, Vysočina, Krkonoše(150+) ... v tomhle to máte super, vylezeš z baráku a jsi v lese.

Odesláno (upraveno)

Sphinxx-to mas pravdu a sjezdovku mam 8 km...A do Prahy bys me nedostal ani parem volu

Upraveno uživatelem panedge
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...