Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ale je to omezení na svobodě... taky se dá zneužívat. Proto ji zákon dost přesně a přísně reguluje.

V tomto případě policie soudci (podle informací z tisku) dodala jen indicii, žádný důkaz - policie vlastně dosud neví, co se stalo. Podle mluvčího soudu podklady dodané soudu nestačily vlastně ani na sdělení obvinění (mj. z dost zástupného důvodu, omezování domovní svobody), natož na vazbu.

Tuším, že kvalifikace zněla : zbavení osobní svobody, nikoli domovní .. :-)

Odesláno

Jen bych podotkl, že nacismus je hnutí levicové, nikoli pravicové (autoritativní stát, řízené hospodářství, kolektivismus, zájem společnosti je nad zájmem jednotlivce).

Máš pravdu. Je to paradox, že hnutie ktoré je vnímané ako pravicové a aj sa k tomu hlási, vykazuje znaky ľavice.
Návštěvník Kamil
Odesláno

Mě štve, jak neumíte používat řádkování. Dělá vás to víc, ale Giliův příspěvek je "zářným" příkladem. Pak někdy skoro nevím, co k čemu patří. Většina z nás píše svůj text po citaci, ale jsou tady i tací, co píší nejdřív svůj text a pak teprve citaci.

ano,třeba sharps-skins......

Takhle to vypadá, když pokračuješ rovnou za citací [za závorkou] na stejném řádku.

Takhle, když pokračuješ rovnou na dalším řádku BEZ odřádkování (enter).

A takhle to vypadá, když po citaci odřádkuješ (zbytečně). A nedejbože dvakrát.:)

Odesláno

Mě štve, jak neumíte používat řádkování.

Promiňtě pane šéf, dneska mi to nějak nemyslí, jak je to teda správně? Stejný řádek a nebo nový?
Návštěvník Kamil
Odesláno

Promiňtě pane šéf, dneska mi to nějak nemyslí, jak je to teda správně? Stejný řádek a nebo nový?

:D

Stejný řádek je těsně pod citací, nový vypadá jakobys jednou odřádkoval. Podívej se na příklady. Ono je to většinou skoro jedno, ale když někdo použije více citací v jednom příspěvku, může to být hodně nepřehledné.

Odesláno (upraveno)

Někdy v začátcích 90. let jsem nějakej čas koketoval se skinheadským hnutím. Pak jsem toho nechal, páč se z původní myšlenky stalo něco, co jsem nechtěl a nemohl tolerovat. Pro mě, jako přesvědčenýho sionistu :) prostě nebyly v žádném případě akceptovatelný prvky antisemitismu, kterej se velmi záhy začal do celýho toho spolku zakusovat.

Na druhou stranu nemůžu souhlasit třeba ani s Utrejchem. Speciálně obrat: "Cikán se cikánem alespoň narodil"... Mě... no chtěl jsem napsat pobavil, ale spíš ani ne. To je totiž přesně ten postoj, kvůli kterýmu musíme každýho gaunera škrabat za uchem jenom proto, že je třeba Rom, zatímco mně (mýmu sousedovi, mámě, kolegovi - dosaď si co chceš) tahá peněženku z kapsy. A všichni jsme dost rádi, když se spokojí jenom s peněženkou. Jenže přesně tak to u nás je. A díky lidem, kteří neustále kvičí něco o rasismu (a že jsme rasisti, tak o tom není pochyb - každodenní přísun ubitejch Vietnamců to dokazuje. :D ) se to tady jednou pěkně podělá.

Hele Utrejchu, já jsem jako kluk od cikánů dostal co proto (přirozeně dávno před tím než jsem nosil bombr) a můj břitvou v obličeji pořezanej kamarád by taky mohl vyprávět. Pravda, provinil se - povídal si se svojí holkou na autobusovým nádraží a dovolil si poslat pryč cikána, co do nich začal vandrovat. Spousta svědků... Ale to je jedno.

Takže pokud jde o mě, tak tyhle kretény neofašistický z Vítkova měli za to co udělali klidně pověsit. Nic jinýho si takový hovada ani nezasloužej. Ale na věci, že je u nás v otázce výše trestu s ohledem na národnost uplatňovanej ale sakramentskej dvojí metr, to vůbec nic nemění.

EDIT: a taky nechápu jak je možný, že lidi furt zapomínaj na levičáckej rodokmen nacismu (poznámka k postu Foundrymana).

EDIT: a ještě přidám trochu nenávistný, skinheadský muziky. :D

http://www.youtube.com/watch?v=2KJV10EMghM

Upraveno uživatelem Kalifx
  • Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

a tohle na triku nosí nácci jako proč?

...Se jich zeptej. Faktem prostě je, že Foundryman má pravdu. Respektive ani ne tak Foundryman, jako spíš historie. ;) Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

foundryman jen hodnotí minulost očima současnoti, a to je značný rozdíl

A ty máš jaký oči? Současný? Ach jo...

Víš, svět je plný záhad. Existuje například názor (a mně se mimochodem nezdá zase tak popletenej), že anarchie je vrcholným stádiem kapitalismu. Protože nikdo si nepřeje víc bezvládí než korporace, který si pak budou spokojeně bez zásahu státu dělat co budou chtít. Možná, že by byli ti ošátečkovaní rváči z Antify dost překvapení, za co vlastně na těch ulicích bojují. ;)

Odesláno (upraveno)

A ty máš jaký oči? Současný? Ach jo...

Víš, svět je plný záhad. Existuje například názor (a mně se mimochodem nezdá zase tak popletenej)

tomu se říká libertariánství Upraveno uživatelem chacharoid
  • Hlasovat proti 5
Odesláno

tomu se říká libertariánství

Je přece úplně jedno, jak se tomu říká. Já jsem tenhle názor uvedl spíš jako kontrapunkt k tvému, nezlob se na mě, ale neuvěřitelně divnýmu (eufemisticky řečeno) prohlášení "foundryman jen hodnotí minulost očima současnoti, a to je značný rozdíl". Náš život (myslím tím život nás, lidí) je tak strašně krátký, že na spoustu věcí si musíme udělat úsudek jen na základě historických skutečností. A faktů, pokud jsou nějaký nepřekroucený k dispozici. A zrovna tenhle Foundrymanův post prostě historickou skutečností je. Stačí jen číst z více zdrojů a pak si dovolit ten maličkatej luxus nadhledu, kterej přebije tu "absolutní pravdu", kterou v sobě každej z nás dříve nebo později, objeví :)
Odesláno

???

No, to jako, že z tvýho postu o "současnejch očích" jsem získal dojem, že v tom máš jasno. Že prostě víš, jak to všechno funguje. Protože kde by jsi jinak vzal tu odvahu říct, že někdo posuzuje dobu, ve který si ani ty nežil, nějakejma špatnejma očima...
Odesláno

No, to jako, že z tvýho postu o "současnejch očích" jsem získal dojem, že v tom máš jasno. Že prostě víš, jak to všechno funguje.

já mám pocit, že to naopak víš ty, protože jak jsi psal, to co napsal foundryman je "historický fakt" (nebo tak nějak). já si například myslím, že nacismus je konzervativní reakcí na liberální Výmarskou republiku, konzervativní ve velice rigidním smyslu - jdoucím k pruským kořenům, proto je interpretován jako pravicový. myslím si, že je chyba ztotožňovat pravici s dnešním pojetím liberálního konzervatismu anglosaského pojetí a vylučovat například to, že klasický pruský konzervatismus je od dnešních tradic zcela odlišný (ta dělnická stránka v nacistické ideologie je extenzivní návaznost na sociální politiku, kterou zavedl Bismarck).
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 3
Odesláno (upraveno)

já mám pocit, že to naopak víš ty, protože jak jsi psal, to co napsal foundryman je "historický fakt" (nebo tak nějak). já si například myslím, že nacismus je konzervativní reakcí na liberální Výmarskou republiku, konzervativní ve velice rigidním smyslu - jdoucím k pruským kořenům, proto je interpretován jako pravicový. myslím si, že je chyba ztotožňovat pravici s dnešním pojetím liberálního konzervatismu anglosaského pojetí a vylučovat například to, že klasický pruský konzervatismus je od dnešních tradic zcela odlišný (ta dělnická stránka v nacistické ideologie je extenzivní návaznost na sociální politiku, kterou zavedl Bismarck).

Vyhráls! :) Dnes nejsem schopnej dojít ani na dvorek, natožpak k pruským kořenům. I když je to škoda, protože na základě dnešního pojetí liberálního konzervativismu bych musel přehodnotit svůj pohled na historii, vnímanej zkostnatělejma očima, který mně svět interpretují jako od dnešních tradic zcela odlišný pytel liberálního konzervativismu, kterej není ani saský, tím méně pak anglosaský). A navíc musím přiznat, že ani valně nerozumím tomu, co jsi mně chtěl říct. Já se kaju. Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

Vyhráls! :) Dnes nejsem schopnej dojít ani na dvorek, natožpak k pruským kořenům. I když je to škoda, protože na základě dnešního pojetí liberálního konzervativismu bych musel přehodnotit svůj pohled na historii, vnímanej zkostnatělejma očima, který mně svět interpretují jako od dnešních tradic zcela odlišný pytel liberálního konzervativismu, kterej není ani saský, tím méně pak anglosaský). A navíc musím přiznat, že ani valně nerozumím tomu, co jsi mně chtěl říct. Já se kaju.

nech to plavat, ale zkus se zamyslet nad tím, jestli by někdo označil starého Bismarcka ze levičáka
  • Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 3
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...